Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hoe lang kunnen we door gaan met een failliet systeem?

klaas vaak

De zandmannetjes van de EU strooien slaapzand in de ogen van hun burgertjes. Vadertje Staat is nu Klaas Vaak.

Ik houd mij al een tijdje bezig met de vraag hoe lang we kunnen teren op onze enorme en nog altijd groeiende schuldenberg in onze westerse “welvaarts”-landen. Zo links en rechts lees ik diverse achtergrondartikelen over hoe onze samenleving anno 2013 is opgebouwd. En wat blijkt? Onze welvaart is gekocht met schuld. Daardoor zijn de staatsschulden alsmede de private schulden bij burgers en bedrijven tot ongekende hoogten gestegen en dat niet alleen in Nederland maar ook in de meeste andere Europese landen. Het meest zorgelijk is nu de schuldopbouw in de Eurolanden waar nota bene de koude landen warme oortjes krijgen bij de onrustbarende stijging van hun staatsschuld; ten gunste van de warme landen waar bij de bevolking intussen de koude rillingen over het lijf lopen bij het aanschouwen van hun inmiddels onmogelijk af te lossen schuldenberg. Maar zoals zo vaak bij de politiek schuwe bevolking worden de meeste inwoners er koud noch warm van. Het is nu eenmaal zo gegroeid denkt men en de overheid zal er wel voor zorgen dat het goed komt. Dat is momenteel vaak de gedachtegang bij een in slaap gesukkelde bevolking. Vadertje Staat waakt over ons en regelt het allemaal wel.

Van democratie naar totalitair systeem

Inderdaad, vadertje Staat regelt intussen een heleboel voor ons en heeft zo zachtjes aan overal de controle over. Zonder dat wij het in de gaten hebben is heel geleidelijk aan een totalitair systeem ontstaan in een democratie waar al jarenlang dezelfde politieke partijen tot de gevestigde orde behoren en stevig de touwtjes in handen hebben. Verkiezingen zijn een farce. Langzaam ebt het vertrouwen bij de kiezers weg nu eindelijk duidelijk begint te worden dat besteedbare inkomens al vijf jaar dalende zijn. Bij nieuwe verkiezingen zal er weinig veranderen, behalve dat zal blijken dat de opkomst weer lager is door het weggezakte vertrouwen. Het politieke speelveld biedt nog te weinig echte alternatieven voor de wakkere wijsneuzen onder ons. De PVV is ook gewoon “popie jopie”. We weten allemaal dat ons marionettenkabinet regeert onder het juk van Brussel. Kortom, een politieke ommekeer zal nog mijlenver van ons verwijderd zijn. De echte demagoog moet nog opstaan.

Failliet systeem: Schulden worden opgestapeld

uitpersenDe huidige politiek gaat gebukt onder de enorme druk van de schuldenberg die idiote  onconventionele maatregelen met zich meebrengt. In samenwerking met centrale banken is er een beleid ontstaan om vooral de huidige (foute) situatie overeind te houden. Er is geen weg terug meer. De omvang van de staatsschulden heeft tot gevolg dat centrale banken de rente tot het laagste peil hebben verlaagd. Oude leningen worden afgelost met nieuwe leningen en tegelijk wordt extra geleend om de begrotingstekorten op te vullen. De schulden worden dus nog steeds opgestapeld. Dat betekent dat de bedragen welke moeten worden neergeteld voor rente en aflossing met de dag groeien. Deze gelden moeten worden opgebracht vanuit de belastingverhogingen en bezuinigingsoperaties die daardoor een steeds grotere  druk opleggen bij de hardwerkende middenklasse. Bij de groeiende groep uitkeringsgerechtigden valt weinig meer te halen, dus moet dat bij de krimpende middenklasse. De grootverdieners blijven meestal buiten schot vanwege de belastingconstructies die voor hen zijn weggelegd. De politieke heersers van deze tijd zien geen andere mogelijkheden dan de bevolking verder uit te persen.

Lees verder op: Biflatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl