Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Internationale campagnes

Barack Obama Signs Budget Control ActDankzij slimme campagnes tegen de corruptie bij landbouworganisaties die steun verleenden aan Monsanto en zijn genetisch gemanipuleerde producten, begint het ernaar uit te zien dat Monsanto de globale strijd om de wereldmonopolie voor hun gemanipuleerde producten gaat verliezen.

Als gevolg van activisme en de wereldwijde verontwaardiging van het publiek hebben Amerikaanse senatoren aangekondigd dat ze de door president Obama getekende “Monsanto Protection Act” om zeep gaan helpen. Zoals u waarschijnlijk wel weet is de Monsanto Protection Act een toegevoegde clausule aan de wet voor genetisch gemanipuleerde gewassen, die Monsanto volledig vrijwaart voor eventuele schadelijke gevolgen van hun GMO- producten. Een aantal senatoren die sterk ‘afhankelijk’ zijn van het met met geld strooiende Monsanto hebben nog wel geprobeerd om de clausule met een aantal maanden te verlengen. Hoewel Monsanto zeker bereid is om senatoren grote sommen geld te betalen in ruil voor hun steun aan GMO-producten, kunnen de politici er niet meer op ingaan omdat ze maar al te goed beseffen zij hiermee hun politieke carrière op het spel zetten. Dezelfde wereldwijde verontwaardiging en massale demonstraties doen Monsanto in elkaar duiken van angst voor het grote publiek die aan het ontwaken is en begint te beseffen welke gevaren er schuilen aan het consumeren van Monsanto’s ziekmakende producten.

Etikettering

verkiezingen californaHet is daarom dat Monsanto miljoenen aan het uitdelen is om te voorkomen dat zij op de labeling van hun producten moeten vermelden dat het afkomstig is van genetisch gemanipuleerde organismen. Op de ‘gekochte’ steun van grote supermarktketens en andere bedrijven kan Monsanto zo langzamerhand niet meer rekenen omdat deze hun winsten in gevaar zien komen als hun klanten aan de etikettering op de producten kunnen zien of het genetisch gemanipuleerd is. Misschien kan Monsanto nog wel een aantal veldslagen winnen zoals bijvoorbeeld in Californië op 6 november 2012, waar 51,41% tegen etikettering stemde, maar inmiddels is door het grote aantal demonstraties dit jaar het tij gekeerd en ziet Monsanto dat zij op den duur niet aan etikettering kunnen ontkomen met voor hen naar alle waarschijnlijkheid catastrofale gevolgen.

Bron: TrueActivist.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl