Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Economische groei en 5 miljoen chronisch zieken

Dit artikel is het vervolg op dit eerdere artikel op deze website.

UitlaatgassenIk ben in 2005 in Noord Oost Thailand gaan wonen omdat daar de lucht in 2005 nog schoon was. In Nederland was ik continue ziek en kon ik niet meer leven zonder luchtreinigers en op gegeven moment zelfs niet meer met luchtreinigers. Tot eind vorig jaar gaf de Thaise overheid aan iedereen die nog geen auto had en een kleine nieuwe auto wilde kopen 100 000 baht subsidie. Mijn vriendin en haar zoon hebben daar ook gebruik van gemaakt. Door deze actie hebben miljoenen Thai hun motorfiets aan de kant gezet en staan nu de steden in Thailand helemaal vol met files. Hierdoor is de luchtvervuiling dusdanig toegenomen dat ik zonder zeer goede luchtreinigers niet meer in mijn eigen huis kan wonen.

Mijn klachten verdwijnen in moderne auto’s

Het was mij ooit in Nederland al opgevallen dat als ik in een nieuwe auto zat mijn luchtvervuilings-klachten binnen luttele minuten begonnen af te nemen. Eigenlijk was een auto voor mij destijds de beste luchtreiniger die ik mij wensen kon. Gezien mijn financiële situatie kon ik mij echter geen nieuwe auto veroorloven.
Nu ik de beschikking heb over een nieuwe auto in Thailand en ik ook weer beter wordt door de filters in die auto, ben ik gaan uitzoeken hoe dat nu mogelijk is. Daardoor stuitte ik op het volgende engelstalige artikel:
Recirculatie door luchtfilters in auto’s verminderd de blootstelling aan ultrafijnstof aanzienlijk

Luchtfiltering

Omdat ik al jarenlang bezig ben met het filteren van lucht weet ik dat naarmate de deeltjes in de lucht kleiner zijn de filters hiervoor duurder worden. Ook hebben dit soort filters weer allerlei bijwerkingen in de vorm van allergieën voor b.v. de lijm waarmee het filter in elkaar gezet is. Daarnaast zijn meer dan 99% van de filters niet in staat om deeltjes kleiner dan 0.3 micrometer te filteren. (Ter vergelijking ultrafijnstof deeltjes zijn tot 1000x kleiner dan fijnstof deeltjes.) Kortom ik maakte maar zeer langzaam vorderingen. Toen ik bovenstaand artikel over lucht recirculatie in auto’s las begon het te dagen en heb ik een klein tentje gemaakt in mijn slaapkamer waarin ik de autocabine situatie naboots met behulp van een auto interieurfilter. En dat werkt. Daardoor werd het me ook duidelijk dat de lucht in de ruimte iedere minuut door het filter moet worden gefilterd om te werken. Om deze situatie te realiseren in een woonkamer moet dus alle lucht in de kamer iedere minuut door een filter worden gerecirculeerd. Dit betekent ruwweg dat de filters en blowers voor een woonkamer ongeveer 50x en misschien wel 100x zo groot moeten zijn als je hetzelfde wilt bereiken als in een kleine autocabine. En natuurlijk moet er ook verse lucht met zuurstof van buiten bijgemengd worden.

Het volgende plaatje laat zien dat binnen 400 seconden na het aanzetten van het recirculeren van de lucht het fijnstof in een autocabine bijna geheel is verdwenen.

ImageWat zeggen producenten van luchtreinigers

Producenten van luchtreinigers die ultrafijnstof weten te filteren zeggen dat 90% van het fijnstof ultrafijnstof is. Dit betekend ruwweg dat de metingen die het RIVM doet naar fijnstof slechts het topje van de ijsberg is.

Sterk toenemede gezondheids klachten in Thailand

Ik zie momenteel in Thailand hetzelfde gebeuren als in Nederland. Mensen ontwikkelen op dit moment bij duizenden dezelfde klachten en ziektes die we ook zien bij de mensen met chronische klachten in Nederland. De geschiedenis herhaalt zich voor mij. Door mijn jarenlange persoonlijke ervaringen met luchtvervuiling kan ik nu wel concluderen dat ultrafijnstof de belangrijkste oorzaak is waarom we 5 miljoen chronisch zieken hebben in Nederland. Laat dit eens tot je doordringen. De tendens is om dit te wijten aan chemicaliën in voeding en eetgewoontes. Maagzuren zorgen ervoor dat het grootste deel van chemicaliën in voeding afgebroken worden, daarentegen worden wij dag en nacht blootgesteld aan ultrafijnstof in de buiten- en binnenlucht waartegen het lichaam veel minder afweer heeft. Verder kan iedereen zelf bepalen wat men eet, maar niet wat men inademt.

Dit is al jaren bekend

De politiek en het RIVM weten dit natuurlijk al lang. In de VS hakken ze al vele jaren langer met dit bijltje in miljoenen-steden zoals Los Angelos en New York. Autofabrikanten en oliemaatschappijen hebben het probleem in de autocabine al meer dan 10 jaar geleden opgelost. Kijk naar de meetresultaten in het plaatje hierboven en je ziet dat ze tot in detail weten wat er aan de hand is. Ook weten ze exact welke stoffen in de buitenlucht zitten en wat de gezondheidseffecten zijn om de simpele reden dat ze al een eeuwigheid bezig zijn om uitlaatgassen te analyseren . Het feit dat ze ultrafijne deeltjes filtering nooit als verkoop argument voor hun auto’s hebben gebruikt spreekt natuurlijk ook boekdelen. Om hun handel te beschermen zullen ze hun lobby inzetten om wat mensen zoals ik aantonen naar het land der fabelen te verwijzen.

De achterliggende agenda

Politici hebben hun bestaansrecht te danken aan economische groei. Op het moment dat een politicus gaat roepen dat we economische krimp moeten hebben is het gedaan met zijn carrière. De rijken der aarde hebben daarom besloten om het probleem van de luchtverontreiniging te gebruiken om hun probleem op te lossen en hun geheime bevolkings-reductie agenda uit te voeren. De rijken der aarde beschikken immers over peperdure voertuigen en huizen met de modernste luchtreinigers en airconditioning apparatuur. Ik stond 10 jaar geleden op het binnenhof te demonstreren en wat mij toen opviel was dat ik me daar zo goed voelde. Een kennis van mij die in Den Haag woont en ook enorm lijdt onder luchtvervuiling gaat altijd op de fiets naar Wassenaar omdat daar de lucht zo goed is. Bijna de hele koninklijke familie woont tegenwoordig in Wassenaar. En als ze daar niet zitten dan zitten ze in Argentinië, ook een van de plekken op de wereld waar de lucht nog schoon is. Dan kun je gevoeglijk aannemen dat ook het huis in Griekenland op een zeer schone plek staat.

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Iedereen die met zijn auto naar de benzine pomp rijdt zal na het lezen van dit verhaal hopelijk beseffen dat hij of zij medeverantwoordelijk is voor al die chronisch zieken in Nederland. Daarnaast zou een ieder al moeten beseffen dat door benzine te kopen men ook verantwoordelijk is voor het in stand houden van de olie-oorlogen in het midden oosten waar nog steeds dagelijks velen de dood vinden.

De grote leugen

baby-gasDeze ultrafijnstof vervuiling is al meer dan 20 jaar bekend bij overheid en RIVM omdat met de komst van de katalysator op de auto dit probleem is ontstaan. Voor die tijd kon ieder met eigen ogen zien wat voor een stinkende rookwolken er uit de uitlaat van auto’s kwam. Nadat er katalysatoren op auto’s werden gezet komen de zwarte rookwolken als onzichtbare, reukloze en onmeetbare ultrafijne deeltjes naar buiten. We worden dus al 20 jaar voor de gek gehouden door de  auto-, olie-industrie en overheid. De overheid is daarmee in mijn ogen het meeste schuldig omdat zij geen regelgeving hebben gemaakt voor dit probleem. En tot overmaat van ramp, wat dus ook weer de eugenetica agenda bewijst, stoot de nieuwe generatie auto’s 1000x meer ultrafijnstof uit dan de oudere auto’s

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik weet wat er met mijn lichaam gebeurt als ik wordt blootgesteld aan ultrafijnstof. De klachtenlijst is erg lang. Op moment van dit schrijven lig ik nog steeds op mijn rug met een rug-hernia die ook direct veroorzaakt werd door ultrafijnstof. Er is op dit moment zelfs een wereldwijde rug-hernia epidemie. Van een mede patiënt heb ik een lijst gezien van meer dan 60 klachten die weggingen als ze niet meer blootgesteld werd aan ultrafijnstof. Ultrafijnstof valt het zenuwgestel aan, het beschadigd hersencellen en veroorzaakt ontstekingen overal in het lichaam. Het is ook vergelijkbaar met een virus in een computer, maar dan in de menselijke hersenen. Ik heb vaak klachten die duidelijk aantonen dat de problemen zich in de hersenen voortdoen. Bijvoorbeeld symmetrische eczeem plekjes op het lichaam zowel rechts als links. Een ander voorbeeld zijn gezichtsstoornissen waardoor ik in beide ogen een klein stukje zicht mis voor een korte tijd. Als ik dan mijn ogen sluit zie ik nog steeds de contouren van datzelfde missende stukje zicht en in beide ogen identiek.  Dat bijna niemand de impact van ultrafijnstof voelt komt doordat dit stof bijna moleculair fijn is en het heel langzaam problemen gaat geven. Dat ik dit wel voel is omdat ik als kind al DNA beschadiging heb opgelopen als ongeboren kind. Zie hiervoor het artikel dat ik al een aantal jaren geleden geschreven heb: Mijn geschiedenis over wat hieraan vooraf ging,

Hoe er gewerkt wordt om hun doel te bereiken

Om te laten zien hoe de olie-industrie werkt is het aan te bevelen om deze documentaire te bekijken waarin de superrijke Koch Brothers. een van de grootste vervuilers ter wereld, die de super-giftige Tarsands olie exploiteren, iedereen omkoopt om maar door te kunnen blijven vervuilen. Ook onze Koninklijke Shell is daar natuurlijk een grote speler.

Ultrafijnstof rapport

Ik vond ook het volgende document op internet waaruit blijkt dat er nu eindelijk een heel klein beetje onderzoek gedaan wordt naar ultrafijnstof.

Her feit dat we hier geen dagelijkse meetgegevens van zien van het RIVM is een teken aan de wand.

Bron: Schafderenteaf.wordpress.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl