Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Monsanto tegen etikettering

blinddoekMonsanto ’s verzet tegen de verplichte etikettering van GMO producten is op grote schaal afgedekt. Dit roept twee belangrijke vragen op: ten eerste, waarom zijn ze zo bang voor etikettering van GMO producten als de producten niet alleen echt veilig zijn, maar ook beter zoals de mega corporatie dat claimt? Bovendien, hoe heeft Monsanto het voor elkaar gekregen dat ze altijd door de FDA zijn gekomen?

Landbouw en biotech gigant Monsanto is uitgegroeid tot het schoolvoorbeeld van genetisch gemodificeerde organismen of GMO’s. Ze hebben sinds de jaren 1990 veel inspanning geleverd om GMO tot een dieet van de natie te maken, en ze hebben het publiek niet op de hoogte gesteld of het voedsel dat ze eten genetisch is gemanipuleerd.
Monsanto levert de boeren over de hele wereld hun zaden, domineert de wereldwijde markt van genetisch gemodificeerde gewassen. Freelance verslaggever Chris Parker, die onlangs een artikel schreef die Monsanto waarin werd vrijgegeven dat Monsanto zaden 40 % van de Amerikaanse gewas hectare bedraagt, en wereldwijd 27%.

Ongeoorloofde invloed op voedselbeleid

Michael Taylor

Michael Taylor

Parker beschrijft hoe Monsanto is verbonden met Washington Wetgevers. Deze indrukwekkende prestatie van corruptie werd bereikt door het uitgeven van een lobby-budget van 70.000.000 dollar sinds 1998 met 10 miljoen dollar in de campagne van het afgelopen decennium alleen.
Bovendien, Michael Taylor, de voormalige vicepresident van Publieke Zaken bij Monsanto, werd eerder dit jaar door President Obama benoemd als plaatsvervangend commissaris voor voedsel en veterinaire geneeskunde bij de Food and Drug Administration (FDA).
Dit onderstreept twee dingen volgens Parker, ten eerste hoe diep Monsanto is doorgedrongen in een aantal van de hoogste niveaus van de overheid en ten tweede hoe Monsanto daardoor in staat is om heimelijk invloed uit te oefenen op het voedselbeleid van de regering.
“Door het beheersen van alle zaadbedrijven is Monsanto in staat om de verdeling van de andere zaden en wat voor soorten er op de markt komen te beperken. Ze zijn hetzelfde als de Recording Industry of America Association (RIAA), maar dan twee keer zo gemeen. “

Maffiapraktijken

monsanto-lead-picture_r640x453Parker zegt dat werknemers van Monsanto boeren “lastig vallen” om ze bang te maken zodat ze geen zaden zullen gebruiken voor herbeplanting zonder toestemming van het bedrijf. Het bedrijft huurt ook mensen in die vroeger vochten tegen de vakbonden om andere zaadverdelers te onderzoeken om zijn patenten te beschermen. Bronnen vertelden Parker dat boeren verwijzen naar Monsanto als de “zaadpolitie” en gebruikmaken van Gestapo- en maffiapraktijken  als tactiek om hen te “bespioneren en te intimideren.”
Monsanto klaagt alle boeren aan die volgens hen hun patenten heeft geschonden aan met een rechtszaak. Afgelopen mei heeft het Amerikaanse hooggerechtshof een uitspraak van de Lagere rechtbank Indiana bevestigd dat David Runyon, een soja boer, schuldig was aan inbreuk op het octrooi. Deze uitspraak kwam er op neer dat boer Runyon schuldig werd bevonden aan het planten en het opslaan van zaden die Monsanto ‘s genetisch gemanipuleerde Roundup Ready onkruidverdelger bevatte.”
Parker legt verder uit dat de FDA en de USDA deze gewassen niet heeft bestudeerd maar Monsanto op hun woord gelooft dat deze veilig zijn. En dit is natuurlijk de volledige cirkel van corruptie. Omdat Monsanto politici omkoopt, laten de autoriteiten van de FDA en de USDA hun met rust zodat de maffiaachtige monopolie praktijken onverlet door zullen gaan.

Bron: PoliticalBlindspot.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl