Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

varkens

Niet gemanipuleerd diervoeder zeldzaam

Toen de Deense varkenshouder Ib Pedersen een stijging van ziekte, misvormingen en dood bij zijn biggen waarnam is hij onmiddellijk het dieet van zijn varkens gaan onderzoeken om te achterhalen wat hier de oorzaak van kon zijn. Wat hij vond bevestigt het groeiend aantal bewijsmaterialen dat genetisch gemanipuleerde organismen in de gangbare diervoeders in toenemende mate verantwoordelijk zijn voor de activatie van aangeboren afwijkingen, misvormingen, miskramen en andere afwijkingen in groei en ontwikkeling van zowel varkens als runderen.

Met 13 duizend varkens op zijn boerderij kent Pedersen alle ins en outs van de wijze hoe op een correcte manier varkens opgevoed dienen te worden. Ook is hij goed op de hoogte van wat gemiddeld in termen van de gezondheid van varkens als normaal wordt beschouwd. Hij werd  gealarmeerd toen de gezondheid van zijn dieren meer dan gebruikelijk achteruit ging door het steeds vaker voorkomen van vreemde ziektes. Naast merkbaar lagere geboortecijfers nam Pedersen ook waar dat meer dan normaal zijn varkens werden geboren met vreemde afwijkingen zoal spinale misvormingen en problemen met de ledematen. Ook stierven er meer varkens dan gewoonlijk.

“Bij het gebruik van genetisch gemodificeerd voer zag ik een toename van zwellingen, maagzweren, veelvuldig voorkomen van diarree en varkens met misvormingen”, zei Pedersen tegen Andrew Wasley, een correspondent van “The Ecologist”. “Ik ben toen overgestapt op het voeren van de varkens met niet gemodificeerd voer met als gevolg dat de problemen verdwenen, bij sommigen zelfs binnen een paar dagen”, aldus Pedersen. Andrew Wasley heeft onlangs een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar een relatie tussen genetisch gemanipuleerd voer en diergezondheidsproblemen.

Het geval Pedersen is nauwelijks als losstaand te beschouwen, nu boeren over de hele wereld rapporteren dat  meer ziekte en dood geassocieerd kan worden met het gebruik van genetisch gemanipuleerd diervoeder. Vooral Monsanto’s Roundup Ready sojabonen zijn problematisch omdat deze besproeid worden met het giftige herbicide glyfosaat. Talrijke studies hebben dit als verband aangetoond met de oorzaak van geboorteafwijkingen, endocriene verstoring en andere problemen.

Geen keus

molensVeel boeren hebben geen andere keus dan gebruik te maken van het ziekmakende genetisch gemanipuleerde diervoeder. Het vinden van betaalbare niet gemanipuleerde voeders is een verhaal apart. Het is een ongelukkige realiteit dat het in Europa, waarvan de bevolking op grote schaal genetische manipulatie afwijst en waar GMO-etikettering verplicht is, steeds moeilijker wordt om aan niet gemanipuleerd veevoeder te komen. Dit wordt veroorzaakt door bedrijven als Monsanto, die internationaal domineren in de zaaivoorraden welke gebruikt worden door hoofdgewastelers in Noord- en Zuid-Amerika.

“Het is een nachtmerrie om een toeleverancier te vinden die niet gemanipuleerd diervoeder kan leveren, althans niet in zulke grote hoeveelheden” zegt een groot toeleveringsbedrijf tegen “The Ecologist”. “De realiteit is dat het heel moeilijk is om constant te kunnen leveren op zo’n grote schaal. De veevoeder multinationals zijn tevens de eigenaars van de boten, de molens en controleren de complete voedselketen”, aldus de niet met naam genoemde retailer.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl