Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bewegingsvrijheid in het geding

opstelten3Elsevier pakte vandaag uit met een artikel dat Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie van plan is een wetsvoorstel in te dienen welke het voor de overheid mogelijk moet maken om de reisbestemmingen van miljoenen Nederlanders te kunnen registreren. In navolging van de Amerikaanse TSA (Transportation Security Administration), die privé achtergronden onderzoekt van reizigers met een buitenlandse bestemming, wil Minister Opstelten van alle inwoners van ons land weten waar zij naar toe gaan.

Hij zegt dat reizigers niet bang hoeven te zijn voor vragen over hun vakantiebestemming. “Ik vraag niet naar het motief, maar wil alleen de boekingsgegevens weten.”

EU subsidie

Binnen de Europese Unie zijn al plannen om reisgegevens op te slaan, maar volgens Opstelten gaat dit proces te langzaam. Brussel moedigt lidstaten aan, om dit op nationaal niveau te regelen. De minister wil dit nu doen, en krijgt daarvoor geld van de Europese Commissie.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakte donderdag ook bekend dat er groeiende zorgen zijn over de toenemende radicalisering van kleine groepen islamitische jongeren in Nederland. Ook zijn er in augustus meer Nederlanders naar Syrië afgereisd.

“Ik wil daar meer grip op krijgen en nog meer verhinderen,” zegt Opstelten.

Dat gegevens miljoenen burgers worden opgeslagen om een handjevol islamitische jongeren te kunnen traceren lijkt een buitenproportionele maatregel. Vooral omdat gebleken is dat ze de reis naar het Midden-Oosten meestal per auto maken.

Sinds de Amerikaanse “Patriot Act” van kracht is moeten we constateren dat het recht op privacy en de vrijheid van burgers in de VS, maar ook Europa (dus ook in Nederland) steeds vaker met voeten getreden wordt.

Nederland bestelt een bij wet verboden spionagesysteem

ronald plasterkZo schrijft de Volkskrant vandaag dat de Nederlandse inlichtingendiensten systemen hebben besteld om, net als de Amerikaanse NSA grootschalig telefoon- en internetverkeer op te kunnen vangen en te verwerken, hoewel dat systeem volgens de Nederlandse wetgeving volkomen onwettig is.

Met een investering van 17 miljoen euro lijkt het ministerie van Binnenlandse Zaken vooruit te lopen op een gehoopte wijziging van de wet, terwijl de discussie in het parlement nog moet worden gevoerd. In een interview vandaag met de Volkskrant zegt Bert van Delden, voorzitter van de CTIVD (Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en VeiligheidsDiensten), dat het ‘niet zo gek is’ als de diensten hierop vooruitlopen. De oud-rechter verwacht dat een adviescommissie er begin december voor zal pleiten de betrokken wet te verruimen.

Argo II

Het project met de naam Argo II is bedoeld om vanaf 2014 ‘informatie uit communicatiemiddelen te verwerken tot inlichtingen’, schreef minister Plasterk van Binnenlandse Zaken deze zomer aan de Tweede Kamer. De nieuwe apparatuur zal worden gebruikt door zowel de binnenlandse veiligheidsdienst AIVD als de militaire MIVD. Uit een beschrijving van het ministerie van Defensie blijkt dat Argo II vooral bedoeld is om ‘de wereld van het internetprotocol’ te bestrijken – waar de diensten nu nog niet bij kunnen.

Illegaal

Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat politici niet te vertrouwen zijn omdat zowel Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten als Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk bezig zijn een machtsgreep voor te bereiden tegen het Nederlandse volk, teneinde hen in hun bewegingsvrijheid en privacy te beknotten waarbij de PvdA Minister Plasterk zelfs zo ver gaat dat hij op de wetgeving vooruit loopt door Illegaal 17 miljoen euro te investeren voor de aanschaf van een bij de wet verboden systeem.

Gevaren van registratie

Wat betreft het registreren van persoonsgegevens van burgers ligt het bij de oudere Nederlanders nog vers in het geheugen dat Nazi-Duitsland, om de Joden uit te kunnen roeien, maar wat graag gebruik heeft gemaakt van de lijsten van de Nederlands Joodse Gemeenschap om ze op te kunnen sporen en op transport te zetten richting vernietigingskampen. Alhoewel politici het niet nalaten om op iedere herdenkingsdag luidkeels te verkondigen dat dit nóóit, maar dan ook nóóit  meer mag gebeuren, zijn ze ondertussen bezig een zo grondig controlesysteem op poten te zetten waar de nazi’s alleen maar van  hebben kunnen dromen.

Bron: Elsevier.nl    VolksKrant.nl

 


 • kees kroket

  Typisch dat er wordt gegrepen naar het argument van de oorlog, joden en Nazi-duitsland en oudere Nederlanders. Maakt het hele artikel meteen een prulartikel. Riool-journalistiek over een zeer belangrijk onderwerp. Overigens al die oudere Nederlanders die de oorlog hebben meegemaakt daarvan gaat het gros niet meer op reis en een hele hoop hebben al hun “laatste” reis gemaakt

  Thumb up 0 Thumb down 1

 • John Diks

  Ik vraag me af waarom je het dan een zeer belangrijik onderwerp vindt?
  Je realiseert je kennelijk niet wat voor misbruik er gemaakt kan worden van opgeslagen gegevens door een toekomstige regering die misschien wel andere plannen heeft dan de huidige. Het zal niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat informatie op deze wijze in verkeerde handen terechtkomt.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • kees kroket

  Pssssttt: ik zal je wat vertellen maar niet doorvertellen hoor: Een artikel of onderwerp kan ook wel besproken worden zonder er elke keer de joden worden bijgehaald. Overigens niet zo vreemd hoor dat jij het normaal vindt om iets over Joden te roepen. Dat deed je net las in dit artikel ook in dat prulstuk van je over Rothshild.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John Diks

  Wat is je probleem?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pipo de clown

  Dus je mag iets uit de geschiedenis niet aanhalen als waarschuwing?
  Het zijn nu eenmaal feiten die opgenoemd worden.
  Beetje raar dat dat dan niet aangehaald mag worden.
  Dit artiel daarom een prul noemen is een prul argument.
  Wat uit de onwikkelingen in de wereld blijkt, is dat men een heleboel heeft geleerd van de nazi’s, maar dat het na ongeveer 60 jaar opnieuw uitgevoerd wordt door mensen die schijnbaar erg tegen nazi’s zijn.
  Ook deze groep die zich er nu schuldig aan maakt wil de wereld onderwerpen, net zoals de duitsers in 32, 45.
  Een waarschuwing lijkt me dus wel op zijn plaats.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • als dat niet een stapje dichterbij NWO ?
  en Opstelten is de laatste minister wie je kan vertrouwen.
  hij is namelijk goed bevriend met J.Demmink , OOk zo”n pedofiguur…
  weten jullie rolodex zaak?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • prulkroket?
  als u het een riooljournalistiek noemt,waarom maakt u zich druk om?
  deze site is tenminste wat anders de MSM die het volk alleen dom en naief houdt.

  weet u,de dagen van vrijmetselarij zijn genummerd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pablo Hein

  Agenda21 op rolletjes…De Zionistische wereld orde heeft ons bij de ballen en politici doen alsof er niets aan de hand is..

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • kees kroket

  gehersenspoeld figuur door anti-semieten. Het is alleen zo jammer dat je het zelf niet door hebt. Daarom zijn mensen zoals jij de ideale personen om het anti-semitisme als een smeulend vuurtje in de samenleving te laten bestaan. Verder is dit websaaitje meer dan MSM ook dat heb je al weer niet door. Je denkt toch niet de almachtige NWO dit websaaitje niet in de gaten heeft. Dit soort websites bestaan bij de gratie van de NWO zodat de NWO zijn echte werk kan voortzetten. Al die complottertjes worden op het verkeerde been gezet.

  Thumb up 0 Thumb down 1

 • h. de vries

  brr wat een engerd. Betweterig en onbetrouwbaar

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pedo opstelten is een dikke maat van J.Demmink…FEIT!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • fiets

  He Kees Kroketmeneer, ik vind je redenazie briljant! Dus degene die een stukje schrijft over dat ie NIET terug wil naar de nazi tijd noem je een ANTI-semiet?
  In afwachting van je goed beargumenteerde hyper intelligente antwoord, verblijf ik, hoogachtend, gegroet en whatever.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl