Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

De stervende dollar

door op Nov.23, 2013, onder Economie
Mobiel

Einde van dollar als reservemunt

dollar_-going_down_in_flamesSinds 2006 is de dollar ten opzichte van Chinese yuan een kwart tot eenderde  in waarde gedaald, afhankelijk van de keuze van de grondslag.

China is nu bezig om de waarde van de dollar nog verder te laten dalen. China zegt te overwegen om de prijzen van olie futures op de “Shanghai Futures Echchange” niet meer in petrodollars te noteren maar in de Chinese yuan. Deze bovenop de groeiende vermijding van de dollar  van onevenwichtige handelsbalansen vestigen betekent dat de rol van de dollar als reserve valuta op zijn einde loopt. Dit wil zeggen,  de beëindiging van de Verenigde Staten als financiële bullebak en financiële imperialist. Deze klap voor de dollar gestapeld op de klappen door het verdwijnen van banen naar het buitenland en de, door financiële deregulering, ongedekte inzetten in de bancaire casino’s betekent dat de Amerikaanse economie op zijn laatste benen loopt.

Puinhoop

De Amerikaanse economie is al een puinhoop die gestut wordt met obligatie- en aandelenmarkten door massieve en het historisch ongekende printen van geld door de Fed,  waarin deze liquiditeiten zijn gegoten. Voormalig minister van Financiën Larry Summers zei dat voor het bereiken van volledige werkgelegenheid in de Amerikaanse economie, er een negatieve reële rente vereist is. Negatieve reële rente kan alleen worden bereikt door het elimineren van contant geld; het verhuizen naar digitaal geld dat alleen in banken kan worden gehouden en straffen voor mensen die het opslaan.

Wetteloos

Door de wetteloze Federal Reserve en de Wall Street criminelen zal de dollar in zijn doodsstrijd de kortsluiting in hun papieren futures-markt van goud doen toenemen, waardoor de restanten van het westerse goud in Aziatische handen terechtkomen.

“Bloomberg News” meldde 20 november dat de Chinese centrale bank zegt dat het niet meer in het belang van China is om reserves te verhogen. De “People’s Bank of China” zei dat het land niet meer profiteert van de toename in de buitenlandse valuta bedrijven, waarbij aangetekend kan worden dat dollaraankopen die de appreciatie van de yuan beperken door de beleidsmakers zullen worden beteugeld. In een toespraak zei Yi Gang, een vice-gouverneur bij de centrale bank: “Het is niet langer in het voordeel van China om om deviezenreserves te accumuleren”.

Bron: Infowars.com


 • American dreams zijn gebasserd op illusie en op de pof gekochte welvaart.dat kan dus niet eeuwig doorgaan….het heet karma(sinds amerikaanse economie op wapenshandel,oorlogen en bloedvergieten drijft., bloedgeld dus)…het onrecht zal een keer ten onder moeten , dat is ook een van de wetten van karma..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Yeppp de illusie spat uit elkaar. Zowel op de beurs en de mensheid. Overbevolking is de doods der mensheid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LindaO

  Belangrijk is dat China de grootste gouddelver is ter wereld en tonnen goud aan het reserveren is als backing van de Yuan. Dit werd één maal bekend gemaakt tot grote woede van de VS. Sindsdien doen ze het op de achtergrond. Binnen de BRICs-landen wordt de Yuan de nieuwe reservemunt werd dit jaar al afgesproken met goud als backing. Die landen zullen eveneens een organisatie opzetten die om het IMF heen zal functioneren is eveneens dit jaar besloten.
  De fiat-Petrodollar als reservemunt is gedoemd te mislukken en kan alleen verdedigd worden door middel van expanderende internationale business, maar die is gestagneerd. Daarom zijn de VS en ook Nederland zo op oorlogspad. Voor Nederland-Frankrijk is Mali strategisch in dit geval. Kerry dreigde Indonesië al voor terrorisme omdat het wil aansluiten bij de BRICs.
  Duitsland heeft al voor miljoenen aan Yuans gekocht waardoor het voor het eerst mogelijk wordt met de munt via Duitse banken te handelen. Duitsland nam die beslissing nadat ze haar goudvoorraden niet terug kreeg van de FED op verzoek dit jaar, dan wel zal repatriatie van een deel jaren gaan duren.
  Nederland wil niet voor niets handelsbelangen met Indonesië aanscherpen en van twee walletjes eten.

  http://moneycrisis.wordpress.com/2013/09/08/economy-war-and-realism/

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl