Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Loonmatiging te ver doorgeslagen

ewald-engelen

Ewald Engelen

Loonmatiging was het resultaat van het bejubelde Akkoord van Wassenaar in 1982. Als gevolg hiervan werd Nederland concurrerender, maar verarmden de werknemers. Is de loonmatiging te ver doorgeslagen? Ewald Engelen meent van wel. Volgens hem lijden niet alleen de werknemers, maar ook de economie als geheel onder de steeds schevere inkomensverdeling.

Ewald Engelen is financieel geograaf en publicist, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de Nacht van de Rechtstaat in Felix Meritis nam hij de tijd om met “We Are Change Rotterdam” over de crisis te praten. In hoeverre faciliteert dit kabinet de crisis? Wie heeft er baat bij? In hoeverre dragen vakbonden hieraan bij?

Bronnen: Visionair.nl  WeAreChangeRotterdan.tv


 • Gewoon de eliten bankiers zoals rothschild , warburg, etc aanpakken.80procent van hun witwaspraktijk (dat is het eigenlijk he met hun geldschepperij uit niets) afpakken en voila we zijn uit de crisis .en veel zielen zullen dus bespaart van oorlogen die dezelfde eliten bankiers ontketenen..
  Dat is pas de groote criminelen aanpakken.maar nee hoor NL houdt meer van kleine overtreders, verkeersovertreders beboeten met buitenproportionele schikkingen.en de eliten lachen zich vierkant….
  Wanneer worden sheeple wakker.echt veevolk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Je Zus

  Alle goudzoekers, die hier geen belasting betalen en de oorlogsindustrie deruit, geen JSF. Een renteloze staatsbank erin, leningen tegen éénmalig betaling van een schappelijk honorarium, zoals elke andere normale redelijke vergoeding voor een éénmalig verleende dienst. Basisinkomen voor iedereen boven de achttien, bijverdienen toelaten i.p.v. bestraffen; werkgevers en overheid hoeven dan alleen nog kleine lonen te betalen aan werkelijk gemotiveerd personeel. Ziekenfonds terug, marktwerking weg uit sociale sectoren! Verbod op speculeren en rente, zoals de grote religieuse stromingen van oudsher zeggen! Europa hebben we dan niet meer nodig, mits ze dezelfde koers gaan varen! Een heel nieuw syteem is niet eens nodig, een paar kleine aanpassingen en we gaan weer als een speer! UItgaan van vertrouwen in elkaars talenten! Zeg jij ook eens wat… geen reclameboodschappen meer op tv internet, op straat enzovoorts. Er moet wel even met wat criminele organisaties afgerekend worden of op een eiland gezet worden; mafia, Carlylegroup, Vaticaan, FDA en nog zo wat van die kleine minderheden… wie doet dat even? Succes! JeZusvanNasaRedt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl