Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Mensenhandel

Sad-Girl-Board-Indoors-Airport-Glass-WindowMomenteel vindt er een nieuwe vorm van mensenhandel plaats die niets te maken heeft met de slavenhandel in het koloniale tijdperk van de Amerikaanse geschiedenis. Maar het is net zo sinister of zelfs nog erger.

Oogsten van organen

De Britse autoriteiten hebben naar aanleiding van een melding in “The Telegraph“voor de eerste keer bevestigd dat een jong meisje het land werd binnengesmokkeld, specifiek om haar organen te oogsten, welke verkocht zouden zijn aan rijke ontvangers. Het niet met naam genoemde meisje werd vanuit Somalië naar Groot Brittannië gebracht met de bedoeling om haar organen te verwijderen en  door te verkopen aan hen die wanhopig op zoek zijn naar een transplantatiedonor.

De kinderbescherming en liefdadigheidsinstellingen waarschuwden dat het onwaarschijnlijk is dat dit een losstaand incident is omdat mensenhandelaren waarschijnlijk al meerdere malen groepen kinderen het land hebben binnengesmokkeld.  De handel in mensen krijgt een steeds grotere omvang.

De gruwelijke zaak kwam aan het licht via een overheidsrapport waaruit bleek dat het aantal slachtoffers van mensenhandel in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 50% is gestegen ten opzichte van vorig jaar en inmiddels een recordniveau heeft bereikt.

seksslavin

Seksslaven

In totaal werden 371 kinderen op diverse manieren geëxploiteerd, waarvan de meerderheid wordt gebruikt als seksslaven of anderszins. Uit het verslag van de regering blijkt dat 95 kinderen uit Vietnam kwamen, 67 uit Nigeria en 25 uit China. Wat betreft andere landen werden er meer kinderen vanuit Roemenië en Bangladesh gesmokkeld.

“De cijfers uit het overheidsrapport laten  ook gedetailleerd zien hoe 20 Britse meisjes slachtoffers van mensenhandel zijn geweest”, zo meldde de krant. “Deze gegevens komen voort uit  een een reeks van rechtszaken die behandelden hoe de Britse meisjes werden verkracht en uitgebuit door bendes van Aziatische mannen”.

Het zijn de handelaars die gebruikmakend van de kwetsbaarheid van kinderen de vraag naar organen benutten. De Wereld Gezondheids Organisatie zegt dat er ieder jaar gemiddeld 7.000 nieren illegaal door mensenhandelaars in de hele worden verkregen. Alhoewel er voor andere organen, zoals hart, lever en longen ook een zwarte markt bestaat, zijn nieren de meest gewilde omdat ze bij een donor kunnen worden weggehaald zonder al teveel nadelige gevolgen. (Tenzij ze later aan de nog resterende nier gewond zouden raken).

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl