Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Uitbreiding van het begrip “staatsgeheim”

Shinzo_Abe1De Japanse Minister President Shinzo Abe is van plan een wetsvoorstel in te dienen die, zoals critici zeggen, het publiek zal gaan beknotten tot het verkrijgen van informatie over een breed scala aan onderwerpen, zoals de nucleaire crisis in Fukushima en de spanningen met China. De nieuwe wet zal een drastische uitbreiding zijn van de definitie “staatsgeheim”, waardoor journalisten de kans lopen om gevangen te worden gezet voor maximaal 5 jaar. In werkelijkheid zijn journalisten die rapporteren over Fukushima al langdurig lastig gevallen en gecensureerd.

Associated Press rapporteerde op dinsdag 26 november dat het Japanse lagerhuis haar goedkeuring gaat geven aan een wetsvoorstel “staatsgeheim”. Critici wijzen erop dat het waarschijnlijk ook de bedoeling is van de autoriteiten om meer informatie over kerncentrales achter te kunnen houden.

Advocaat Hiroyasu Maki zei dat de opgenomen definitie van “geheim” zo breed en vaag is dat het zomaar kan zijn dat ook de radio-actieve stralingsgegevens erin opgenomen kunnen worden. Journalisten die informatie verschaffen die ‘ongepast’ of voor de staat ‘volledig fout’ is lopen het risico op 5 jaar gevangenisstraf. Pogingen tot lekken, ongepaste reportage of medeplichtigheid hieraan worden daarom beschouwd als illegaal. Deze voorgestelde wet wijst de Minister President aan als een derde partij opzichter.

Bron: InfoWars.com


 • Steef Schinkel

  OPROEP AAN ONZE WERELDLEIDERS

  25 november 2013 om 0:32
  (column van Steef Schinkel) nr. 326 (wordt vervolgd)

  Het is vroeg in de morgen. Ik ontwaak uit een verduveld zware droom. Badend in het zweet word ik wakker. Mijn droom ging vannacht over de kerncentrale in Japan, genaamd Fukushima. Ik had zojuist een uitermate hoge radioactieve straling, als BB-er (ik vervulde mijn dienstplicht bij de Utrechtse BB- lees Bescherming Bevolking) gemeten. Ook de tanks met radioactief water, zo zag ik, waren op de naden ingescheurd. Het getal 18 maal hoger dan normaal, zie ik nog voor mij.

  Nadat ik me opgefrist had haalde ik het ochtendblad uit de brievenbus. En wat lees ik: De “onafhankelijke” Japanse energiemaatschappij Tepco had bij de kerncentrale Fukushima geconstateerd dat er radioactief water vanuit een opslagtank was gaan lekken. Er waren al eerder metingen gedaan. Maar ja door wie… en ging dat allemaal wel correct? Nu bleek dat de straling zo ontzettend sterk was dat die voor mens en dier dodelijk is als je er vier uur aan bloot staat. Zoals u wellicht weet is deze aan zee gelegen kerncentrale in 2011 getroffen door een verwoestende aardbeving en tsunami. Daardoor ontstond een enorme kernramp. In mijn droom had ik als door de BB opgeleide ABC- (Atomisch Biologisch Chemisch) ontsmetter gemeten dat er, waar een normale stralingswaarde van 100 millisievert per uur toegestaan is, nu met mijn nieuwe meetapparaat een waarde van 1800 millisievert per uur vastgesteld. 18 maal…. Wat verschrikkelijk hoog!

  Om u enigszins te informeren de stralingsniveaus in het geïnspecteerde gebied werden gemeten, zo lees ik, op 0,9-1,8 sievert per uur. Terwijl een typische release van straling in het algemeen wordt aanvaard tot 1 millisievert per jaar. In ietwat minder technische taal: Een sievert is een meeteenheid voor een stralingsdosis voor de mens. Een dosis van meer dan een sievert in een korte periode zal waarschijnlijk leiden tot stralingsziekte en mogelijk zelfs tot de dood. Een millisievert is een duizendste van een sievert. Kijk normaal schrijf ik in deze column meer over plaatselijke gebeurtenissen edoch waarom schrijf ik ditmaal over Fukushima? Daar kan ik kort over zijn. Omdat ik al vanaf het ontstaan van deze ramp het idee heb dat de eigenaar van deze kerncentrale “Tepco” en nu ook de Japanse autoriteiten de wereld, dus U en Ik, niet serieus nemen. Men is al maanden bezig om de beschadigde reactors onder controle te krijgen. Al tijden lang kampt deze centrale met lekkages. In een dag stromen er duizenden liters radioactief besmet water daar de zee in en komt het overal via de zee op onze aarde. Dus dat neemt een vis, walvis en tonijn in zich op. Maar u en ik in meer of mindere mate via de kringloop eveneens.

  http://americanlivewire.com/fukushima-nuclear-radiation-spreading-across-the-pacific-ocean/

  Voor mij een opkomende vraag. Wat er aan de hand is met deze centrale is globaal al bekend. Maar de centrale vraag zou moeten zijn….HOE KUNNEN WIJ DEZE RAMP STOPPEN! De scheuren in de naden in deze tanks zijn schijnbaar ontstaan doordat deze bakken middels poptechniek gemaakt zouden zijn. De honderden tanks zijn ongeveer 11 meter hoog. Deze tanks staan in betonnen bakken. Deze bakken worden weer omzoomd door betonnen bakken die een 30 tal centimeters hoog zouden zijn. Een gotspe is het dat werknemers van deze kerncentrale de regenafvoer bijvoorbeeld hebben vergeten dicht te zetten waardoor er duizenden tonnen radioactief besmet water onze zeeën in zijn gaan stromen. Zo las ik al eerder dat Tepco vond dat de centrale ver genoeg van zee lag om het gevaar van weglekken in het water te voorkomen. Maar zoals u hierboven al las kan het radioactief water wel degelijk via een afvoergoot onder de fundering van de centrale de zee bereiken. Wat metingen? Dit zijn slechts schattingen. Ach om een 100 ton meer of minder…………. Waar hebben we verdorie over! En dat is alleen nog maar het probleem van het besmette koelwater. Vele kubieke meters grond rondom de centrale zijn besmet, die moeten worden afgegraven en opgeslagen. Dan is er nog het probleem van de gesmolten splijtstofstaven in de reactoren. Drie reactoren hadden een meltdown na de ramp in 2011. In bassins in die reactoren liggen nog honderden (deels) gesmolten splijtstofstaven te wachten op verwijdering. Daar schijnt men nu pas na ruim 2,5 jaar! aan begonnen te zijn.

  17 maart van het jaar 1966 Utrechtse Jaarbeurs

  Het was in de middag van 17 maart van het jaar 1966 toen ik samen met een vriend naar de Utrechtse Jaarbeurs ging en daar ook onze toenmalige vorstin H.M. De Koningin Juliana zag bij de tentoonstelling ” Werken met atomen.” Wij konden kennismaken met een reactor en erin kijken. Ik had mijn bedenkingen en ook velen met mij. Ik weet nog donders goed dat ter plekke op die donderdag tijdens een discussie ik vroeg aan een van de aanwezige kerngeleerden: Stel dat er nu een aardbeving komt wat voor veiligheidsnormen zijn er dan. Ja, en toen kregen wij een verhaal waar wij geen snars van begrepen. Daardoor bleven wij negatief tegen het verschijnsel Kerncentrale. Inmiddels blijken er al duizenden medewerkers, in Japan, aan overdosis straling te hebben blootgestaan. Als toenmalige BB-er weet ik wat het betekent en eerlijk is eerlijk ik vrees voor deze personen die daar zonder m.i. de juiste uitgebreide voorzorg- en veiligheidsmaatregelen bloot hebben gestaan voor schildklierkanker. Van een afstand volg ik deze Wereldramp, die haar weerga nog niet heeft bereikt. De oplossing zou kunnen en moeten zijn om nieuw gelaste opslagtanks aan te brengen. Waardoor er minder kans is op lekkende naden. Bouw een dam om deze hele centrale (denk maar als voorbeeld aan de Utrechtse GRIFTPARK). De grootste Bouwbedrijven die wij op aarde hebben moeten met onmiddellijke ingang koste wat het kost ingezet worden. Mijn grootste zorg blijft toch deze: Ik verbaas mij er over dat de VN zich druk maakt over nietszeggende details in onze wereld….Maar dat men er na 2 ½ jaar er nog steeds niet in geslaagd is om met URGENTE en DIRECTE INGREPEN het ontstane Wereld probleem daar bij de kern op te lossen. Geef ons duidelijkheid. Ik moet er niet aan denken dat er weer een storm of aardbeving in dat gebied plaats zal vinden. Dan zou dat wel eens het versnelde einde van onze wereld kunnen inhouden.

  KORTOM ook Nederlandse POLITIEK….Steek jullie vingertje nu maar eens ECHT UIT!

  Thumb up 1 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl