Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De hoogste tijd voor actie

geert kimpen2

Geert Kimpen

Dat het voor iedereen zo langzamerhand steeds duidelijker wordt dat er met ons geldscheppingssysteem  het een en ander niet klopt, blijkt wel uit de wereldwijde commotie die is ontstaan na het uitbreken van de financiële crisis in 2008. Door de Occupy-beweging werden protestdemonstraties gehouden in alle grote financiële centra van de wereld, waaronder Wall Street, de City of London en de Amsterdamse Beurs. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en gaan de protesten nog steeds door, zij het onder wat minder belangstelling dan aan het begin van de crisis. Wel is gebleken dat de bankiers een bord voor hun kop hebben omdat de criminele praktijken die geleid hebben tot de financiële crisis tot op de dag van vandaag gewoon doorgaan.

Kentering

Toch begint het er naar uit te zien dat er een kentering in het passieve gedrag van de samenleving aan het ontstaan is omdat nu ook een aantal prominenten zich met de duistere praktijken van de bankiers gaan bemoeien.

Advocaten en schrijvers

Zo heeft advocaat Paul Van de Waarsenburg van “Aarts & Van de Waarsenburg Advocaten” onlangs de ING-bank gedagvaard om te verschijnen voor de Rechtbank Amsterdam, teneinde verantwoording af te leggen over hun geldscheppingspraktijken uit het niets. Hij wordt hierin gesteund door de bekende econoom Ad Broere, auteur van o.a. “Geld komt uit het niets“, “Ending The Global Casino” en “Een menselijke Economie“. Ook de spraakmakende voormalige RTL7 presentator Willem Middelkoop volgt de ontwikkelingen van de dagvaarding van Paul Van de Waarsenburg op de voet.

Verder is Advocaat Gerard Spong een klachtenprocedure gestart om het Openbaar Ministerie (OM) alsnog te dwingen om bankiers van de Rabobank te vervolgen. Het gaat om de bankiers die betrokken waren bij de fraude met libor en euribor rentetarieven. De raadsman doet dat namens de in oprichting zijnde Stichting Justitia Distributiva, Wij gaan de Rabobank keihard aanpakken’, zei Spong. Aanleiding voor de actie is de schikking die justitie heeft getroffen met de Rabobank in deze zaak. Rabobank betaalt 70 miljoen euro, en kopen  daarmee de vervolging van de bankiers af. Deze schikking werd eind oktober bekendgemaakt. Rabobank stelde vrijdag in een reactie dat de actie van Spong een zaak is tussen de advocaat en het OM. ‘Wij gaan hier niet op reageren’, zo gaf een woordvoerder aan.

Geert Kimpen

geert kimpenHierbij sluit zich nu aan de bekende schrijver Geert Kimpen die de redactie van Gewoon-nieuws vandaag een mail stuurde met de volgende inhoud;

Van: Geert Kimpen [mailto:[email protected]]
Verzonden: zondag 15 december 2013 11:58
Aan: [email protected]
Onderwerp: waanzin van hypotheken

 Wellicht is dit een leuk filmpje om op jullie website te publiceren; interview met mij over de waanzin van Hypotheken.

 Met hartelijke groet,

Geert Kimpen,

www.geertkimpen.com

Geert Kimpen (1965) volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft sinds 1993 in Vlaanderen en Nederland voor toneel, cabaret en televisie. Hij is de auteur van o.a. “De Prins van Filettino”. Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze Prins Bernhard Prijs. Daarnaast schreef Geert Kimpen ook columns en verhalen voor verschillende tijdschriften.

Uiteraard zijn wij verheugd dat Geert Kimpen Gewoon-Nieuws.nl heeft benaderd om dit te publiceren en voldoen daarom ook volgaarne aan zijn verzoek.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl