Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Royal Bank of Scotland (RBS)

Royal Bank of ScotlandRoyal Bank of Scotland (RBS) zou opzettelijk gezonde bedrijven naar de rand van de afgrond hebben gebracht om ze daarna hogere kosten te kunnen berekenen en uiteindelijk goedkoop hun bezittingen op te kunnen kopen. Dat schrijft een adviseur van de Britse minister Vince Cable in een rapport dat maandag openbaar wordt gemaakt, zo meldde zondag de krant Financial Times.

Volgens de krant zal het rapport het reeds bestaande vermoeden bevestigen dat RBS het economische herstel in Groot-Brittannië tegen heeft gewerkt. Cable heeft al laten weten dat de beschuldigingen ,,zeer ernstig” zijn en heeft het rapport doorgestuurd naar financiële toezichthouders.

RBS, dat nog voor ruim 80 procent in staatshanden is, ligt ook al onder vuur in een ander rapport over de kredietverleningspraktijken bij de bank. Deze week komt de definitieve versie van een onderzoek uit waaruit blijkt dat RBS de afgelopen jaren drie van de vier kleinere bedrijven die een lening zochten, de deur heeft gewezen.

De afgelopen zomer aangetreden topman van RBS, Ross McEwan, heeft de bevindingen in het onderzoek ,,vrij ongemakkelijk” genoemd en heeft gezegd de afdeling die zich bezighoudt met kredietverlening te gaan hervormen. De Britse overheid hoopt dat RBS onder McEwan, die een achtergrond heeft in de financiële dienstverlening aan onder meer particulieren, een nieuwe weg zal inslaan. Zijn voorganger, Stephen Hester, was een zakenbankier.

Bron: pzc.nl


 • Wieberen Tjeerdsma

  Deze truc is niet alleen voorbehouden aan de royal bank of Scotland. Al onze banken bezondigen zich in meer of mindere mate aan deze manier van werken. Banken zijn aaseters en zijn goed in het bedrijven van aasgieren politiek, gesteund door de staat der Nederlanden, die al zijn burgers verkocht heeft aan deze instellingen. Hiermee is ons koninkrijk uitgeleverd aan de wereldbank, die geleidt wordt door superieure mensen die allen dezelfde religie delen, waarvan de rabbi’s en schriftgeleerden andere formules hanteren waar deze economische malaise waar de wereld in verkeert het gevolg van is. Wij worden gedwongen dit te tolereren, omdat we niet mogen discrimineren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • olle_gw

  test

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • fiets

  Ja, alleen is het probleem meestal dat de huidige wurggrepen van staten en politiek altijd een manier hanteren die religie misbruiken. Het zijn intelligente mensen die geen ene reet om religie geven maar de meerderheid een rode doek voorhouden. Nu is de gene waar jij het over hebt toevallig wel 1 van de weinigen die rente niet heeft verboden. Dus hoezo discriminatie. Mij is altijd geleerd dat discriminatie betekent dat je onderscheid maakt tussen dingen die NIET van belang zijn. De ondergang van de hele financiele wereld zou ik niet NIET van belang willen noemen. Affijn, fijne dag nog verder! 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl