Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

‘Heldhaftig’ optreden

applauseEen video toont leden van het Congres die een staande ovatie geven naar de “Capitol Police” voor hun ‘moedige’ optreden bij een incident waarbij een 34-jarige ongewapende moeder door de Capitol Police werd doodgeschoten in haar auto, terwijl haar baby zich op de achterbank bevond. De clip laat een toespraak zien van congreslid Steny Hoyer waarin hij zijn dankbaarheid uit voor het heldhaftige optreden van de politie. Zijn woorden werden gevolgd door een staande ovatie van meer dat een minuut. Republikein Eric Cantor merkt dan vervolgens op dat de wetgevers de daden van de Capitol Police echt waarderen.

In wezen uitten de wetgevers hun dankbaarheid voor het beschermen tegen de  ‘dodelijke dreiging’ die uitging van een 34-jarige inwoonster van Connecticut, Miriam Carey een mondhygiëniste, die nu door de media wordt gedemoniseerd als zijnde ‘geestelijk onstabiel’. Door de mainstream media wordt een beeld geschetst van een dramatische schietpartij en een wilde achtervolging  met een levensgevaarlijke terrorist, die had geprobeerd het Witte Huis aan te vallen.

miriam careyMaar stukje bij beetje begint de ware toedracht van het dramatische incident naar buiten te druppelen. Op de buitenste verkeersring rondom het Witte Huis was een tijdelijke controlepost gestationeerd met zwaar bewapende agenten. Miriam Carey werd gesommeerd te stoppen. Misschien wel bewust van het feit dat agenten geregeld zonder reden schieten op ongewapende en onschuldige burgers, raakte de zwarte vrouw in paniek en probeerde te ontsnappen. Na een korte achtervolging schoten de Capitol Police en agenten van de geheime dienst nog minstens 15 gaten in de auto van Carey terwijl haar achttien maanden oude baby op de achterbank zat. CNN prees het ‘geduld’ van de politie dat zij nog 12 seconden wachtten alvorens de weerloze vrouw werd geëxecuteerd.

Buitensporig geweld

Natuurlijk is het gedrag van de moeder niet goed te praten, maar je kan je wel afvragen waarom gelijk dodelijk geweld moest worden gebruikt. De politie had ook op de banden kunnen schieten of een spijkermat kunnen gebruiken. In plaats hiervan reed ze door een regen van kogels en kwam ze door een crash tot stilstand om vervolgen weer bestookt te worden met nog een regen van kogels. Geen pistool of ander wapen werd gevonden in de auto en geen motief tot nu toe is evident. De vrouw had kennelijk een ‘slechte’ dag en maakte de verkeerde beslissing die leidde tot haar gewelddadige dood.

Bron: PrisonPlanet.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl