Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Loonmatiging te ver doorgeslagen

ewald-engelen

Ewald Engelen

Loonmatiging was het resultaat van het bejubelde Akkoord van Wassenaar in 1982. Als gevolg hiervan werd Nederland concurrerender, maar verarmden de werknemers. Is de loonmatiging te ver doorgeslagen? Ewald Engelen meent van wel. Volgens hem lijden niet alleen de werknemers, maar ook de economie als geheel onder de steeds schevere inkomensverdeling.

Ewald Engelen is financieel geograaf en publicist, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de Nacht van de Rechtstaat in Felix Meritis nam hij de tijd om met “We Are Change Rotterdam” over de crisis te praten. In hoeverre faciliteert dit kabinet de crisis? Wie heeft er baat bij? In hoeverre dragen vakbonden hieraan bij?

Bronnen: Visionair.nl  WeAreChangeRotterdan.tv


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl