Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Onvoldoende saldo

geldautomaat1U heeft voldoende geld op uw rekening, maar als u met uw pinpas wilt betalen  krijgt u van de caissière in de supermarkt te horen dat uw saldo niet toereikend is. Toch weet u zeker dat er voldoende saldo moet zijn. U laat de caissière nog een aantal pogingen doen, maar steeds met hetzelfde resultaat. Oké, dan zal er wel ergens een foutje zijn gemaakt. U laat de juffrouw van de kassa uw boodschappen apart zetten en spoedt u naar de dichtstbijzijnde geldautomaat want die zal het vast wel doen. Aangekomen bij de geldautomaat verwondert het u dat er een flinke rij staat. De een na de ander druipt echter af omdat deze automaat niet schijnt te werken. Nog steeds is uw argwaan niet gewekt en u gaat op zoek naar een andere automaat. U prijst u gelukkig als u er een vindt waar niemand voor staat en u gelijk uw transactie kan doen. U krijgt het al wel héél warm als blijkt dat ook deze geldautomaat u laat weten dat uw saldo niet toereikend is. U laat de boodschappen voor wat ze zijn en haast u naar huis om via internetbankieren te kijken wat er nou precies aan de hand is. Thuis aangekomen moet u constateren dat internetbankieren niet werkt.

Als je gaat uitzoeken waarom je niet bij je geld kunt kom je erachter dat de bank failliet is en dat deze tot nader order is gesloten. Verdere berichtgeving moet worden afgewacht. Je komt er ook achter dat  de regering delen van je geld heeft afgenomen om de bank te kunnen stabiliseren.

Wij geloven dat zo’n scenario in Nederland niet kan gebeuren omdat we beschermd worden door de Centrale Bank middels het “Deposito Garantiestelsel“. Niets is echter minder waar.  Het blijkt dat er sinds mei 1978 in Nederland een wet bestaat, genaamd Noodwet Financieel Verkeer.  Hierin staat dat de Minister president van ons land de bevoegdheid heeft om alle tegoeden op de banken te beperken tot een bepaald bedrag per rekeninghouder.

Hoe kan het zijn dat onze minister de mogelijkheid heeft om de hoogte van het bedrag te bepalen dat wij op onze rekening moeten houden? Hoe is het mogelijk dat wij geen enkel recht meer hebben op het moment dat de bank omvalt. Want daar gaat het uiteindelijk om. Zoals in onderstaand filmpje wordt getoond zijn al deze wetten gemaakt om het geld van de burgers in te kunnen pikken op het moment dat het Ministerie van Financiën dit nodig acht.


 • Steven

  Zit wel veel angst-zaai in dit artikel… En als het nou nodig zou zijn om een deel van het geld op de bank te houden, om te zorgen dat alles niet nog erger wordt? Is het dan niet egocentrisch om alles eraf te willen trekken?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pablo Hein

  Deze wet is gemaakt om er zeker van te zijn dat Rothschild uiteindelijk al zijn centjes binnen krijgt..Dat is dus NU aan de gang met deze snode zgn “internationale afspraken”die ons leeg laten bloeden, want al het geld komt bijvoorbeeld in de schulden gat van de zuidelijke landen en wordt doorgesluisd aan de machtigste schuldeiser, en die is Rothschild hoe je het draait of keert..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Steven

  Ps. dit is ook niet echt “kritisch” vind ik. Wat is het nut van dit artikel. Mensen maken zich al zo’n zorgen met al die berichten over crisis in de media en verhalen van kennissen die werk zoeken. Wat heb je er dan aan om zo’n losse flodder informatie over een of andere wet te horen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John Diks

  Dat je je al zorgen maakt betekent dat er met scherp is geschoten

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Charlotte Wijsmuller

  waar staat de burger dan als de banken in elkaar valt? Wat betekent de grond wet dan? DE BURGER HEEFT RECHT OM ZORG EN BESCHERMING VAN DE STAAT VAN HET LAND TE KRIJGEN!

  en

  WAAR STAAN WIJ DAN MET DE MENSEN RECHTEN – STRASBURG?
  LEES DIE ALLEMAAL EENS GOED NA!!!!!?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Elly

  Dus toch een dictatoriaal waar we in leven. Als ik het goed begrijp is dat als er een bank failliet gaat door onzorgvuldige handelingen worden wij bestraft en moeten wij alles ophoesten. Is precies hetzelfde met de zorg, alle specialisten frauderen per jaar voor een miljard en dat moeten wij voor straf betalen door die enorme hoge eigen bijdrage, want aan de lurven van de specialisten gaan ze niet, die worden in de watte gelegd en verschoond van rechtspraken en advocaten Wij zijn de slaven van het systeem!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • sylvia

  ik vind dit echt niet kunnen het is toch ons geld waar wij voor staan te werken en waar wij onze lasten van moeten betalen en kunnen leven…. dat mark rutten zijn eigen geld aan de bank geeft en alle andere ministers ook want waar die goed in zijn is hun eigen zakken vullen …..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ed Buijs

  Oog om oog tand om tand. Is het spreekwoord toch. dan de winkel uitlopen zonder te betalen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans Lewis

  Je denkt te simpel en te goedgelovig door de propaganda machine die de staat vanaf je geboorte op je heeft laten inwerken.
  Vooral in NL staat de burger ten dienste van de staat en de financiële machthebbers. Lees de geschiedenis maar door de eeuwen heen en zelfs tot voor kort en vandaag aan toe. De inwoners van NL, en vooral de loonwerkers, zijn in principe ten voordele van de staat en de financiële machthebbers. Je moet gewoon van economisch nut zijn, anders ben je alleen een last. Kijk maar hoe o.a. de gepensioneerden, korting op pensioen, behalve het pensioen van de kamer leden, en door ziekte afhankelijk mensen afgeknepen worden, de zogenaamde onrendabelen zoals Marcel van Dam dat eens omschreef.
  Je kan dus het best een basis bedrag op je electronische rekening hebben en de rest moet je gewoon ouderwets, thuis, in een oude sok doen. Maar dan moet je niet tegen een inval van de politie oplopen want dan wordt je zuur gespaarde geld alsnog ingepikt onder het mom van witwassen, terwijl je niet eens weet wat dat is. Ja dan ben je de sigaar, want een advocaat komt ook niet gratis. Krijg je, je, geld terug dan kan je daarmee de rekening van de advocaat betalen, want die declareert naar believen van het geld dat hij terug moet halen, en weet dus wat er te halen valt. Dus alsnog ben je het kwijt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Charlotte Wijsmuller

  Antwoord op lewis, nou u zegd het zelf al, de oude en de zieken die zijn niet van nut. Dus niet rendable, weg er mee. Maar wij zijn er wel, en zelfs na 22 jaar zelf in de zorg gezetten en nu geen hulp krijgen tot dat je blauw in het gezicht bent, nu eindelijk voor een paar manden mag ik hulp hebben tot dat het gezondheid van mijn 19 jaarig better is. Het is de blinde helpt de manke. En anders om terwijl er zoveel mensen zijn die in de thuis zorg willen werken en willen helpen, maar nee de staat bezuinigd ook hier op!
  Om zo te lezen bent u het eens met mij, nou u zegd ook al vanaf je geboorte bouwd de staat info op, dat is correct maar jij ook je pension en je ziekte kosten belasting, vanaf je bsn begin je te bouwen aan rechten. Zo gauw als je belasting betaald inkomsten dan zit er een stukje volks belasting bij, dit word op gesplit in social verzekerings bank (anwbz) vroeger ik haal het altijd door elkaar de afkorting, maar ook het wao burgerlijk pension, kinderbijslag, ww, wia en andere uitkeringen komen hier van daan. Dat geef je toch wel wat recht, volgens de mensen rechten van strasburg wel. Die gaat zelfs boven de grond wet!
  Maar ik vind het leuk dat u reageerd, ik kom op voor de ouderen sinds dat ik al zo lang als ik mij dat kan herrinderen en daar word ik altijd op aangekeken en nou, heb ik zelf nodig daarom is het belangrijk dat alle mensen naar den naag gaan op de 20 en 21st dan gaan heel veel mensen protesteren, althans de mensen die mobiel zijn en kunnen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jacky

  En hoe gaan ze zien wie hoeveel nodig heeft om hoeveel kinderen/vaste lasten te moeten onderhouden? Denk dat als dit echt gebeurt er nog meer criminaliteit ontstaat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sietse

  “Een bepaald bedrag per rekeninghouder”. Dit gaat om bedragen ver boven de kosten van de wekelijkse boodschappen. Verder is dit een noodwet, en indien men zorgvuldig leest lijkt deze wet bedoeld om direct te kunnen ingrijpen indien er zich een rampscenario voordoet in de Euro-zone of in het bankwezen. Verder blijft het aan ons als stemmers om te zorgen dat er geen idioten op die stoel komen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marco

  Dat is lekker zet je het op de bank om dat je denkt dat het veilig is jat de staat het geld wel van je weg als het nodig is. Dat betekend dus gewoon weer geld van de bank en in een oude sok in de kast verstoppen 😛

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ertan Yakuza

  En jij denkt nog steeds dat wij die idioten kiezen? haha

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Charlotte Wijsmuller

  daarom op naar den haag op de 20ste en de 21 ste, want zij zitten er al.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • C Krone

  is gewoon belachelijk, je bent van niets meer zeker in dit kl…n land. je moet in weze je geld weer net als vroeger in een loonzakje krijgen en niet meer op de bank, dan kunnen ze er ook niet meer aankomen, dan weet je tenminste zeker dat je geld hebt de hele maand.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sietse

  Geef Maurice de Hond maar weer de schuld.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • doortje

  uhm…waarom wisten jullie dit niet?
  dit is altijd het risico geweest, hoort bij SAMENleven

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Otto van Zanten

  Ook niet geheel oninteressant en ongerelateerd…
  Vanaf 8 augustus ongeveer is er een EU wet die er voor zorgt dat de garanties die de staat doet niets meer waard zijn. In 2008 werd volgensmij iedereen 100.000 gegarandeerd door de staat, iedereen die minder had zou niets verliezen. Als er nu binnenkort een bank instort heeft de bank het recht om Alles van iedereens rekening te halen en zelfs boetes te geven aan mensen die minder dan de 100.000 op de rekening hadden. Absurd!
  Als je even googelt vind je het vast wel. Het heeft sowieso op een paar Amerikaanse sites gestaan met alternatief nieuws. (Zoeken op artikelen van 4-10 augustus en dan moet ie te vinden zijn…)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Edwin Stark

  Nog een reden om Bitcoins te gaan gebruiken…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Erwin Lensink
 • oinnk

  Worden al die bij elkaar getolen en gefraudeerde miljarden door het koningshuis dan ook in beslag genomen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bastiaan

  Ben ik nu de enige die dit een goede wet vind? Volgens mij heeft de Griekse overheid of de Griekse banken dat op een gegeven moment ook gedaan. Natuurlijk niet iets dat we nastreven (en daarom is het sinds 1978 ook nog nooit gebeurd) maar stel nu als er Griekse taferelen plaats gaan vinden en de banken écht gaan wankelen. Dan kan je twee dingen doen: (1) niets of (2) tegoeden bevriezen en maximaal opneembare bedragen bepalen.

  Als je niets doet, gaan alle miljonairs hun miljoenen van hun rekening halen en alle miljardairs hun miljarden van hun rekening halen. Gevolg is dat de banken dan snel helemaal geen geld meer hebben, de miljonairs hun miljoenen hebben, de miljardairs hun miljarden hebben en ‘de gewone man’ geen geld meer kan opnemen (er is immers geen geld meer bij de banken). In zo’n situatie kan je beter tegoeden bevriezen, maximaal opneembare tegoeden instellen (zodat iedereen nog wel geld kan opnemen, maar dat het niet plots allemaal weg is) wat je tijd geeft voor een oplossing.

  Lijkt mij een hele fijne wet die ons beschermt dat we allemaal plots niet meer kunnen eten, of denk ik daar verkeerd over. Dan kan je natuurlijk bang zijn dat de regering dat verkeerd gaat toepassen, maar dat lijkt me niet echt realistisch (en dat het sinds 1978 al niet is gebeurd onderstreept dat wel).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sjoerd

  Inmiddels heeft het I.M.F. een andere oplossing om de crisis te bestrijden door iedereen die een spaarrekening heeft , dus “arm” en rijk 10% van zijn rekening te stelen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Buuffie

  Sorry, maar mensen die het woord “middels” gebruiken geloof ik per definitie niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jasper

  middels deze reply verwittig ik den lezers dat ik het grondig met Buuffie eensch ben !!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl