Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verduistering $ 25 miljoen

vietnam moneyEen rechtbank in de Vietnamese stad Ho Chi Min Stad heeft een voormalige bankdirecteur en zijn zakenpartner afgelopen zaterdag ter dood veroordeeld. De beide mannen werden beschuldigd van het verduisteren van 25 miljoen dollar, zo meldde de staatsmedia. Tijdens een negen dagen durende rechtszaak stonden 11 verdachten terecht voor verduistering van activa, wanbeheer, en machtsmisbruik.

Van de beide ter dood veroordeelden was De 58-jarige Vu Quoc Hao de leider van een financiële dochteronderneming van het Vietnamese staatsbedrijf “Vietnam Agribank” en de 56-jarige Dang Van Hai de baas van een bouwbedrijf. De overige negen verdachten werden veroordeeld tot 14 jaar celstraf voor het overtreden van de staats economische regelgeving.De groep werd beschuldigd van het verduisteren van meer dan 25 miljoen dollar tussen april 2008 en maart 2009 door het vervalsen van financiële leasing contracten, volgens de rapporten van de staatsmedia.

Aanpak corruptie

Hiermee laat de Vietnamese overheid zien dat het haar ernst is met de aanpak van corruptie die heeft geleid tot een algemene publieke woede. Vietnam staat internationaal bekend als een van de meest corrupte landen ter wereld en algemene omkoperij is een grote zorg voor veel gewone mensen. De communistische regering heeft gezworen om dit probleem uit te schakelen. “Er zullen strenge straffen volgen voor kaderleden en ambtenaren die bereid zijn om steekpenningen te ontvangen”, waarschuwde de vice-premier Nguyen Xuan Phuc tijdens een anti-corruptie dialoog die dinsdag werd gehouden in Hanoi.

Bron: Aljazeera.com


 • Marg00tje

  Daar moeten ze in Nederland en Europa ook maar eens mee gaan beginnen. Belachelijk dat je hier zelfs een oprot bonus toe krijgt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Erna

  Helemaal mee eens. Doodstraf hoeft voor mij niet direct maar een jaartje of 15 in de gevangenis zou ook niet gek zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • laten ze dat maar eens bij de rothschild beginnen en de andere demonische elitenclub bilderbergers…..
  vietnam is wel verstandiger dan zogenaamde democratische europa?hier casinospel spelen met volksgeld wordt beloond met miljoenen bonussen zelfs als ze waanbeleid hebben verricht?..zelfs de zogenaamde boete is aftrekbaar van belasting, met andere woorden deboete wordt met volksgeld betaald?te idioot voor woorden .geen wonder dat de elitenbankiers zich boven de wet voelen…
  bankensysteem “too big to fail” zal binnenkort “too big to exists” worden?
  de dagen van eliten zijn genummerd?

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl