Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Spioneren zonder politieke gevolgen

poetin2

Vladimir Poetin

“Ik benijd Obama omdat hij zijn bondgenoten kan bespioneren zonder dat het voor hem politieke gevolgen heeft”, zei president Poetin toen hem gevraagd werd of zijn relatie met de Verenigde Staten was veranderd door de spionage openbaringen van Snowden.

Nobele zaak

Tijdens een jaarlijkse vraag- en antwoord sessie met journalisten prees Poetin de acties van Edward Snowden, zeggende dat hij werkte voor een “nobele zaak”. Tegelijkertijd benadrukte hij het belang van spionage programma’s in de strijd tegen het wereldwijde terrorisme. Hij vond het wel nodig dat de NSA richtlijnen nodig heeft om haar bevoegdheden te beperken. “Er is niets om boos over te zijn en niets om trots op te zijn, het spioneren is een van de oudste beroepen”, zei Poetin.

Nutteloos

Onder verwijzing naar de enorme hoeveelheden metadata die de NSA heeft verzameld over burgers zei Poetin: “Het is onmogelijk om te kunnen ziften door al die informatie. Het is nutteloos om te kijken naar de analyse van de spion agentschappen, want het is de mening van analisten en geen feiten en kunnen als zodanig misleidend zijn. Je moet de de mensen die ze analyseren kennen. Ik weet dit omdat ik het zelf heb gedaan”, zei Poetin, verwijzend naar zijn carrière als KGB-agent.

Nieuwsgierig

De Russische president beschreef Snowden als iemand met een nieuwsgierig karakter en zei dat het voor hem niet duidelijk was waarom de voormalig CIA-medewerker besloten had om als klokkenluider te gaan functioneren van het spionageprogramma van de NSA op zo’n jonge leeftijd. Poetin benadrukte dat Rusland niet samenwerkt met de klokkenluider  en zei dat ze geen gerubriceerde documenten van hem hebben ontvangen. “Hij heeft toestemming gekregen om in Rusland te mogen verblijven, maar alléén op voorwaarde dat hij zich niet zal bezighouden met anti-Amerikaanse propaganda”, aldus Poetin.

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl