Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Banken nemen afbetaalde huizen in beslag

openbare-verkoopAmerikaanse banken en hedge funds hebben weer een nieuw speelveld gevonden. Ze kopen fiscale pandrechten af van lokale overheden en kunnen daarmee de huizen van de Amerikaanse bevolking opeisen, ook al is de hypotheek volledig afbetaald. Er zijn al verschillende gevallen bekend waarbij een huis ter waarde van honderd duizenden dollars werd gevorderd voor een belastingachterstand van enkele honderden dollars, aldus The Economic Collapse.

Gemeente en lokale overheden zijn hiervoor verantwoordelijk. Zij hebben voor snel winstbejag gekozen en hebben de vorderingsrechten op belastingen doorverkocht aan grote banken en hedge funds. Als lokale overheden hun belastingen willen innen, moeten ze dit zelf doen en niet overlaten aan de geldwolven van de Verenigde Staten.

Banken laten achterstand expres oplopen

Sommige mensen weten zelfs niet dat ze een betalingsachterstand hebben. De banken en de hedge funds laten de achterstallige rente en de boetes oplopen totdat het bedrag niet meer betaalbaar is voor de gewone man. Soms is er zelfs een betalingsachterstand door fouten bij de gemeente. En dan slaan de grote financiële instellingen toe door het huis te vorderen van de personen met een achterstand. Dit huis kan dan verkocht worden voor vele malen het bedrag van de achterstand.

De grote van deze markt wordt geschat tussen de $ 5 miljard en $ 15 miljard. Het verschil tussen beide schattingen is zo groot omdat het een ongereglementeerde markt betreft. Hedge funds zouden al een marktaandeel van 40 procent hebben opgebouwd ten opzichte van 5 procent 5 jaar gelden.

  • Ninety-five-year-old Daisy Dolsey, living in a nursing home and struggling with Alzheimer’s, wasn’t so lucky: She lost her $300,000 house over a $44.79 tax debt even after she paid her taxes.
  • The duplex in Northeast Washington that Coleman bought with cash two decades earlier was emptied and shuttered. By sundown, he had nowhere to go. All because he didn’t pay a $134 property tax bill.

Bron: Beurs.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl