Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel
nathan-rothschild-1a

Nathan Mayer Rothschild

In ons artikel van 3 november over de Rothschild bankiers familie schreven wij het volgende: Nathan Mayer Rothschild kwam in 1814 in het bezit van de Bank of England toen hij door manipulatie van de beurs tijdens de val van Napoleon Bonaparte de zeggenschap kreeg over de totale Engelse economie inclusief de Bank of England. Uit die tijd stamt het gezegde: “

Give me control of a nation’s money, and I care not who makes the laws”.

Iets dergelijks moet de directie van de Rabobank ook gedacht hebben bij de ‘afwikkeling’ van het Libor-schandaal,

Fraude bij de Rabobank.
rabobank-logoHet begint een ware soap te worden daar aan de Beneluxlaan in Utrecht waar de hoge heren van de Rabobank huizen. Er zijn namelijk nog al wat ontwikkelingen gaande waar men vooraf niet echt rekening had gehouden. Nadat eerder deze week de SP aandrong bij minister Opstelten om de nog werkzame verdachte fraudeplegers strafbaar te stellen, heeft ook de VVD een voorstel ingediend om het het OM makkelijker te laten maken strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lastige situatie voor minister Opstelten: hij heeft vorige week juist geschikt met de Rabobank voor 70 miljoen euro, waarmee strafrechtelijke vervolging is afgekocht. Is de Rabobank politiek Den Haag toch net even iets te snel af geweest.

Boete belastingtechnisch interessant

Dat is niet de enige streek die ze leveren. Wat dacht u van het volgende? Nadat de Rabobank in augustus van dit jaar al aangaf een flink bedrag opzij te zetten om te schikken vanwege het Liborschandaal, leveren ze deze week een soortgelijke streek. Ze trekken de boete van 774 miljoen gewoon van de belasting af. Nog even een trap na naar al hun klanten door hier nog een mooi slaatje uit te slaan. Uiteindelijk voelen ze dit soort bedragen niet eens en weten ze het wel weer zo te draaien dat ze er nog van profiteren ook. En de burger krijgt belastingverhoging na belastingverhoging voor de kiezen.

Politiek dient de banken

Al die zogenaamde ministers maar heen en weer roepen wie schuldig is, welke wet wel of niet aangepast moet worden, dat DNB sneller moest reageren en dat allemaal in bewoordingen waar de gemiddelde burger geen ene drol van snapt. Hallo Dijsselbloem, u zit toch op die stoel om onze belangen te behartigen? U bent toch volksvertegenwoordiger? Wat u nu ook roept, welke ingestudeerde lichaamshouding u ook aanneemt, wat u ook beslist, het dient enkel en alleen de banken!!

Lees verder op: Biflatie.nl


 • Gael

  De uitspraak was niet van Nathan Rothschild, maar van zijn vader Mayer Amschel Rothschild.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ad Broere

  wo 19 nov 2008, 15:39

  Rabobank en Rothschild gaan samenwerken

  AMSTERDAM (AFN) – Rabobank
  en Rothschild gaan samenwerken op het gebied van advies over fusies en
  overnames in de voedings- en agrarische sector. Het betreft een
  wereldwijde samenwerking.

  De banken maakten dat woensdag bekend. Zowel Rabobank als
  zakenbank Rothschild is al sterk op dit terrein. Onder de overeenkomst
  neemt Rabobank een belang van 7,5 procent in het holdingbedrijf van
  Rothschild. Rabo-man Sipko Schat neemt plaats in de raad van
  commissarissen van Rothschild.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Het banken kartel is als een militaire organisatie met hiërarchie in een piramide systeem. De top dicteert (heeft de visie) en duld geen tegenspraak. Er is geen sprake van werkelijke communicatie. Slechts van boven naar beneden, het dictaat van de dictator. Doordat wij als mensen ons bij communicatie tweerichtingsverkeer voorstellen, blijft dit een tiranniek en instabiel systeem, wat constant in tegenspraak is met het rechtsgevoel van de doorsnee burger. We zijn geen mensen meer, maar gedegradeerd tot een nummer, die moeten meedraaien in een systeem dat alleen gedijt bij oorlog. Het geld wordt verdiend door polarisatie wat escaleert totdat volkeren (groepen etnisch en/of religieus aan elkaar verbonden) elkaar proberen te elimineren. Het is een door en door verziekt systeem die telkens krediet neemt op de complete habitat. De planten en dierenwereld wordt misbruikt met genetische manipulatie. Er wordt schaamteloos gewoekerd op mens en dier. Woeker leidt tot ziektes en armoe (vergelijk aardappel moeheid in het boeren bedrijf) en straft uiteindelijk zichzelf. Hoelang denken wij hier als mens (die zichzelf ziet als het meest intelligente wezen op aarde, de kroon op de schepping) nog ongestraft mee door te kunnen gaan? Godsdienstvrijheid heeft nog nooit bestaan, want de schepper is niet overal van of mee gediend, onze aardkloot wordt geterroriseerd door religieuze leiders. De kinderen van Abraham aan de ene kant de natuurreligies en de gekerstende heidenen aan de andere kant. Dit in de schijnbaar eeuwig durende broedertwist (Kaïn en Abel). Christus wist het verschil te maken en oog om oog tand om tand (bloedwraak) om te buigen in de geschiedenis achter je laten en een nieuw begin te maken op basis van samenwerking. De mammon ofwel geldgod heeft niets te maken met een rechtvaardig rechtssysteem.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • diggerAbraham

  nederland is schuldig aan totalitair PIOKIONISME! de boel wordt leeggestolen en jou zuurverdiende geld gaat gewoon naar het buitenland. wanneer worden we nou eens wakker???

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dirkje

  Wat is het verschil?
  Zijn allemaal criminelen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wanneer komt er een verandering in de elitenkring voordat de burgers de handen in een slaan en de gevestigde elitenkring omver werpen…?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jablonski

  Dat Rabo die schikking kan aftrekken is gewoon legaal. Zouden uw en mijn werkgever (of uzelf indien ondernemer) ook doen indien daar de mogelijkheid voor is. Een boete is trouwens iets anders dan een schikking…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jablonski

  Twee banken met gelijke expertise gaan samenwerken. Is dit het bewijs voor een complot?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jablonski

  Preekt u alleen hel en verdoemenis of heeft u ook nog zoiets als een oplossing?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Ik begrijp niet goed wat je bedoeld met dat ik alleen hel en verdoemenis preek. graag zou ik hier een uitleg bij hebben, zodat ik mijn taal gebruik bij kan stellen. De oplossing heb ik heel duidelijk aangedragen. Christus predikte, doe de ander niet aan wat je jezelf niet aan zou willen doen. Dit wil zeggen, geef op een voor iedereen respectvolle en constructieve manier aan dat het huidige systeem Geld op de helling moet omdat het grootschalig mensen onderwerpt, goede relaties stuk maakt en daarmee mensen kapot maakt. Als je in de grootsheid van de mens gelooft, kan dit niet de bedoeling zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Dit is het begin van de uitverkoop van moeder aarde. Banken zijn instituties die zich gespecialiseerd hebben in woeker. Door met geld in te grijpen in de creatie, maak je je schuldig aan woeker. Wanneer de mensen bij de Rabobank hun lesjes beter geleerd hadden, boeren weten nu eenmaal meer van biologie dan een goudsmid, dan weten ze dat woeker uiteindelijk altijd zichzelf straft. Dus het positieve aan deze ontwikkeling is dat deze hopeloze actie van de fa. Rotschild leidt tot onherroepelijke zelfmoord. God laat niet met zich spotten waar het de schepping betreft.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jablonski

  Excuus, in de negatieve tendens van het verhaal heb ik die ‘oplossing’ over het hoofd gezien. Ben zelf niet gelovig, maar raak wel geïnspireerd door dergelijke voorbeelden (Ghandi, Martin Luther King, Mandela..). Al heeft het Christendom daarin voor mij geen meerwaarde t.o.v. andere religies.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jablonski

  Ik vind dit wel een erg ongenuanceerd beeld. Alsof alle bankmedewerkers een instrument van de duivel zijn… Dankzij banken kunt u uw betalingsverkeer vanuit huis regelen, kunt u een huis kopen terwijl u daar niet de eigen middelen voor heeft of een bedrijf starten en een investering doen. Zonder banken zouden we nog steeds een zak graan voor een paar kippen ruilen. Dat dit systeem verre van perfect is ben ik met u eens maar dat geld voor meer zaken (gezondheidszorg, gevangeniswezen, jeugdzorg). Moeten we het kind dan maar met het badwater weggooien?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Ik begrijp niet goed waar ik ongenuanceerd ben. Ik zal nooit beweren dat al de medewerkers in het instituut bank zich bewust laten misbruiken als instrument om de zakken van de elite te vullen. Wat ik waarneem dat het doorlopend instabiele banken systeem onnoemelijk veel slachtoffers maakt, waarin zich een relatief kleine groep machthebbers zich enorm verrijken. Dit botst enorm met de morele principes die ik heb over gelijkwaardigheid van ieder mens en de mogelijkheden tot zelfontplooiing. In de praktijk komt hier niets van terecht om dat wij geloven in een systeem wat ons steeds meer in de schulden brengt Schulden aan wie in vredesnaam?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Voor veel mensen hoort dhr. J van Nazareth ook in het rijtje van inspirerende figuren thuis. Hij is wel de grondlegger van het Christendom die cruciaal geweest is in de ontwikkeling van de westerse wereld. Het probleem is dat de man tot op de huidige dag niet goed begrepen wordt en daardoor misbruikt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Als je van complot theorien houdt wel. Verschillende volkeren op aarde hebben verschillende belangen. Als het eigen belang roter is dan het gemeenschappelijke belang, krijg je dit soort ontwikkelingen. Je kunt het ook als een min of meer natuurlijke ontwikkeling zien.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl