Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Compacte Fluorescerende Straling

spaarlampDiverse wetenschappers die een onderzoek hebben uitgevoerd naar de werking van compacte fluorescerende lampen, zijn geschrokken van de slechte kwaliteit van de fosfor coatings waarmee deze lampen zijn behandeld. “Garcia Materials Science and Engineering Research Center” deed onderzoek naar veel verschillende soorten en merken van deze spaarlampen en constateerden dat de coatings van deze spaarlampen zo slecht zijn dat ze een aanzienlijke mate van Ultraviolet C en Ultraviolet A af geven.

Huidkanker

Het onderzoek dat werd uitgevoerd onder leiding van Miriam Rafailovich toonde aan dat door de UV-uitstoot gezonde huidcellen worden beschadigd. Consumenten moeten worden ingelicht bij het gebruik van de energiebesparende compacte fluorescerende  lampen omdat de meeste van deze lampen dermate dunne coatings hebben dat zij niet beschermen tegen huidkanker.

Glazen barrière

Het dient zeker vermeden te worden om het licht van een UV-lamp van dichtbij te gebruiken. In alle gevallen waar ze worden toegepast dient er voor gezorgd te worden dat er zich een extra glazen barrière bevindt tussen de lamp en de huid.

Tijdens het onderzoek van deze wetenschappers werd vastgesteld dat dat gezonde menselijke huidweefselcellen werden beschadigd door de CFL-straling. Er is een cel die bekend staat als een fibroblast welke zich bevindt in het bindweefsel dat dingen zoals collageen produceert en keratinocyten, een epidermale cel die keratine produceert. Al deze cellen werden beschadigd door de compacte fluorescerende straling.

cfl2

We mogen blij zijn met dit onderzoek, want de fabrikanten van deze lampen laten over deze gevaren niets horen, terwijl ze ongetwijfeld op de hoogte zullen zijn van de uitwerking ervan. Ook de EU zwijgt erover in alle talen, maar verplicht wel iedereen om er gebruik van te maken omdat ouderwetse gloeilampen niet meer geproduceerd mogen worden. Dat we dan op de hoogte zijn wat voor gevaren er aan de CFL-straling kleven  en hoe die vermeden kan worden, is altijd handig om te weten.

Wanneer je als kind een celbeschadiging aan de huid krijgt is dat de makkelijkste manier om later in het leven huidkanker te ontwikkelen en is extreem dodelijk wanneer dit risico niet vroeg genoeg onderkend wordt.

 


 • john223

  ik hoor nooit iets over het kwik dat in die lampen zit!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ik denk dat er zeker meer doden en slachtoffers zijn gevallen door wapens/oorlogshandel dan gloeilampen..
  wat dachten jullie ook van de gevaren van CHEMTRAILS?horen we ook nooit iets van in de MSM….
  roverheid en zn roverscabinet zijn nog maar net de voetveeg van de grotere eliten mafiabende..politiek is ook maar een mechanisme van het zwendel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • johan cruijff

  “Pyramids of waste, The light bulb conspiracy” is een documentaire over geplande veroudering, iets waar ook spaarlampen onderhevig aan zijn. Wanneer een spaarlamp breekt komen er kwikdampen vrij(zeer giftig), waardoor het afvoeren van dergelijke lampen extra kosten met zich meebrengt. De energiebesparende kant van het verhaal word los gezien van de gevolgen voor t milieu, en dus kun je beter overstappen op (echt) groene stroom en thuis gewoon gloeilampen ophangen (die nog altijd onder de toonbank verkocht worden voor een fractie van de oude marktprijs).

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl