Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Samsung introduceert eigen slim horloge

Samsung-Galaxy-Gear-smartwatchSmartphonegigant Samsung heeft tijdens de IFA-elektronicabeurs in Berlijn op woensdag de Galaxy Gear aangekondigd, een smartwatch die gekoppeld kan worden aan een Galaxy-toestel van de fabrikant.

Nieuwste trend: de smartwatch

Net zoals bestaande smartwatches is het met de Gear mogelijk om inkomende berichten zoals sms’jes en emails te lezen. Ook is het mogelijk om ermee te bellen door het apparaat tegen het oor te houden. Opvallend is verder dat er ook een 1,9 megapixel camera aan boord is, die in het polsbandje is ingebouwd. Daarnaast is er een speciale appsuite om fitnessprestaties mee bij te houden. Tenslotte is het mogelijk om bepaalde apps op de telefoon aan te sturen via het horloge, zoals de muziekspeler.

De Gear zelf is 1,63 inch groot en heeft een scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Onder de motorkap is een 800MHz processor aanwezig met 512MB werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. Voor de connectie met de telefoon is een bluetoothverbinding nodig.

smartwatch2

$ 299,- in de VS

Het apparaat komt op 25 september uit en is uit de doos te gebruiken met de ook op woensdag aangekondigde Galaxy Note III en de nieuwste versie van de Galaxy Nexus 10.1. Binnenkort volgen softwareupdates voor de Galaxy S3 en S4 waardoor ook deze met de Gear gekoppeld kunnen worden. Een prijs van de Gear in euro’s is nog onbekend, maar in de Verenigde Staten gaat hij $299 kosten.

Samsugn passeert met zijn Gear concurrent Apple, die naar verluidt ook bezig is met een smartwatch. De iPhone-producent zou productieproblemen hebben gehad bij twee leveranciers.

Note III

De vers aangekondigde Note III bevat een 5,7 inch groot scherm met Full HD-resolutie en wordt net als zijn voorganger geleverd met de S-Pen stylus. De smartphone heeft een 2,3GHz quad core processor met 3GB aan werkgeheugen en bevat 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, afhankelijk van de gekozen versie. Op de achterkant is een 13 megapixel camera aanwezig.

Als software is versie 4.3 van Android aanwezig, maar zoals altijd met Samsung is het wel voorzien van een speciale eigen softwarelaag.

Bron: Telegraaf


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl