Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bron: Het Nederlands opinieplatform CitaReg  Auteur: Joost de Weter

Salonsocialisten richten PvdA ten gronde

pvda2Van de 38 zetels in de Tweede Kamer houdt de PvdA er nog slechts 10 over in de jongste peilingen. Dat krijg je als je een ‘eerlijk verhaal’ vertelt dat bij nader inzien dus niet zo eerlijk is.

Wat is dat toch met de Partij van de Arbeid? Waarom doen ze altijd de verkeerde dingen en vervreemden ze zich van hun traditionele achterban? De vraag is simpel te beantwoorden: de PvdA is een club van salonsocialisten geworden die de partij gebruiken ter meerdere eer en glorie van henzelf. Als opstapje voor het pluche of andere mooie baantjes. De belangen van het gewone volk zijn daaraan ondergeschikt. Klinkt dit populistisch? Ja, maar het is wel een keihard gegeven, al zullen de betrokkenen zich in dit beeld natuurlijk niet herkennen.

Wim Kok en Wouter Bos verloochenden idealen PvdA

Na Willem Drees (1886-1988) was Joop den Uyl (1919-1987) de laatste echte sociaal-democraat. Een man die stond voor zijn principes. Na het tijdperk den Uyl is het eigenlijk nooit meer goed gekomen met de PvdA. Incidentele verkiezingswinsten zoals in 1998, waar de PvdA onder leiding van Wim Kok 45 zetels behaalde, konden toen al niet verhullen dat de partij langzaam maar zeker het contact met de traditionele achterban aan het verliezen was. De ideologische veren moesten immers worden afgeschud. Het is diezelfde Wim Kok die verraad pleegde aan de sociaal-democratie door, na zijn actieve politieke carrière, aan tafel te schuiven bij multinationals als Shell en ING. Als commissaris zette hij zijn handtekening onder managementbonussen die hij tijdens zijn opvolgende premierschappen nog bestempelde als ‘exorbitante zelfverrijking’. Over socialistische principes gesproken.

Wim Kok werd daarna opgevolgd door de opportunistische grachtengordelyup Wouter Bos. Als er één man binnen de PvdA is die de partij grote schade heeft toegebracht dan is dat deze Wouter Bos. Als partijleider heeft hij er weinig van gebakken. Na de verloren Tweede Kamerverkiezingen in 2006 nam Bos als minister van Financiën deel aan het kabinet Balkenende IV. Zijn belangrijkste wapenfeit? De miskoop van ABN Amro, waardoor Nederland werd opgezadeld met een staatsbank waarin 30 miljard aan belastinggeld is verdwenen. Bij verkoop, of het naar de beurs brengen, van ABN Amro blijft Nederland zitten met een verliespost van rond de 15 miljard euro. Voor o.a. deze miskoop van Wouter Bos mogen wij nu bezuinigen. Job Cohen mocht de partijrotzooi die Bos had achtergelaten opruimen, maar faalde eveneens. Mede door toedoen van de notoire socialistenhaters Mark Rutte (VVD), Maxima Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV). Zij hebben Job Cohen, met behulp van de media, vakkundig van het politieke toneel geschoffeld.

Tenslotte is Bos in 2012 ingehuurd als formatiegoeroe bij de totstandkoming van de regering Rutte II. Met het uitruilen via Pim Pam Pet kaarten aan verkiezingspunten, is dit gedrocht van een kabinet ontstaan. De wankele basis van het regeerakkoord mag op naam geschreven worden van de ‘geniale’ Wouter Bos, die dacht wat simplistische consultanttrucjes in de politiek te moeten toepassen. De gevolgen daarvan merken we dagelijks.

Diederik Samsom, The Joker

Diederik Samsom (2)Dan de huidige partijleider Diederik Samsom. De man van het ‘eerlijke verhaal’. Deze natuurkundige en voormalig Greenpeace activist, die politiek nog nauwelijks droog achter de oren was, meende als een ‘jeune premier’ de Nederlandse politiek te moeten veroveren. Geen battle dress meer, maar strak gesneden maatpakken met een correct geknoopte stropdas zouden de verpakking moeten zijn van een machtshongerige ‘nu of nooit’ partijpoliticus. Het ‘eerlijke verhaal’ van Diederik Samsom is voor de achterban van de PvdA een nachtmerrie geworden, waarin Samsom de gedaante heeft aangenomen van The Joker. De man heeft zich binnen zijn eigen fractie ontwikkeld tot een potentaat die geen tegenspraak duldt en die zich daarbij manifesteert als een soort nieuwe Lenin. Diederik Samsom houdt zijn kiezers gewoon voor de gek. Praktisch alle principes waarmee hij als oppositielid te koop liep heeft hij zonder pardon over de heg gekieperd. Zijn doorzichtig gedraai met de JSF is een slechts een kunstje voor de Bühne. Waar is overigens voorzitter Hans Spekman gebleven? Het is muisstil rond deze rondborstige sociaal-democraat, met het hart kennelijk nog op de goede socialistische plek. Ook al monddood gemaakt door dictator Diederik?

Intellectuele politici hebben de PvdA gekaapt

De PvdA heeft helemaal niets meer met het gewone volk waarvoor ze zeggen op te komen. De huidige kern van de partij bestaat uit voornamelijk intellectuele politici die de partij gebruiken als opstapje naar een glorieuze carrière. Op 30 augustus 2012 schreef NRC-columniste Rosanne Herzberger in het Nieuw Israëlitisch Weekblad:

‘Intellectuele joden zijn wereldvreemd en onhandig. Ze hebben net als textieljoden ook veel geld, maar ze vinden het niet beschaafd om daar de hele dag over te praten. Het is me nog steeds niet gelukt er een te ontmoeten. Het zou ook goed kunnen dat ze helemaal niet bestaan.’

Ik zou zeggen Rosanne, kijk eens goed rond binnen de top van de PvdA, dan kom je ze gegarandeerd tegen, want ze bestaan echt.

De oorspronkelijk joodse Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond, onder leiding van Henri Polak (1868-1943), was de voorloper van de Sociaal Democratische Arbeiderspartij (SDAP), waaruit de huidige PvdA is voortgekomen. Deze joodse politieke pioniers waren toen het hart van de sociaal-democratie. Zij stonden nog voor hun principes en namen het op voor de rechteloze arbeider die toen weinig tot niets te makken had, dit in tegenstelling tot hun huidige intellectuele nazaten. Hoe anders is de PvdA nu. Van arbeiders tot allochtonenpartij tot een zichzelf verheven intellectuele kaste, voor wie de kiezer nog slechts een middel is en niet meer het doel. De PvdA is hard op weg zichzelf op te heffen. Willem Drees en Joop den Uyl zouden hun lidmaatschap al lang hebben opgezegd.

Bron: CitaReg


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl