Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Spectaculaire stijging diagnoses ADHD

adhd_schoolArtsen luiden de noodklok over de stijging van het aantal ADHD diagnoses, en stellen dat het in veel gevallen onnodig is te krachtige medicijnen voor te schrijven om deze slecht begrepen aandoening te corrigeren.

Dit schrijven onderzoekers in het “British Medical Journal”. Zij merken op dat medicinale behandelingen voor  “Attention Deficit Hyperactivity Disorder” (ADHD) massaal gestegen zijn de afgelopen jaren, hoewel de oorzaken onduidelijk zijn en de medicijnen ernstige bijwerkingen kunnen hebben.

ADHD is een ‘aandoening’ die verantwoordelijk is voor ernstige en frequente aanvallen van onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit. Het zijn vooral jonge kinderen en adolescenten die het meest worden gediagnosticeerd met ADHD.

Een aantal deskundigen vrezen dat de term ADHD problemen medicaliseren met betrekking tot de persoonlijkheid van een kind, volwassenheidsniveau, de gevolgen van een slechte opvoeding of andere thuisproblemen.

Ritalin

ritalin3In Australië zijn recepten voor het stimulerende medicijn “Ritalin” en andere ADHD-medicijnen tussen 2001 en 2011 met 72% gestegen, terwijl in Groot Brittannië en Nederland de voorgeschreven recepten tussen 2003 en 2008 zelfs zijn verdubbeld, aldus het British Medical Journal.

Volgens het Amerikaanse “National Institute of Mental Health” (NIMH) wordt bijna 1 op de 11 Amerikaanse kinderen in de leeftijd van 13 – 18 jaar, en 1 op de 25 volwassenen gediagnosticeerd als ADHD.

In de analyse wordt opgemerkt dat Ritalin en andere soortgelijke medicijnen alléén zouden worden voorgeschreven voor ‘patiënten’ met ernstige ADHD-symptomen, die volgens onderzoeksgegevens slechts voorkomen bij ongeveer 14% van de kinderen met de ‘aandoening’. In de VS werd  ongeveer 87%  van de kinderen met de diagnose ADHD in 2010 behandeld met onnodige en mogelijk schadelijke medicatie.

Bijwerkingen

ADHD_2De studie toont aan dat de belangrijkste ADHD-medicijnen gevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben, zoals gewichtsverandering, leverschade en het overwegen van zelfdoding. Het onderzoek, geleid door Rae Thomas aan het Centrum voor Onderzoek in Evidence – Based Practice bij Australië ‘s Bond University, betwist overigens niet het bestaan ​​van ADHD als een medische aandoening. Hij wees erop dat kinderen die echt een ernstige vorm van ADHD hebben het risico lopen van  mislukking op school en sociale afwijzing.

Bron: France24.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl