Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Giftige en verslavende drug

suikerTerwijl de hele wereld geobsedeerd is over de gevaren van tabak en alcohol, maakt het hoofd van de Amsterdamse gezondheidszorg, Paul van der Velpen, zich meer zorgen over een veel grotere en alomtegenwoordige bedreiging van de gezondheid, namelijk suiker. Dit meldde de Amerikaanse website “Natural News” vorige week in een breaking news artikel. Volgens Paul van der Velpen is suiker de meest gevaarlijke en verslavende stof van de moderne tijd en moet er veel meer gedaan worden in het belang van de volksgezondheid  om de mensen bewust te maken van de enorme schade die deze alomtegenwoordige drug veroorzaakt.

Gemeentelijke Gezondheids Dienst (GGD)

In een recente brief van GGD-Nederland bespreekt van der Velpen het probleem van Obesitas waarvan het aantal gevallen in Nederland de laatste jaren dramatisch gestegen is. Hij wijst erop dat Obesitas gekoppeld is aan metabool syndroom, die hart- en vaatziekten en tal van andere chronische aandoeningen zoals diabetes veroorzaken. Hij benadrukt dat bewegen gewoon niet genoeg is om deze trend om te buigen.

Paul van der Velpen

Paul van der Velpen

Intussen tart de voedingsmiddelenindustrie alle gezonde logica door te stellen dat het gebruik van suiker “met mate” prima is. Van der Velpen gaat dieper in op de wetenschap hoe het lichaam reageert op suiker, in tegenstelling tot eiwit en vet. In zijn brief legt hij uit dat suiker het hunkeren naar voedsel intensiveert en er bijvoorbeeld voor zorgt dat mensen veel meer eten dan ze anders zouden doen zonder het gebruik van suiker. Daarnaast wijst hij erop dat suiker ook normaal voedsel metabolisme verstoort, wat uiteindelijk leidt tot verslaving.

“Net als alcohol en tabak is suiker eigenlijk een drug”, schrijft van der Velpen in een Engelse vertaling van de oorspronkelijke Nederlandse tekst. “Dit lijkt misschien wat overdreven en vergezocht, maar suiker is de meest gevaarlijke drug van deze tijd en kan overal makkelijk worden verkregen. Het gebruik van suiker zou moeten worden ontmoedigd, en gebruikers ervan zouden zich bewust moeten zijn van de enorme gevaren die zij lopen.

Bron: NaturalNews.com 


 • anja

  Helemaal mee eens!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • corrien

  is absoluut waar!!!! sinds ik geen tarwe producten en suiker meer gebruik voel ik me herboren!!!! neem ik bv s zondags een croissantje met jam…….dan heb ik de hele dag weer erg veel last van mn buik!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Agatha

  Helemaal mee eens! Suiker is ook de grootste voedingsbodem van kanker!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • marijke blom

  Dat las ik al in de jaren 80! Toen was er een Japanner, Osawa, die al beweerde dat suiker kankerverwekkend was en dat je het absoluut moest afzweren! Dus ik zette mijn gezin gerechten voor die nu algemeen ingevoerd zijn, maar toen baanbrekend zijn; zoals bruine rijst, boekweit, met allerlei groentes natuurlijk. Maar ook het boek van Lucas Reijnders: “voedsel in Nederland” was er verhelderend: toen las je al wat de voedingsindustrie ons voor rotzooi probeerde aan te smeren!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ma Kaweesi

  En al dat slechte ligt in de vakken van de supermarket, elk jaar verdubbeld met nog meer verschillende vormen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • claes pascale

  ik ben mij er volledig van bewust, maar waar kan je hulp halen of om hulp vragen ?? de overheid is zich niet bewust van de problemen rond suikerverslaving. Voor drank en tabak kan je overal hulp vinden. Voor suiker ??

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Triskelion Advies

  Kies voor echte stevia of kokos bloesem suiker. Laatste heeft lage GI, waardoor er geen hunkering naar suiker komt. En altijd met mate he. En kijk vooral goed naar de etiketten…… Bijna in alle bewerkte producten zit suiker en (vaak teveel) zout!! Zelf maken en biologische producten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • h. Steemers

  Suiker zit ook werkelijk in alles. Je moet een vergrootglas mee nemen in de supermarkt om die piepkleine lettertjes op het etiket nog te kunnen lezen. Overal zit veel te veel suiker en zout in, en overal zitten E-nummers in. Steeds groter wordt het deel van de supermarkt met kant-en-klare of half verwerkte voeding en steeds kleiner wordt het deel wat onbewerkte producten is. Een hele laan in de supermarkt met chips, een hele laan met koek, en hoe groot is de afdeling groente en fruit? Sta in de superrmarkt eens stil bij hoe groot de afdeling yoghurt en vla is. Kijk eens wat er in pasta saus zit, behalve tomaten en kruiden. De maatschappij dat zijn wij, wij willen deze producten, wij kopen ze. Als je een “eerlijk” product wilt dan moet je haast naar een speciale winkel,dat is toch eigenlijk de omgekeerde wereld? .Mensen, weet wat je eet en geef aan je kinderen door dat het niet gewoon is om al die rommel maar te consumeren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tammy

  Ik gebruikte geen suiker. Toen ik ook produkten ging mijden waar suiker in zat en meelprodukten ook, leek het alsof er een mist optrok! Bizar… veel meer energie en een heldere kop! En meteen slaperig en gapen na suiker en meelprodukten (dus gemalen granen!). Uit ervaring blijkt nu dat na onbewerkte groenten en fruit en peulvruchten en noten het lijf het best functioneert. Bij mij althans..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • stofwicht

  Er wordt gezegd dat wij (de consument) de producten willen, dat vind
  ik niet: het wordt ons opgedrongen, want er is bijna niks anders meer te
  verkrijgen. Je moet er naar zoeken…..! In een “gewone”supermarkt is
  bijna alleen nog “troep”, d.w.z. E-nummers, te verkrijgen…..De mens is
  niet chemisch gebouwd…!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • G.G. Clarck

  Ik mis één ingrediënt die misschien nog funester is voor de gezondheid en nummer één veroorzaker van Obesitas: GLUCOSEFRUCTOSESTROOP!

  Er zijn vermoedens dat langdurige hoge inname van fructose, meestal als gevolg van consumptie van al dan niet “verborgen” suikers, leidt tot metabool syndroom, insulineresistentie, obesitas, leververvetting, diabetes en cardiovasculaire aandoeningen (waaronderhypertensie, hartinfarct, dyslipidemie.[5][6]

  Erfelijke fructose-intolerantie[bewerken]

  Mensen met een erfelijke fructose-intolerantie kunnen ofwel een defect hebben aan
  het enzym fructose-1-fosfaataldolase. Door de inactiviteit van dit enzym hoopt fructose-1-fosfaat zich op in de lever. Naast tot ophoping van fructose in het bloed (fructosemie), leidt dit ook tot een afbraak van ATP tot urinezuur. Zelfs bij inname van zeer geringe hoeveelheden fructose kan dit leiden tot een verhoging van het serum-uraat. Dit kan wijzen op familiaire fructose-intolerantie als oorzaak van (erfelijke) jicht.[7]

  leverenzym fructokinase, waardoor fructose onveranderd in de urine wordt uitgescheiden (fructosurie). Dit is een relatief onschuldige aandoening die meestal zonder veel klachten verloopt.

  Zoek maar in de ingrediéntenlijst van de goedkopere koekjes, sausjes, ijsjes(zelfs de A-merken!), alle commerciële(choco)reepjes, snoepjes, siropen enzovoorts, kortom zoete troep. Helaas zelfs een keer in waterijs uit de biowinkel aangetroffen!!??

  Er zijn en komen steeds meer uitzonderingen op de markt, maar vraagt wel van de consument de ingrediëntenlijsten steeds nader te bestuderen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl