Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

twin towers3

Geheime diensten en hun ongebreidelde hebzucht naar informatie

Als we westerse inlichtingendiensten moeten geloven dan kun je op elke hoek van de straat geconfronteerd worden met een terrorist die jou en je gezin maar wat graag met een vliegtuig of een snelkookpan wil opblazen. Er is echter een grotere kans om aan de jaarlijkse griep of door een autoongeluk te overlijden dan dat je door een terroristische aanslag om het leven komt. Alhoewel dit wel relatief is aan je omgeving.

Inlichtingen Diensten Oost-Duitsland

stasiHet wordt tijd om ons bewust te worden van het feit dat dit op hol geslagen internationale STASI systeem niet ten goede komt aan de vrijheid van de mensheid in het algemeen. Een inlichtingen dienst die alles wat je aan digitale handelingen verricht opslaat in een database en daar met een supercomputer een gedetailleerd profiel van jouw informatie kan schetsen, zal een gevaar zijn voor jou persoonlijk en voor vrijheid in het algemeen.

Inlichtingen diensten vandaag de dag

dataIn dit profiel komen alle digitale handelingen terug die je in het verleden hebt verricht,  betalingen,  e-mail, telefoongesprekken, webverkeer en meer. Omdat het een zeer gedetailleerde schets van alle individuen betreft, gaat het om gevoelige informatie die eenvoudig, indien bemachtigd, misbruikt kan worden in het nadeel van het individu. Iedereen heeft zaken die hij of zij niet wil delen. Dit is precies de reden waarom privacywetgeving bestaat. Wanneer de overheid of andere instellingen toegang hebben tot dit soort gedetailleerde informatie, kun je er zeker van zijn dat er vroeg of laat misbruik van gemaakt gaat worden.

 stasi embleemNadat de 2e wereld oorlog was afgelopen werd Duitsland in 2 stukken verdeeld en hadden de communisten tot 1990 de macht in Oost-Duitsland. In Oost Duitsland speelde de STASI een grote rol in het leven van iedereen. Veel mensen die in deze periode zijn opgegroeid kennen de verschrikkelijke verhalen van mensen die zijn ontsnapt aan het STASI regime, en weten maar al te goed wat de praktijken van STASI inhielden. De westerse mogendheden spraken schande over de spionagepraktijken van de Oost-Duitse regering richting haar eigen bevolking. 

Als we nu anno 2013 kijken en we zien dat Amerika openlijk toegeeft dat er martelpraktijken plaatsvinden, dat mensen zonder proces voor onbepaalde tijd kunnen worden opgesloten, dat er een dodenlijst bestaat met het doel de mensen die daarop voorkomen, te executeren. Dit alles zonder enige vorm van proces of juridische grondslag.

Door de Amerikaanse overheid wordt te kennen gegeven dat er een geheime rechtbank in het leven is geroepen die alle feiten naloopt en tot deze besluitvorming is gekomen. Vanwege de staatsveiligheid worden hier echter geen mededelingen over gedaan.

Aan de situatie van Edward Snowden zien we dat je als insider die zich na morele overweging uitlaat over deze ongebreidelde hebzucht naar informatie, als verrader zal worden neergezet. Het openbaar maken van strafbare feiten die gepleegd worden door de overheid is, in plaats van een goede daad een strafbaar feit geworden die langdurige gevangenisstraffen zal opleveren. Via dezelfde weg van inperking van de burgerrechten heeft Adolf Hitler zich ooit ook een weg naar absolute heerschappij gebaand.

Wat betreft het archiveren van informatie is het allemaal iets efficiënter dan in het verleden.

archief1

Modern elektronisch archief

archief2

STASI archief


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl