Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Eén op de vijf jongens gediagnosticeerd met ADHD

adhd1Uit een onlangs vrijgegeven studie van de federale Amerikaanse “Centers for Disease Control and Prevention” blijkt dat meer dan 20% van de 14-jarige jongens op een bepaald punt in hun leven zijn gediagnosticeerd met ADHD. Ook meer dan 20% van de 11-jarige jongens werden op een bepaald punt van hun leven gediagnosticeerd met ADHD.

De studie gaf aan dat Amerikaanse jongens 125% meer kans liepen gediagnosticeerd te worden met ADHD dan meisjes, en dat jongens 127% meer kans liepen op medicatie voor deze ‘aandoening’ dan meisjes.

13,3% van de 11-jarige jongens krijgen medicijnen voor ADHD voorgeschreven, aldus de studie.

Big Pharma

Over het algemeen is het percentage ADHD-gediagnosticeerde kinderen van 2003 tot 2011 gestegen met 42%. Uit de studie bleek ook dat kinderen in de publieke gezondheidsprogramma’s (Medicaid and the State Children’s Health Insurance Program) 53% meer kans liepen op een ADHD-diagnose dan kinderen met een particuliere ziektekostenverzekering.

Het is natuurlijk niet toevallig dat een ADHD-diagnose meer voorkomt bij kinderen met een dekking voor de gezondheidszorg dan bij kinderen zonder dekking en dat 53% meer kinderen met een publieke dekking de diagnose opgespeld krijgen dan kinderen met een eigen dekking.

adhd medicatieVolgens Dr. Edward C. Hamlyn, een van de oprichters van de “Royal College of General Practioners”, wordt de ADHD-diagnose in veel gevallen (de echte buiten beschouwing gelaten) bedoeld om te rechtvaardigen dat kinderen een leven beginnen van drugverslaving. Aansluitend hierop zeggen de psychiaters Peter Breggin en Sami Timimi, die beiden tegen pathologisering van ADHD-symptomen zijn, dat het meer een sociale constructie is dan een werkelijke stoornis. Het doel voor pathologisering van ADHD-symptomen is om meer winst voor de farmaceutische industrie te genereren. Volgens de burgerwaakhond “Citizens Commission on Human Rights Inernational” nemen ongeveer 20 miljoen Amerikaanse kinderen vandaag de dag gevaarlijke en dure psychiatrische drugs in voor verzonnen, gedragsmatige aandoeningen en voor nog eens een miljoen kinderen waarvan schaamteloos wordt  toegegeven dat er een verkeerde diagnose is gesteld met nep gedragsvoorwaarden, waarvoor psychiatrische medicijnen worden voorgeschreven.

Bronnen:
cnsnews.com
naturalnews.com


 • Gewoon

  Vroeger was je gewoon een druk kind. Tegenwoordig ben je anders wanneer je normaal bent. Heel veel ouders geven maar al te graag een diagnose aan hun kind omdat ze dan speciaal zijn. Volgens mij is het gewoon een kwestie van deze tijd. Men is continue met tien dingen tegelijk bezig. Sociale media, gsm en werkhandelingen tussendoor. Het continue bereikbaar zijn. Vind men het gek dat je dan de sympthomen van ADHD krijgt, ik niet.

  Zelf ook de diagnose gekregen rond mijn 35-ste en jawel ik moest opbouwen met ritalin tot zes per dag… Niet alleen werd ik er een geestlijk impotente zombie van maar ben er ook gewoon mee gestopt want ben nooit anders geweest. In mijn geval een kwestie van prioriteiten stellen en een duidelijk schema maken, grenzen stellen.

  Maar idd geef zelf les en tegenwoordig hebben ze allemaal naampjes, niet normaal. Maar men weet toch ondertussen wel dat een psychiater of arts een diagnose stelt vanuit de farmaceutische industrie en provisie die ze daarop krijgen i.p.v. Naar de patient te kijken? Dat is de tegenwoordige tijd helaas.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ikjel

  Het kan zijn dat ik de tekst niet helemaal goed begrijp, maar als ik de studie opzoek bij het Centers for Disease Control and Prevention, zien de cijfers er toch iets anders uit.

  http://www.cdc.gov/ncbddd/adhd/features/key-findings-adhd72013.html#ref

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • het kan uw kind zijn dat met ADHD gediagnoseerd wordt, of u een welgestelde politici of MSM journalist bent of een gewone arbeider….
  globale eliten willen de jeugd vroeg in de levensfase haar leven vergiftigen…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bitterzoet

  Grond onder vele onzindiagnoses is m.i. inderdaad de ongeschreven plicht bijzonder te móeten zijn. u moet en zult u onderscheiden. U bent er toch geen van 13 in een dozijn?
  Dit + de geldgedreven pharmaciebedrijven en de afhankelijke medische stand = onzindiagnoses + onzintherapeuten + onzinmedicijnen.

  Conclusie: u bent voor hen als melkvee is voor de boer.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Muis

  Je kan ook gewoon inhoudelijk reageren..

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl