Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Monsanto staat op het punt hun grootste coup ooit te plegen, maar we hebben nog even om dit tegen te houden.

tpp leden

Trans Pacific Partnership (TPP)

Twaalf landen staan op het punt een handelsdeal te sluiten die het mogelijk zou maken voor bedrijven om overheden aan te klagen voor wetten die hen onwelgevallig zijn omdat ze burgers beschermen maar hun winsten in gevaar brengen. De deal zou wetgeving op vele gebieden raken, van internetvrijheid tot het etiketteren van genetisch gemodificeerde producten. Amper 48 uur voor de zitting twijfelen drie landen nog. Als wij hen hier nu vanaf brengen, kunnen wij deze machtsovergave aan het bedrijfsleven stoppen voordat Monsanto de champagneflessen ontkurkt.

Supergeheime deal

De Trans Pacific Oartnership (TPP) is een massale supergeheime deal tussen twaalf grote landen die bedrijven ongeëvenaard veel macht zou geven – de TPP zou deze bedrijven in staat stellen bij nieuwe internationale tribunalen onze overheden aan te klagen voor het aannemen van wetten die ons als burgers te beschermen, maar hun winsten verminderen. In een eerder artikel maakten wij al melding van deze geheime club van multinationals Deze nieuwe deal heeft betrekking op alles van het labellen van genetisch gemodificeerd voedsel tot het bewaken van de internetvrijheid. Wikileaks bracht het verhaal als eerste naar buiten en sindsdien groeit de weerstand tegen deze deal snel, maar een aantal landen doet hun best om de deal zo snel mogelijk te sluiten.

Het is te gek voor woorden, maar wij kunnen dit tegenhouden – 3 landen twijfelen nog, en als zij zich nu terugtrekken kan zomaar de hele deal in duigen vallen. Als wij de leiders van Chili, Nieuw Zeeland en Australië mondiaal oproepen om hun rug te rechten, kunnen wij deze reusachtige machtsovername door het bedrijfsleven stoppen voordat Monsanto de champagneflessen ontkurkt.

Multinationals proberen overheden hun wil op te leggen

De gelekte blauwdrukken van de Trans-Pacific Partnership deal lezen als een uitgebreid verlanglijstje van grote bedrijven – dit zou de basis leggen voor een syteem waarbij bedrijven die via ondoorzichtige tribunalen hun wil aan overheden opleggen, wereldwijd de norm wordt. Deze tribunalen zouden de toegang tot goedkopere generieke medicijnen kunnen beperken ten bate van merk medicijnen, en zouden zelfs sigarettenbedrijven in staat kunnen stellen om overheden aan te klagen omdat deze met gezondheidsmaatregelen hun winsten onder druk zetten! Het is bijna te gek voor woorden.

Ondermijning van democratie

Maar in de praktijk heeft vrijwel niemand van de TPP gehoord! De gesprekken zijn zo met geheimzinnigheid omringd, dat zelfs de door ons gekozen wetgevers niet weten wat er besproken wordt – slechts de onderhandelaars en 600 bedrijfslobbyisten weten ervan. Recentelijk gelekte teksten hebben politici en burgers uit Chili, Nieuw Zeeland en Australië geschokt. Zij beginnen weerwerk te bieden tegen het intimiderende gedrag van de bedrijfswereld, en van de VS – die er op gebrand zijn een deal te bereiken voordat er eventueel te veel publieke weerstand op gang komt.

De TPP gaat ons allemaal aan – het vormt een inbreuk op onze rechten en ondermijnt onze democratieën ten behoeve van bedrijfswinsten. En wij hebben slechts enkele dagen om de deal tegen te houden. Deel deze urgente oproep en vertel het voort!

Je kunt je makkelijk heel klein voelen in het aanzicht van de grote bedrijven die onze overheden willen beïnvloeden. Maar uiteindelijk zijn het mensen, niet geld, die de bron van ware macht zijn. Keer op keer heeft onze gemeenschap bewezen dat wanneer wij samenkomen om onze rechten te beschermen tegen machtsovernames van de bedrijfswereld, wij kunnen winnen. Laten wij nu deze ongeëvenaarde bedreiging voor onze democratieën een halt toe roepen.

Bron: Avaaz.org


 • Marg00tje

  Wat is in godsnaam democratie? Dat is net als dictatuur en communisme allemaal een pot nat. Dat kapitalisme bij politici en bedrijven de hoofdrol spelen is ook bekent. Monsanto is een groot zadenleverancier en ze manipuleren hun zaden en verkeerd of niet voeden ze de mensheid. Waarom zouden de elite achter Monsanto het merendeel van de wereldbevolking willen kwijtraken? (Niet dat ik het er mee eens ben hoor dat gemanipuleer?) Maar als je volkeren vermoord op slinkse wijze, houdt die elite geen cent meer over. Trouwens de elite moet ook eten en als ze geen slaven meer hebben om voor hun goedkoop te werken. Wie moet het dan doen?

  Tja en bedenk ik zomaar, dat al dat vele geld wat ze hebben toch niet eetbaar is!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Hoe gaat het verder met de vrouw van Obama en haar groente tuintje bij het Witte Huis?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Martin

  Zo, als het waar is is dit het meest schokkende nieuws van mijn leven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Calimero

  Zij zijn verschrikkelijk, maar de wereld kan alleen maar ten onder gaan door de mensen die er niks aan deden. Zijn wij als toeschouwers niet net zo schuldig? Warom staan we niet op en doen we er iets aan? Waarom geeft niemand meer iets om zijn buurman? De hele wereld is verdeeld en zij heersen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bibke

  ROTZAKKEN!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • de eliten willen dat er net genoeg mensen zijn die slavenarbeid en de knopjes van machines kunnen bedienen voor hun rijk luileven.de rest wordt vervangen door robots of androids.kent u de film terminator?of i robot?
  en met veel minder mensen kunnen ze de perfecte zombieslaven beter bedwang kunnen houden…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Leendert Lettink

  NWO komt eraan, nog even geduld… de schapen worden niet op tijd wakker.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Djoreem Wallace

  Onze democratieen stierven lang geleden, toen we te lui werden om te gaan betogen. Dit alles is al lang in de maak en ook nu bij de grote finale komt er niemand op straat en worden er geen leiders bedreigd door de macht vh volk.. helaas helaas..pindakaas
  Wees maar zeker dat wie zich hierna nog verzet een terrorist genoemd wordt. En als dusdanig behandeld ook.. c u on the other side peepz.. u was geweldig…TAM

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Josien Frinking

  zijn we het nou echt nog niet zat!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Olof Jacobs

  MONSANTO, ja ja. MONSANTO, dat is de leverancier van AGENT ORANGE.
  Dit middel is op zeer grote schaal toegepast in VIETNAM.
  AGENT ORANGE is de veroorzaken van CHLOORACNE, ZIEKTE VAN HODGKIN, PROSTAATKANKER, geboorten van baby’s met OPEN RUGGETJES en ernstige ziekten van het ZENUWSTELSEL.
  Oze volksvertegenwoordigers weten wat goed voor ons is.
  Oh ja, ik zou het bijna vergeten. In licentie is AGENT ORAMGE
  vervaardigd door PHILIPS DUPHAR. In deze fabriek heeft zich
  een grote “PLOF” voorgedaan.
  Deze fabriek is geheel ontmanteld en voor een groot deel beland in
  de VOLGERMEERPOLDER in Broek en Waterland.
  Ach ja, onze volksvertegenwoordigers hebben het beste met ons voor.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henk van Praag

  Deze deal belust puur op geldelijk gewin kan de autonomie van landen die toch al lijden onder het imperialistische westen nog verder aantasten en mag daarom niet doorgaan.Henk van Praag

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marthe

  Tip: Als je eerst fatsoenlijk leert schrijven voordat je zo’n stuk plaatst, komt het een stuk geloofwaardiger over.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marthe

  Zonder caps lock kon ik het ook wel lezen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John Diks

  Heb je het over het artikel of over een van de commentaren? Mijns inziens is er met het artikel, wat betreft fatsoenlijk schrijven, niets mis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • het veevolk loopt liever te kloten met dat het complottheorie is.gebrainwashed en ingeprent door MSM , eigendommen van NWO eliten, nwo bouwers…..
  het veevolk loopt zelf mee vrijwillig naar de slachtbank..tot ze het licht aan het eind van de tunnel zien dan willen ze mss pas tegen stribbelen maar dan is het te laat…
  en waar zijn nu de reacties van veevolk die roepen blaten dat het complottheorie is.?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ruud

  Goed gezien… Wat nu te doen? Ik stel voor massaal te gaan staken in alle sectoren!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ruud

  STAKEN!!!!!!!!!!!!!! Praat met elkaar en zet stakingen in gang!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henk van Praag

  Ik snap nog steeds niet dat de rest van de wereld deze imperialisten niet stopt.Net zoals de Russen maar doorgaan met het leveren van wapens aan Assad en olie installaties aan Iran.En natuurlijk Nucleaire verrijkingsfaciliteiten.Hele indianenstammen worden door Brazilië weggesleept van hun leefgebied waar ze al woonden nog voordat de Portugezen en Spanjolen het continent leegroofden en volstouwden met slaven vanuit Afrika.Veranderd er dan nooit iets aan het uitwonen van de zwakkeren ten behoeve van de rijken?En Brazilië maar lachen met hun voetbal en de spelen in aantocht.Ik schaam me kapot soms om een Westerling te zijn.Het is tijd voor de NWO.Henk van Praag grootmeester Freemason/Illuminatie en THE NEW ILLUMINATORS.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Olof Jacobs

  the taag tien mo the baarlees zjin mara mo the fieten. Vertaald zonder CAPSLOCK .
  Het gaat niet om het leesbaar zijn, maar om de feiten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl