Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Non-sex cel gentherapie

gmo babyDe Amerikaanse Food and Drug Administration houdt volgende maand een tweedaagse openbare meeting om genetische manipulatie binnen de menselijke eicel te bespreken, waarvan de veranderingen generatie op generatie zullen worden doorgegeven. Menselijke gentherapie wordt al toegepast sinds de jaren negentig, maar de meesten daarvan hadden betrekking op de niet-erfelijke genen, de zogenaamde non-sex cel gentherapie. Somatische wijzigingen hebben alléén invloed op het individu, worden niet doorgegeven en hebben dus geen invloed op het menselijk genoom.

Het griezelige spel veranderde met de ‘succesvolle’ geboorte van minstens dertig genetisch gemanipuleerde baby’s rond 2001. De helft van deze in een kliniek ‘gefabriceerde’ baby’s ontwikkelde gebreken. Hierop greep de FDA in en deed haar bevoegdheid gelden over het “gebruik van menselijke cellen die genetisch materiaal ontvangen, anders dan door de vereniging van geslachtscellen (sperma-eicel).

Eicel modificatie

genetica_scheppingNu overweegt de FDA een stap verder te gaan met “eicel modificatie” wat impliceert dat genetisch materiaal van een andere vrouw wordt toegevoegd. Hierdoor zullen nakomelingen het DNA bezitten van drie ouders. Dit soort genetische manipulatie (kiembaan modificatie) veranderen wel het menselijk genoom.

Het is de eerste keer ooit dat de FDA een dergelijke bijeenkomst in het openbaar houdt, meldt de “Biopolitical Times”, speculerende dat tijdens de meeting waarschijnlijk de “mitrochondriële vervangingstechniek” zal worden besproken welke ontwikkeld is door Shoukrad Mitalipov aan de “Oregon Health and Science University” (OHSU)

Mitrochondriële vervanging

Mitrochondriële vervanging is een vorm van erfelijke genetische manipulatie. Deze vorm van gentherapie is de bron van veel controverse, omdat het een permanente verandering van het menselijk genoom bewerkstelligt met een groot risico voor onvoorziene veranderingen in de groei, ontwikkeling en veroudering.

Zo werden in 2008 alle kiembaan modificatie therapieën en ‘verbeteringen’ verboden in 83% van de dertig landen die deel uitmaken van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), waaronder de VS en het Verenigd Koninkrijk, meldt het Centrum voor Genetica en Samenleving (CGS).

Bron: ActivistPost.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl