Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Opnieuw controleren

gmo maïsHet is voor het eerst dat de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de beoordeling van een genetisch gemanipuleerde plant heeft herzien. In het voorjaar van 2013 hadden wetenschappers van de EFSA nog beoordeeld dat de genetisch gemanipuleerde zaden 59122 van het gentech bedrijf  “ US Pioneer and Mycogen Seeds” veilig zouden zijn. De website van de autoriteit die verantwoordelijk is voor de goedkeuring van genetisch gemanipuleerde gewassen in de EU meldde dat er ‘nieuwe wetenschappelijke informatie’ is. De verklaring dat vlinders en bijen niet zouden worden beschadigd door de GMO-maïs moet worden gecontroleerd. De EFSA adviseert om verdere studies uit te voeren. 

De maïs, ook wel bekend onder de naam “Hercules”, is voor de duur van vijf jaar in de EU toegestaan als diervoeder en als levensmiddel.  US Pioneer and  Mycogen Seeds had ook verzocht om de goedkeuring voor de teelt. 

In maart zag het er voor de agro-chemische bedrijven nog goed uit, maar dit is nu veranderd omdat de EFSA niet langer uitsluit dat bestuivers zoals bijen zullen worden beschadigd door het gif dat Hercules maïs uitscheidt. De maïs is insecticiden vrij en tevens bestand tegen de onkruidverdelger “Glufosinat” Het instituut “Testbiotech” had in april al gewezen op de talrijke wetenschappelijke lacunes in de risicobeoordeling.

Bron: EU-koordination.de


 • Douwe Beerda

  Wellicht ook interessant voor mensen die in dit soort zaken geinteresseerd zijn. In Nederland is een tijdje geleden het plaform Eetbaar Nederland van start gegaan.

  Eetbaar Nederland gelooft in toegang tot lokaal, gezond en vers voedsel voor iedereen. Voedsel wat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid.

  Eetbaar Nederland wil mensen inspireren, ondersteunen en motiveren om zelf zo lokaal mogelijk te beginnen om Nederland eetbaarder te maken.

  Op http://www.eetbaarnederland.nl is er meer informatie te vinden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans van Gemert

  Dit is maar een van de bedrijven die GMO mais en ander voedsel willen introduceren,maar hou Monsanto en Carrgril ook in de gaten.
  LET OP LET OP !!!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl