Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Levensverhaal en observatie van een milieuvluchteling met Multiple Chemical Sensitivity

 Naar de bollen, die mooie bollen
keukenhof_wallpaper-otherMijn verhaal begint in de bollenstreek in Lisse vlakbij de Keukenhof. Als baby werd ik door mijn moeder op een handdoek in het gras gelegd. Dat bleek een grote vergissing. Daarna heb ik zes maanden in het ziekenhuis gelegen. Ik bleek een extreem allergische reactie te hebben en eczeem te hebben gekregen waardoor men mij vast moest binden met mijn armen in kokers om te zorgen dat ik mezelf niet volledig tot bloedens toe open haalde. Het woord “allergie” bestond toen nog niet. Mijn hele jeugd heeft gestaan in het teken van hevig eczeem en later ook astma. Als ik weleens op zomerkamp naar de Veluwe ging bleek echter mijn eczeem als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Ook als ik ‘s zomers in zee ging zwemmen ging mijn eczeem snel weg. Helaas kwam de eczeem ook weer snel terug als het te koud was om in zee te zwemmen.

 Ik ontwikkelde ook astma. Mijn broertje had ook astma en heel vaak waren we precies tegelijk ziek thuis van school. Toen ik na mijn 20ste naar Hilversum verhuisde bleek ook mijn astma als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Als ik dan wel weer eens terugkwam in Lisse kwam mijn astma ook weer direct terug. Veel later pas kon ik de link leggen tussen mijn eczeem en astma en de pesticiden die in die tijd o.a. met spuit-vliegtuigjes op loopafstand van onze woning over de bollenvelden werden gespoten.

 In 2004 was ik in Canada en toen verscheen daar een artikeltje in de krant. Canadese wetenschappers hadden ontdekt dat grassen, bomen en planten de uitlaatgassen van het verkeer inademen. Deze stoffen bleken dan ook weer aanwezig in gras- en boompollen. Hiermee wordt duidelijk waarom er vroeger nagenoeg geen pollen allergieën bestonden. En ook dat het woord “allergie” eigenlijk “vergiftigingsverschijnselen” betekent.

 Vluchtpogingen
Ik ben op een bepaald moment voor een maand naar de Verenigde Staten geweest. Ik ben toen in New York, New Mexico, Colorado en Los Angeles geweest. Tijdens die vakantie kreeg ik hevige gezondheidsklachten waarvan ik toen totaal niets begreep maar als ik er later op terugkijk precies begrijp waar dat van kwam. Van de vier plaatsen waar ik was geweest was ik alleen in Colorado klachten-vrij.

fijnstofniveau_europa_gr

Fijnstofniveau Europa

 Mijn verhuizing naar Hilversum was een zeer goede beslissing i.v.m. mijn gezondheid. Ik woonde in een rustige buurt zonder verkeer. Maar dat veranderde helaas. 10 jaar later was deze straat (Neuweg) een zeer drukke straat geworden. En op een dag besloot de gemeente Hilversum dat al het verkeer van Hilversum door mijn straat geleid moest worden. Vanaf die dag werd mijn leven een hel. Ik kreeg ernstige gezondheidsklachten doordat de uitlaatgassen van de auto’s in mijn woon en werkruimte binnenkwamen. Ik had een geluidsstudio waar ik boven woonde en kon niet zomaar vertrekken. Ik had huidklachten (vreselijke jeuk over mijn heel lichaam), oogklachten, hartklachten, ademhalingsklachten, vermoeidheidsklachten, rugklachten, slaapstoornissen en nog veel meer. De enige oplossing was het experimenteren met luchtreinigers en (zuurstof)tenten. Dit hielp mij om te overleven. Na een gesprek met een lid van de gemeenteraad over mijn klachten en de overduidelijke oorzaak werd mij snel duidelijk dat de politiek er niet was om de burger te helpen.

 Op zoek naar een alternatieve woon / werk locatie merkte ik dat als ik vanuit Hilversum de brug over het Veluwe-meer overstak dat aan de andere kant mijn gezondheidsklachten direct weggingen. En als ik dan weer terugreed waren de klachten dan ook direct weer terug. Het was duidelijk wat ik moest doen. Ik wist dat ook daar de vervuiling zou toeslaan, maar hoopte dat ik daar zo’n 10 jaar zou kunnen blijven werken en wonen en dan mijn zaak verkopen. Ik ben naar Almere verhuisd alwaar ik een nieuwe geluidsstudio heb kunnen realiseren. Maar helaas al na 5 jaar begon ik daar ook  ernstige klachten te krijgen. Vliegtuigen vlogen laag over mijn huis en ik kon de kerosine in huis ruiken en er stond toen ook dagelijks een file op de snelweg A6. Ook kwam ik erachter dat als de wind de rookgassen van de schoorsteen van de stadsverwarming mijn kant uitblies dat ik daar onbeschrijflijk ziek van werd. Daarnaast werd er natuurlijk ook pesticide gebruikt in de landbouwpolder. In die tijd sliep ik al in een tent waar ik door luchtreinigers gezuiverde lucht inpompte. Helaas waren de filters niet in staat om alle gassen te filteren, waardoor ik uiteindelijk daar ook heb moeten vertrekken.

 Multiple Chemical Sensitivity
fijnstofDoordat ik op vakantie ging werd ik veel wijzer wat betreft de oorzaken van mijn klachten. Ik had op gegeven moment een vriendin in Neurenberg. Als ik in de auto zat en naar Zuid-Duitsland reed werd ik heel ziek iedere keer als ik een grote Duitse stad passeerde of industrie met uitstoot passeerde die mijn kant uit kwam. Vaak werd ik ziek in de auto zonder iets te zien en dan 5 minuten later doemden de rokende schoorstenen op waarvan dan de uitstoot recht op mij afkwam. Met name het passeren van Frankfurt was altijd een uitputtingsslag.  Ik herinner dat ik altijd pijn in mijn onderrug en troebel zicht kreeg bij de vele malen dat ik Frankfurt passeerde. Als ik Frankfort dan weer uit was was dat ook snel weer over. Wat mij ook opviel dat er vrijwel nooit een schoorsteen was waar ik niet ziek van werd als de rook mij bereikte.

 Jaren eerder, tijdens mijn reis naar de VS, kreeg ik voor de eerste keer van mijn leven ernstige luchtvervuilings-klachten. Los Angeles en New York waren afschuwelijk en in New Mexico waar de lucht erg schoon was bleek ik achteraf gereageerd te hebben op de achtergrondstraling van de atoomproeven die in dat gebied zijn gedaan. Daar werd ik jaren later op gewezen door Amerikanen met Multiple Chemical Sensitivity (MCS) die allemaal diezelfde ervaring hadden. In derde wereld landen daarentegen voelde ik me heel gezond, plaatsen waar mensen geen geld hebben voor auto’s, geen industrie met uitstoot, geen pesticiden. Vreemd genoeg bleek ik mij in een stad als Bangkok met 32 graden hitte, waar de politieagenten allemaal mondkapjes droegen tegen de zwarte walm van het verkeer, beter te voelen dan in Nederland. Een kennis van mij ook met MCS wist mij hetzelfde te melden tijdens zijn verblijf in Moskou.

 Natuurlijk filter
Later begreep ik dat de huid en de longen van het menselijk lichaam een fijnmazig filter zijn wat uitstekend de zichtbare grote deeltjes van de luchtvervuiling kan tegen houden. Het menselijk ras is geëvolueerd doordat het eeuwen lang aan rook van vuren heeft blootgestaan en kan daar blijkbaar goed tegen. Door de ontwikkeling van rookgas-filters en katalysatoren hebben we nu echter te maken met een range aan gassen en fijnstof wat onzichtbaar en reukloos is geworden. We weten echter van het reukloze en onzichtbare koolmonoxide hoe gevaarlijk dat kan zijn. Aan aardgas heeft men om die reden dan ook een geur toegevoegd. In een vochtig warm klimaat zoals Thailand  stijgen gassen op en de grotere deeltjes hechten zich aan het vocht in de lucht en vallen dan naar beneden. Je voelt je vies plakkerig door de vuile vochtige lucht, maar dat spoel je met regelmatig douchen gemakkelijk weg. Er dringt op die manier weinig gif het lichaam binnen.

 Ooit sprak ik met een olie deskundige die een hoge technische positie had bij de NAM en ook de Shell. Hij wist mij te vertellen dat ze tijdens benzine en gas-productie goed moeten controleren op bepaalde chemicaliën die bij een bijna onmeetbaar aantal giftige deeltjes per m3 al dodelijk kan zijn. Een mede MCS patiënt die in een olieraffinaderij had gewerkt wist mij te vertellen dat naarmate de benzine “schoner” (meer geraffineerd) was hij er des te meer klachten van kreeg.

 Definitieve vlucht
Severe smog and air pollution in BeijingLuchtvervuiling is een zeer verraderlijk iets. Omdat het over vele jaren heel langzaam toeneemt wordt het door bijna niemand gezien als oorzaak van zijn of haar klachten. Ik denk vaak aan de kikker die langzaam gekookt wordt en dan niet de pan uitspringt. Luchtvervuiling is zo gevaarlijk omdat wij 24 uur per dag gifstoffen in lage doses inademen en er niet voor kunnen kiezen om dat niet te doen. In tegenstelling tot gifstoffen in voeding waarop we kunnen selecteren en wat ook nog eens door de maagzuur wordt afgebroken

 Uiteindelijk heb ik Nederland moeten verlaten en ben ik in Noord Oost Thailand gaan wonen. Ik heb daar zo’n 4 jaar nagenoeg klachten-vrij gewoond. Sinds 2004 hebben we de beschikking over wereldwijde satelliet beelden van o.a. NO2. (zie afbeeldingen) Deze beelden zijn intussen downloadable als google earth layer. Daarop is goed te zien dat er weinig plekken waar mensen normaal kunnen leven op deze aardbol meer schoon zijn. Europa en Noord Amerika zijn bijna geheel vervuild. China is de laatste jaren dusdanig vervuild dat bij Noordoosten wind het vasteland van Zuid Oost Azië eraan moet geloven. Je kunt de kaartjes ook gebruiken om te begrijpen dat in Europa en Amerika ditzelfde luchtvervuilings-proces heeft plaatsgevonden maar dan beginnend in de 50er jaren to de jaren 80 en daarna langzaam toenemend omdat het wereldwijd toeneemt.

 Een andere factor zijn de teelt voor biobrandstoffen. Rijstboeren in Thailand en omliggende landen kunnen nu net iets meer verdienen met suikerriet teelt voor biobrandstoffen. Voordat er wordt geoogst word de hele zaak in brand gestoken om alleen de suikerriet stengels over te houden. Het vuur hiervan is huizenhoog en daardoor worden grote gebieden en hele steden in rook gehuld. Ik ben vorige winter in Thailand op zoek gegaan naar een schone plek en die bleek er niet meer te zijn. Zelfs op de eilanden in het zuiden bleek ik nauwelijks op te knappen. Op dit moment moet ik ‘s winters uitwijken naar het buitenland voor schone lucht. India zal eerdaags China gaan overtreffen in aantallen inwoners en al die miljarden mensen willen een eigen auto, een eigen huis enz.

De één kan er beter tegen dan de ander
Wat mij al jarenlang opviel was dat als ik ziek werd van luchtvervuiling dat veel mensen in mijn omgeving ook lichte klachten kregen. In Thailand waar de laatste winters door de Noordoost moesson de enorme vervuiling vanuit China en de rook van het verbranden van suikerriet en rijstvelden de luchtvervuiling steeds erger wordt krijgen heel veel mensen dan astma en een pijnlijke keel en allerlei andere klachten. Op het platteland overlijden dan plotseling extreem veel mensen, omdat hun huizen geen bescherming bieden tegen de luchtvervuiling.  In sommige dorpen overlijden zoveel mensen in een korte tijd dat de monniken worden ingehuurd om de geesten te verjagen.

Luchtvervuiling Azië 2006

Luchtvervuiling Azië 2010

 Intussen is er nog een andere methode dan Google Earth NO2 layers om te checken op luchtkwaliteit. Van de meeste steden in de wereld zijn op internet wel statistieken van astma en kanker te vinden. Ik heb gemerkt dat gebieden met een hoog percentage aan astma- en kankergevallen ook zeer slecht zijn voor mij om te verblijven, dus gebieden met veel luchtvervuiling. Bijvoorbeeld Auckland in Nieuw Zeeland heeft ondanks zijn gunstige ligging, ingesloten door oceaan aan beide kanten, een percentage van 25% astma bij kinderen. Daar ben ik dus ook ernstig ziek geworden. Dan blijkt tijdens mijn verblijf dat daar dan miljoenen auto’s rondrijden en buiten de stad het hele jaar door overal wordt gespoten met pesticiden in eindeloze fruitboomgaarden in valleien waar geen goede luchtdoorstroming is.

 Actieve geïmpregneerde koolstof
Gedurende de periode dat ik experimenteerde met luchtreinigers vond ik op gegeven moment een luchtreiniger die gevuld was met een nieuw soort actieve geïmpregneerde kool wat behoorlijk effectief werkte. Deze actieve kool (met kaliumpermanganaat impregnatie) is ontwikkeld voor het afvangen van rookgassen in de industrie. De werking daarvan opende mijn ogen. Mijn vader was huisschilder en werkte in de tijd voor en tijdens mijn geboorte bij allerlei chemische bedrijven met stoffen die nu waarschijnlijk intussen allemaal verboden zijn.

 Schilderskinderen
Een aantal jaren geleden verscheen er een rapport waarin onderzoek was gedaan naar gezondheid van kinderen van schilders en timmerlui. De uitkomst was dat schilderskinderen 5 tot 6 keer zoveel afwijken hebben dan timmermanskinderen. Nu bleek dat die nieuwe soort actieve geïmpregneerde koolstof precies dezelfde range gassen filterde als waar mijn vader ook altijd aan had blootgestaan. Mijn vader leed ook aan astma en overleed op 66 jarige leeftijd aan de gevolgen van de schilders-ziekte. Uit onderzoek blijkt dat veel MCS patiënten DNA beschadiging hebben opgelopen als ongeboren kind. Het is niet helemaal duidelijk, maar er zijn artsen die zeggen dat het DNA deeltje dat zorgt voor ontgiften van het lichaam beschadigd is. Ander onderzoek wijst uit dat er beschadiging is door gifstoffen van de hersen-bloed-barriere waardoor chemische stoffen in de hersenen (hypothalamus) kunnen komen met alle gevolgen van dien. De hypothalamus is vergelijkbaar met het operating system van een computer en dan kun je je voorstellen dat als daar giftige stoffen binnenkomen een veelheid van klachten het gevolg kan zijn. Hier in Thailand werd gezegd dat ik stroperig bloed heb. Ik vermoed dat het bloed stroperig wordt als beschermingsmechanisme van het lichaam tegen het verspreiden van de giftige stoffen. Het bloed stroomt dan niet meer goed door de haarvaatjes in de huid met eczeem, jeuk, oogklachten en vermoeidheid als eerste gevolg. Het is intussen heel duidelijk hoe het werkt. Het probleem zit n.l. tussen je oren alleen op een heel andere manier. Het zijn geen psychische problemen, maar een letterlijk vergiftiging van de hersenen.

 An Incoveniant Lie
smog2Als je de Google Earth layers bekijkt vanaf 2004 t/m 2010 is zeer duidelijk te zien dat we hebben te maken met toenemende globale luchtvervuiling. We kunnen daardoor zien wat er echt aan de hand is met onze planeet en de “wetenschappers” die eindeloos bakkeleien over opwarming en afkoeling door CO2 van onze planeet kunnen opnieuw hun huiswerk gaan doen. Hoe duidelijk wordt het dan dat de industrie en politiek hier de verdeel en heers tactiek toepast. Amerika heeft jarenlang geen akkoorden over CO2 reductie  willen ondertekenen, totdat Al Gore kwam met zijn film An Inconveniant Truth. Er viel plotseling veel geld te verdienen aan CO2 reductie via emissiehandel. De hele discussie van voor en tegenstanders van CO2 kan dus nu ook per direct ophouden. We moeten de vervuiling aanpakken. We hebben een slimmerik nodig die er voor gaat zorgen dat er geld te verdienen is door de vervuilers aan te pakken. Vervuiling in het lichaam veroorzaakt een veelheid van klachten. Hetzelfde gebeurt met de natuur. Onze planeet en al het leven op aarde heeft hierdoor een veelheid van klachten die onmogelijk te voorspellen zijn. Duidelijk is dat luchtvervuiling mede verantwoordelijk is voor het uitsterven van veel planten en diersoorten.

 Het CO2 verhaal is een perfecte halve waarheid (erger dan een hele leugen) die de wereld is in geholpen om diverse redenen. Van CO2 wordt je namelijk niet ziek en het is voeding voor bomen en planten. Dit verhaal is bedacht en wordt ondersteund door bedrijfsleven en overheid ter voorkoming van schadeclaims vanwege klachten van zieke mensen door giftige gassen en mensen die daardoor overlijden. Bedrijven zijn in overtreding vanwege de uitstoot van giftige stoffen. De overheid garandeert ons schone lucht. Dit is vastgelegd in de grondwet. De luchtvervuiling bestaat uit de uitstoot van honderdduizenden gassen waarvan velen zeer giftig. Dit kun je lezen op de website Temis van het KNMI die de exacte gegevens van al deze gassen wereldwijd dagelijks meten.

 Betalen de vervuilers werkelijk???
Helaas krijgen wij alleen maar NO2, fijnstof en een handjevol andere gegevens te zien. Was het niet “de vervuiler betaald”. De vervuilers zijn de industrieën en de overheid is wettelijk verantwoordelijk voor regelgeving en controle die ons moet beschermen tegen deze vergiftiging. In plaats van ons te beschermen tegen de vervuilers, zijn onze overheid samen met de lobbyende vervuilers begonnen aan gemeenschappelijke winstmaximalisatie. In Brussel is een wijk waar tienduizenden lobbyisten van vervuilende bedrijven dagelijks bezig zijn om de wettelijke normen op te rekken zodat ze weer meer kunnen vervuilen. Vaak worden hele wetsvoorstellen in opdracht van het Europarlement door deze lobbyisten geschreven. Dan veranderd de betreffende Europarlementariër daarin tien zinnen en zet zijn handtekening eronder. Daarnaast roept dan het RIVM altijd maar dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is om zogenaamd geen paniek te veroorzaken, maar in werkelijkheid om de belangen van vervuilende bedrijven en politici te beschermen.

 Rijks Instituut voor Mindcontrol
Het RIVM is zeer selectief in het meten van giftige stoffen in de lucht. De gevaarlijkste stoffen in meest lage concentraties worden helemaal niet gemeten. Bijna al hun data komt van computermodellen die allemaal geïnterpreteerd en geëxtrapoleerd worden. Ze publiceren over het algemeen alleen maar de cijfers van gassen die afnemen. Al die andere gassen die toenemen worden verzwegen. Volgens Kyoto en Kopenhagen moeten wij met zijn allen gaan opdraaien voor onschuldige CO2 uitstoot. Maar de werkelijkheid is dat de industrie wegkomt met de uitstoot van zwaar giftige gassen en er ook nog geld aan verdient in de vorm van subsidies voor groene energie zwendel en handel in emissierechten wat totaal oncontroleerbaar is. Iedereen die hierdoor ziek is geworden kan geen schade verhalen, want er komt immers alleen maar CO2 uit de schoorsteen en van CO2 kun je immers niet ziek worden.

 Het gaat zover dat er nauwelijks tot geen artsen te vinden zijn die officieel zullen zeggen dat iemand ziek is van luchtverontreiniging. Voor de farmaceutische industrie is luchtverontreiniging de perfecte manier om enorme winsten te behalen. Voor al die vage klachten die mensen krijgen door luchtvervuiling kunnen zij ontelbare nieuwe middeltjes op de markt te brengen. Ondertussen hebben zij de artsen dusdanig in de tang dat als zij de diagnose luchtvervuiling gaan stellen deze artsen het vaak wel kunnen vergeten met hun carrière. Voor luchtvervuilings-ziekte zijn n.l. geen echte medicijnen. Daarvoor moet je ontgiften, dus juist geen medicijnen slikken. Dus zal geen arts die diagnose stellen, want daar is geen geld aan te verdienen. Daarnaast zijn farmaceutische bedrijven ook nog eens zelf enorme vervuilers en producenten van giftige pesticiden. Mensen met luchtvervuilings-ziekte worden daarom psychisch gestoord verklaard en kunnen op die manier weer volgestopt worden met psychiatrische medicatie.

Echte behandeling krijgt geen kans
AMC-gebouw1In de zomer van 2003 werd ik opgenomen in het AMC. Die hete zomer was de lucht in heel Europa zo vervuild dat duizenden bejaarden zijn overleden. In Frankrijk ging het verplegend personeel daarna de straat op om te protesteren omdat ze langer moesten gaan werken. In Engeland lagen de gangen in de ziekenhuizen vol met patiënten. Ik werd melaats van eczeem opgenomen op de afdeling huidziekten / allergie van het AMC. Er was daar een arts genaamd Meinardi. Deze arts behandelde patiënten met luchtvervuilings-klachten en MCS. Hij had goede ideeën en werd door zijn collega’s als zeer bekwaam aangeschreven.

 Meinardi begreep de problemen en werkte aan medicatie die oplossingen kon bieden.  Ik was bij hem onder behandeling, maar plotseling stond er een psychiater aan mijn bed, gestuurd door zijn baas professor Bos. Op een zeer agressieve manier werd geprobeerd mij er van te overtuigen dat ik psychische klachten had en dat ik daarvoor medicatie moest innemen. Later toen ik al in Thailand zat kreeg ik te horen van de secretaris van Prof. Bos dat Meinardi eruit gewerkt was nadat er een “arbeidsconflict” was ontstaan tussen hem en Prof. Bos. Van Meinardi kreeg ik te horen dat alles wat hij had proberen te ondernemen voor MCS patiënten van hogerhand gesaboteerd was. Altijd werden zijn budgetten gekort. Een briljante medewerker van hem die een sleutel positie had in ontwikkeling van medicatie voor MCS patiënten overleed ook plotseling. We zullen het nooit weten, maar….. Een paar jaar later kreeg ik via email van een Amerikaanse MCS groep een enquête opgestuurd waarin ik gevraagd werd om aan te geven hoe ik door het ziekenhuis was behandeld. Daarbij ging het met name om het feit dat MCS patiënten worden gedwongen tot het gebruik van psychiatrische medicamenten terwijl allang duidelijk is aangetoond dat MCS patiënten lijden aan vergiftigingsverschijnselen.

 Van gifhout zaagt men planken
We kennen intussen het verhaal van klokkenluider Ad van Rooij met betrekking tot de gelegaliseerde uitstoot van zwaar giftige maar onmeetbare gassen waarvan ik dus ook het slachtoffer ben. Bedrijven zijn tegenwoordig niet meer tevreden met winst. Bedrijven doen aan winstmaximalisatie. Gevolg hiervan is dat grondstoffen zo goedkoop mogelijk moeten worden ingekocht. Geperfectioneerde automatisering zorgt ervoor dat nog minder arbeidskrachten nodig zijn, die dan ook nog zo goedkoop mogelijk kunnen worden ingehuurd vanwege het hoge aanbod van (buitenlandse) werknemers. Het afval, maar ook het giftig afval moet zoveel mogelijk worden hergebruikt. Gevolg hiervan is dat er wordt bekeken hoe ze het afval weer kunnen verwerken in de producten die ze maken. Vele producten die wij kopen zijn daardoor tot de wettelijk toelaatbare grens volgestopt met giftige ingrediënten. Onze woningen zitten boordevol tot de wettelijk toelaatbare grens met giftige stoffen. Bijna al het eten uit de supermarkt zit boordevol tot de toelaatbare grens met giftige stoffen. We worden continue blootgesteld aan de wettelijk toegestane hoeveelheid straling. En dan zit het eten ook nog vol met E-nummers, kleurstoffen etc.

 Bekend is ook het verhaal van ruwe stookolie voor schepen wat gebruikt wordt voor het illegale dumpen van zware giffen. Een vrachtschip heeft dezelfde uitstoot als 6000 auto’s terwijl de uitstoot tegelijk wie weet hoeveel malen giftiger is. Nog een vreselijker voorbeeld van winstmaximalisatie met radioactief afval is dat van het verarmd uranium waarbij kernafval niet meer voor eeuwig opgeslagen hoeft te worden maar  als verzwaringen middel fungeert voor bunkerbusters en antitank munitie. We kennen allemaal de verschrikkelijk foto’s van verminkte levende misgeboren kinderen uit Irak.

 Al de landen waar de Amerikanen oorlog hebben gevoerd en verarmd uranium munitie (vuile bommen) is gebruikt zoals Irak, Afghanistan, Pakistan, Kosovo, Koeweit en nu waarschijnlijk ook Libië zijn voor mij verboden gebied. De woestijnwind verspreid dit radioactieve stof over enorme gebieden.  Ook landen als Laos, Cambodja, Vietnam geven problemen doordat daar Agent Orange van Monsanto is gebruikt wat overal in het milieu terecht is gekomen. We brengen dood en verderf onder het mom van democratie alleen naar landen waar wat valt te halen. Legio documentaires over deze corruptie en collusie op internet vertellen iedere keer weer hetzelfde verhaal. Zelfreinigend vermogen bij multinationals werkt niet omdat het een dictatoriale, ondemocratische, criminele structuur is.

 Degeneratie van de mensheid

degeneratie

Ooit was ik in het Muiderslot en probeerde ik de harnassen op te tillen waar vroeger in werd gevochten. Het gewicht was enorm. Mijn conclusie is dat mensen van voor het industriële tijdperk heel veel sterker moeten zijn geweest. Wij zijn allemaal enorm verzwakt door o.a. de vervuiling in ons lichaam. Als ik hier in Thailand mensen op het platteland met blote handen huizen zie bouwen en op het land zie werken met als enige bescherming tegen de zon een doek met ooggaten om hun gezicht en een strooien hoed, dan zie ik mensen die vele malen sterker zijn dan de gedegenereerde vergiftigde westerse mens. Ik heb meegemaakt dat dit soort mannen mij met een hand kunnen optillen. Mijn Thaise vriendin vertelde mij toen zij een kind was zo’n 40 jaar geleden en ze nog in het oerwoud leefden zonder leidingwater en elektriciteit dat er heel veel mensen honderd tot honderdtwintig jaar oud werden. Iedereen was gezond. Ze hadden geen toegang tot ziekenhuizen en moesten het doen met geneeskrachtige kruiden. Tot op de dag van vandaag weet elke Thaise vrouw van 40 jaar en ouder die op het platteland is opgegroeid alles over wat welke plant of boom kan betekenen als geneesmiddel. Ik ken een oude vrouw van negentig die elke dag haar eigen eten bij elkaar gaat scharrelen in het rijstveld en het bos.

 Halve waarheden zijn erger dan hele leugens. Iedereen gelooft dat dankzij de farmaceutische industrie en de moderne gezondheidszorg we allemaal steeds maar ouder worden. Alleen antibiotica etc. hebben een revolutie veroorzaakt in de strijd tegen bacteriën en virussen. Wat de farmaceutische industrie nu alleen doet is symptoom bestrijding door vergiftigingen met chemicaliën te bestrijden. Gevolg daarvan is dat naarmate je ouder wordt voor een steeds grotere groep de kwaliteit van het leven sneller achteruit gaat.

 De ene steen op de andere steen
Door het stapelings-effect van gifstoffen en straling degenereert de mens en gaan de zwakken in de samenleving eerder dood. Hierdoor hebben bijna al onze kinderen nu allergieën oftewel vergiftigingsverschijnselen en gaat een steeds groter groeiende groep dood aan kanker. Door het niet erkennen van de overheid van luchtvervuilings-ziekte kan ik niet anders concluderen dan dat toename van luchtvervuiling beleid is. De overheid kiest systematisch de kant van vervuilende bedrijven. Er zijn legio voorbeelden in het nieuws van o.a. Hoogovens die decennia lang zware giffen uitstoten. Het RIVM blijkt deze bedrijven jarenlang stilzwijgend hun gang te hebben laten gaan en is dus medeplichtig. Ik kan dan alleen maar concluderen dat dit onderdeel is van de geheime agenda van het door de wereldelite aangestuurde overheden is voor populatie reductie door vergiftiging. Er is een systeem in werking gezet dat niet alleen de bevolking langzaam ziek maakt en uitmoord maar er wordt tegelijkertijd ook nog grof geld aan verdiend door diezelfde vervuilende bedrijven, politici en de elite in de vorm van subsidies. Daarnaast maakt de farmaceutische industrie hierdoor ook nog torenhoge winsten door de explosieve verkoop van medicijnen.

 fijnstofziekToen ik en anderen zo vreselijk begonnen te lijden onder de gevolgen van luchtvervuiling, terwijl iedereen mij ook nog eens voor gek versleet omdat luchtvervuiling van overheidswege ontkend werd, werden tot mijn verbijstering ook nog alle luchtvervuilings normen door het RIVM flink verruimd. Juist op het moment dat mensen die er zo ziek van werden bij de overheid aan de bel begonnen te trekken. Overigens zien wij nu precies hetzelfde gebeuren met de radioactieve normen voor de produckten uit Japan. Ze hebben de signalen opgevangen dat de strategie van vergiftiging werkt en kunnen overgaan tot echte actie.

 Tot slot
De groot aandeel houders in Nederland van Biliton / Shell / Afval Verwerking Rijnmond / Engergiebedrijven en de overheid verdient ongelofelijk veel geld aan het diffuus in het milieu brengen van giftige chemicaliën. En tegelijkertijd wordt er weer iets aan het probleem overbevolking gedaan. De Georgia Guidestones zijn daarom het antwoord op het probleem MCS, Er zijn echter elegantere manieren te bedenken en al voorhanden om dit probleem aan te pakken. laat de discussie hierover maar snel losbarsten zodat we met humane oplossingen komen voor het vreselijke lijden van vele mensen en het geld wat de criminele elite en farmaceutische bedrijven hiervoor opstrijkt kan dan worden gebruikt om te investeren in een betere volksgezondheid en welzijn en schoner milieu.

(Wordt vervolgd)

Bron: Schafderenteaf.wordpress.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl