Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verander nu vrijwillig… voor u verplicht moet veranderen

nina brimk

Internetbubbel 2000

Chris Martenson van PeakProsperity.com is econoom, trendvoorspeller en schrijver, meest bekend van zijn boek CRASH COURSE. Hij wil burgers opvoeden, aanleren, adviseren en ditmaal ook dringend: waarschuwen. De volgende 20 jaar zullen er heel anders uitzien dan de voorbije 20 jaar…

Door het huidige fiscaal en monetair beleid – in de VS maar ook in Japan en Europa – zal een gigantische hoeveelheid welvaart getransfereerd worden; en dat is nu al bezig. Onze levensstandaard is niet verzekerd en niet blijvend voor de toekomst. De energiekost zal de grootste uitdaging zijn waarmee de wereld zal moeten omgaan.

huizenbubbel

Huizenbubbel 2007

Het zal of deflatie worden, of inflatie. Bij deflatie kunnen we denken aan schulden die moeten worden afgeschreven, kwijtgescholden of eenvoudig nooit meer terugbetaald kunnen worden; zoals de bubbel die de studieleningen geworden zijn in de VS. Maar het zal eerder worden: inflate or die. Wat betekent: geld blijven bij printen, de bubbel verder opblazen, met uiteindelijk en vroeg of laat inflatie tot gevolg.

2008 was de eerste grote scheur in het systeem. De Fed wil een schuldencrisis oplossen met nog meer schulden, wat natuurlijk onmogelijk is. Ondertussen is er niets opgelost, wel integendeel: de druk werd en wordt nog opgevoerd.

Obligatiebubbel 2014?

Obligatiebubbel 2014?

Advies voor bange dagen

  • Word zoveel mogelijk schulden-vrij
  • Werk aan uw eigen leefomstandigheden: op het gebied van voedselvoorziening, energievoorziening, persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.
  • Koop goud en zilver. Goud als monetair metaal en zilver omdat het opgebruikt wordt; beide zullen u nog veel plezier verschaffen.
  • Wees erg voorzichtig in de beurs: beleg defensief en selectief, in zogenaamde Dominators – bedrijven die altijd zullen blijven bestaan en winst maken – maar vooral bedrijven in de natural resources sectoren als water, voedsel, alles waar een mens niet zonder kan.

Van een aandelenbubbel (2000) zijn we overgegaan naar een huizenbubbel (2007) en nu zitten we weer met een obligatiebubbel. De Grote Klap zal onherroepelijk volgen omdat we geen enkele crisis echt hebben laten uitzieken; we hebben uitgesteld en uitgesteld… maar dit kan gewoon niet blijven duren.

Bron: Goudportal.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl