Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Federal Reserve System

ron paul

Ron Paul

Op 23 december zal de Federal Reserve System (Fed) zijn honderdste verjaardag vieren. De oprichting ervan was het gevolg van geheime onderhandelingen tussen bankiers en politici op Jekyl Island. De geboorte van de Fed resulteerde in een privaat bankenkartel met een raad van bestuur die in de loop van de jaren steeds machtiger is geworden. Men  zou denken dat dit jubileum een soort van publieke erkenning zou ontvangen, in die zin dat de oprichting van Fed een middel was van het Ministerie van Financiën om te komen tot een de facto onafhankelijk instituut die zou voorzien in een veerkrachtige munteenheid welke de volledige controle over de economie zou bemachtigen door een centrale monetaire planning. Maar de Amerikaanse bevolking is het vertrouwen in de Fed in de loop van de afgelopen honderd jaar stukje bij beetje kwijtgeraakt. Net als de oprichting van de Fed kan zijn honderdste verjaardag geschaard worden bij de dingen die komen en gaan en kan het bestaansrecht van de Fed als voorbijgaand worden beschouwd.

logo fedNet zoals veel andere afschuwelijke en ongrondwettelijke wetten is het wetsontwerp die de Fed moest creëren, de “Federal Reserve Act”, onder grote druk aangenomen op 23 december 1913 in de tanende momenten vlak voor Kerstmis terwijl de meeste leden van het Congres op kerstverlof waren. Deze achterbakse manier om in de haast  een deadline vast te stellen aan de “Federal Reserve Act” zou een voorbode worden van de verraderlijke invloed die de Fed verkreeg over de Amerikaanse economie met acties die achter gesloten deuren uitgevoerd zouden gaan worden zonder ook maar enige transparantie.

Ogenschijnlijk gevormd met als doel; het voorkomen van crises zoals de paniek van 1907, is de Fed door de jaren heen steeds machtiger geworden. In plaats van het voorkomen van crises heeft de Fed juist steeds nieuwe veroorzaakt. Nauwelijks een paar jaar na de oprichting heeft de Fed door haar inflatoire beleid om de Eerste Wereld Oorlog te bekostigen de depressie van 1920 veroorzaakt. Na de weer opklauterende economie uit deze episode injecteerde de Fed gemakkelijk geld en krediet die weer leidde tot de “Roaring Twenties” en de Grote Depressie, de ergste economische crisis in de Amerikaanse geschiedenis.

Federal Reserve

Federal Reserve

Maar hoewel de Fed steeds dezelfde fouten over en weer bleef maken, vroeg niemand zich in Washington af of het nou wel verstandig was om zo’n centrale bank te hebben. In plaats daarvan gaf men na elke crisis de Fed meer en meer macht over de economie. Zelfs toen de Fed de stagflatie van 1970 had veroorzaakt besloot het Congres om formeel de taak die moest zorgen voor behoud van volledige werkgelegenheid en stabiele prijzen aan de Federal Reserve over te dragen, in combinatie met het voortdurend toevoegen van verschrikkelijk schadelijke regelgeving

Momenteel oogsten we de schadelijke gevolgen van een eeuw losbandig monetair beleid, nu de economie blijft steken in middelmatigheid en deze volkomen afhankelijk is geworden van een voortdurende geldstroom van de centrale bank.

ecb2Een eeuw geleden misten de politici het inzicht dat de financiële panieksituaties van de 19e eeuw werden veroorzaakt door een geheime verstandhouding tussen de overheid en de bankensector. Vandaag echter eten we beter. We weten dat de Fed de geheime verstandhouding tussen politici en banken blijft versterken. We weten dat het inflatoire monetaire beleid van de Fed de winsten voor Wall Street doen toenemen en Main Street doen verarmen.  We weten ook dat het huidige monetaire regiem balanceert op de rand van de afgrond. Dit geldt niet alleen voor de Verenigde Staten maar evenzeer voor Europa omdat de Europese Centrale Bank zich volledig afhankelijk van de Fed heeft gemaakt.

Beëindig de Fed. Honderd jaar financieel wanbeleid is lang genoeg!

Bron: The Free Foudation.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl