Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Doodsteek voor sociale voorzieningen

klijnsmaPvdA’er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?

 • 1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
  Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.
 • 2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.
 • 3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)
 • 4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.
 • 5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.
 • 6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

Bron: DeLangeMars.nl


 • Dylan Roy Mouthaan

  GELD het ideale stink systeem voor de elite

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dylan Roy Mouthaan

  beter kon ik dit niet verwoorden RESPECT

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • A.Terpstra

  Onderkant van de samenleving klinkt ook stigmatiserend alsof
  Je minderwaardig bent als de bovenkant!
  niet gelijkwaardig!
  Lage uitkering Lage lonen enz
  Mensen met een hoge uitkering salaris vallen hier niet onder!

  O

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dwangarbeid bestaat en wie dat ontkent moet naar eens van een bijstand uitkering leven. In verschillende gemeentes wordt dwangarbeid toegepast. Mensen die voor 700 tot 800 euro in de maand, vaak 36 tot 40 uur moeten werken. Weigeren ze dat, dan worden ze gekort op hun uitkering ( eerst 25% en dan 50% tot uiteindelijk 100% ). Vaak nemen ze taken over van mensen die ooit daarvoor betaald werk deden. Bijvoorbeeld een stratenmaker werd ontslagen, maar stond al snel weer straten te repareren, met één verschil: hij kreeg 300 euro minder per maand, want hij zat in de bijstand.

  Schuld aan dwangarbeid zijn neoliberale VVD en PvdA. Maar ook GroenLinks, CDA en de rest hebben zich nooit fel uitgesproken tegen dwangarbeid. Alleen de SP tekent nog verzet aan, ook al is de SP meer een PvdA kloon dan een socialistische partij. Klijnsma mag dan zelf een handicap hebben, maar haar asociale aanvallen op mensen in de bijstand bewijst de totale verrechtsing van de sociaal democratie!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bekijk maar eens de documentaire: Undercover in de Bijstand; Arbeitseinsatz anno 2013 van We Are Change Rotterdam op You-Tube. Daar moeten rechtse mensen eens naar kijken!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • A.Terpstra

  Ouderen op de arbeidsmarkt 50+worden in toenemende mate uit de arbeidsmarkt gewerkt !!!
  Ook na lang dienstverband en goed functioneren !!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • A.Terpstra

  Wat is er mis met geld? Mits goed gebruik!!
  Het is een goed ruilmiddel hoe zou het anders moeten?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jeroen

  Hier krijg ik dus een erg eng gevoel bij, lijkt net of we nu aan een soort van GESTAPO instantie onderworpen worden.

  Beste mevrouw Kleinsma, (ik hou het nog even netjes)

  Hoe durft u eerzame burgers op deze manier af te handelen als bijna misdadigers?
  U weet net zo goed als ik dat Nederland bedrijven de hand boven het hoofd houd.
  U ziet blijkbaar niet dat de werkgevers werkelozen maken en creëren in dit land, door de economie groeiend te noemen , bedrijven gezond te noemen en tegelijkertijd zonder boe of bah 4000 mensen op straat te gooien via de Media zonder dat de betreffende werknemers zelf op de hoogte waren?

  Denkt u dat e 45% mensen in Nederland die onder het sociaal minimum leven plezier hebben in het niet aan de kost kunnen komen op een normale manier?

  Denkt U dat de meer dan 50% van de werkende Nederlanders plezier hebben in het feit dat er loonbeslag gelegd wordt?

  Denkt U dat de tienduizenden hoog opgeleide Nederlanders er plezier in hebben om voor geen enkele uitkering in aanmerking te komen, en zelfs niet voor de voedselbank omdat ze niet aan kunnen tonen dat ze bij de minima horen?

  Denkt U dat de dik 65000 daklozen er plezier in hebben om lekker niet te moeten werken?

  Ziet U niet om wat voor soort redenen werkelozen niet aangenomen en zelfs genegeerd worden door de werkgevers?

  Banen beschermd voor lager opgeleiden.
  Te veel ervaring
  Te hoog opgeleid.
  Oudere werknemers zijn meer ziek (Niet waar)
  Te hoog geclassificeerd
  Weet U niet dat werkgevers zelden antwoorden op een sollicitatie?
  Vind U het niet vreemd dat Multinationals in Nederland zomaar ineens 20 miljard meer verdient hebben dan vorig jaar en dat wij 6 miljard per jaar moeten bezuinigen?
  Vind U het niet vreemd dat Banken zomaar geld uit het niets uit kunnen lenen dat ze niet hebben en daar nog rente over durven vragen ook?

  Wordt het onderhand niet eens tijd om het Bedrijfsleven, Banken, Multinationals Overheidsinstanties enz. op de vingers te tikken en iedere keer dat ze zich niet netjes gedragen een fikse boete uit te delen?

  Ik vind van wel en velen met mij denk ik.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jeroen

  @sanderdewijs:disqus Hoe kom jij er bij dat we 40 uur zouden moeten werken? dat is ooit verzonnen omdat dat nodig was om de productie aan de gang te houden, nu hebben we alleen maar overproductie, en een hoop werkelozen, ga dan niet klagen dat de werkenden belasting betalen voor diegenen die een uitkering krijgen, als het werk eerlijker verdeeld zou worden zouden we een eind verder komen, ook jij zou wat meer tijd hebben om leuke dingen te doen in plaats van je dood te werken voor die zogenaamde geldverslindende uitkeringstrekkers, Gaan we 20 uur werken is het hele werkeloosheidsprobleem opgelost en hebben we mensen te kort, dan hebben we zelfs nog plaats voor onze gast arbeiders .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anne

  Jetta Klijnsma, gefeliciteerd U heeft zojuist de prijs voor meest asociale mens 2013 gewonnen. Nou daar kunt u trots op zijn!!. Uw voorstel betekend het einde van onze sociale voorzieningen. Geen vangnet meer voor wie het echt nodig hebben. Het einde van het basisrecht van een iedereen op huisvesting, voedsel en kleding. Geeft U dat nu een goed gevoel, hier de veroorzaker van te zijn?? !! Macht aan zij die deze crisis hebben veroorzaakt, dat er maar weer vette bonussen mogen worden uitgekeerd en de rest mag in de goot wegrotten. Dat zijn toch maar losers. Nou bedankt Jetta!!??. Door U schaam ik me om Nederlander te zijn. Jetta Klijnsma, geniet van uw kerstmaaltijd, wij sluiten wel aan bij de voedselbank nu het nog kan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arman Dek

  Ik heb één goed idee voor de tegenprestatie die geleverd moet worden voor de bijstand…

  Als eerste flikker je al die onmenselijke mensen die voor dit plan zijn op straat..!

  Iemand met een bijstands uitkering kan dan hun werk doen als tegenprestatie…
  Één win, win situatie…
  Al die veel te dure politici komen dan ik de bijstand en …. dan mogen de mensen die als tegenprestatie nu het werk doen van die politici beoordelen of zij in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering….!

  Dat is pas bezuinigen….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arman Dek

  Hoe kan iemand leven met BLOED aan de handen…. Ik voorspel dat het aantal zelfmoorden in aantal zal stijgen….

  Slaap zacht meneer de president….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Arman Dek

  Nog één idee….
  Net als een dierenasiel, wordt er een bijstandersasiel opgericht…
  Dan kun je b.v. je zwerver aan een bom in het bos achter laten als je op vakantie gaat…
  En als het asiel vol is …. krijgt er één een spuitje….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Madam Butterfly

  Hoe durft u! Nietjes verwijderen….plantjes water geven!
  Kunt u geen betere banen creeren? Wat is dit voor ongein? Dit is gewoonweg zieken!
  Pesten en vernederen van mensen in de bijstand…..Mensen zijn heus wel bereid om een tegenprestatie te leveren….maar niet wat u voorstelt…Wat u vraagt van mensen is tenenkrommend!
  Sodemieter al die 65-plussers eruit en laat die zinvolle werkzaamheden verrichten en NIET betaalde banen innemen…Er is een groot grijs gebied tussen studenten en 65-plussers (zo’n 40 jaar) en deze mensen vallen tussen het wal en het schip….Ik ben benieuwd of ik hier ooit antwoord op krijg….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • agentmulderfbi

  LS! De economie draait vooral voor 70-jarige managers, die elkaar de miljoenen toeschuiven, Der Spiegel 52. De Nederlandse pers is van zo’n belabberde kwaliteit, dat iedereen hier dom en onwetend is. Daar rust een groot taboe op. De overheid komt met CIZ, CAK, Zorgzwaartepakket, UWV, zorgtoeslag, huurtoeslag, huurwet, PGB, et cetera. Hoe moet ik het iemand kunnen uitleggen? Cijfers zeggen dat 21% van de 55+ beroepsbevolking laaggeletterd is. Een 20% van de rechthebbenden vraagt de huurtoeslag niet aan, welke conclusie kan ik er aan verbinden, anders dan dat het te ingewikkeld is voor de mensen? Een recente ontwikkeling is dat de 20-40 jarigen alle werk in de samenleving moeten doen, de gestelde eisen zijn absurd, mogen ze ook nog kinderen krijgen en studeren? De oude managers weten dat ik als mens maar twee voeten, twee handen en een mond heb, hoe slim kan ik daar mee doen? De televisie met de hele dag Gordon ga ik niet overstemmen. Dus lang naar de universiteit gaan, of iets nuttigs leren als kritisch denken en een boek lezen, dat wordt de jeugd niet geleerd, het levert de top geen geld op, die zet ons liever te werk als schoenpoetser in de Bijstand. Groet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • agentmulderfbi

  Beste Loesje! Slimmer zijn dan de ander, dus profiteren van de domheid van de medemens, daar gaat kapitalisme toch over? Moeiteloos leren, gelukkig worden door iets duurs te kopen, jong blijven met pilletjes en nog veel meer klets, zo wordt het geld binnen geharkt. Het taboe dat mensen eigenlijk dom en onwetend zijn werkt in de hand, dat er niet over gedacht wordt door de overheid, dat het voor velen allemaal veel te ingewikkeld is. Een 20% van de rechthebbenden vraagt de huurtoeslag niet aan, wat anders is de reden dan dat het te ingewikkeld is? Groet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • agentmulderfbi

  LS! Beste Guest! Geweld daar rust in Nederland al heel lang een taboe op. Je verzetten tegen onredelijkheid van een bezetter, of als je als medisch specialist al twintig jaar in de Bijstand zit, en nu plotsklaps moet schoenpoetsen, zal dan ook bestraft worden. Jezelf of anderen verdedigen is een stuk makkelijker in de States, waar om die reden de burgers wapens mogen dragen. In de jaren 80 moesten de States ook ingrijpen, omdat er weer concentratiekampen waren in Europa, Joegoslavië heette dat daar toen. Groet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • agentmulderfbi

  LS! Beste Sander de Wijs! Prettige jaarwisseling. Wat laat kom ik via een facebook-link hier terecht. Het kapitalisme wat nu bepaalt hoe we ons met zijn allen ons moeten gedragen, drijft op desinformatie en onwetendheid. Geloof jij dat er nog ook maar iets klopt van de huidige wetenschap, nu er al minstens 25 jaar in meta analyses 90% afgekeurd wordt? In The Economist staat een verhaal: Has Science Gone Wrong? Nu blijkt 75% van de studies in sommige vakgebieden als biotechnologie niet repliceerbaar is, dus voor veel geld is er een verhaal uit de duim gezogen. Heb jij het vereiste mondiale overzicht en het meest recente inzicht om alle feiten op een rijtje te kunnen zetten? Dat de mens al duizenden jaren dom en hebzuchtig is, en dat geld het slijk der aarde is, wordt dat misschien ook door jou begrepen? Groet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • En er zijn nog mensen die hard durven beweren dat nwo maar complottheorie is.die mensen zijn goed gehersenspoeld door Msm en de propagandamachines van de bilderbergers.
  Als makke schappen wordt europa geleid naar de eerste volgende oorlog voor de eliten glibale mafia oorlogshandelaren…
  En het cabinet hier loopt verdeeldheid en angst te zaaien over wie de schuld moet krijgen dat economie slecht gaat.kijken ze niet verder dan de neus lang is? Nog even dan heeft de bilderbergersclub alles toegeeigend dan kan dat de depopulaties van europa betekenen.hidden agenda van de demonische eliten globalisten mafia.
  En of je geld hebt of niet zal het dan niet meer uitmaken als alles vernietig wordt door oorlog(wo3?).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Martijn van Haaster

  Ik zie mijn Nederland voor mijn ogen verwelken en worden geregeerd door kleingeestige asocialen .. onvervreemdbare rechten van de mens worden genegeerd, sinds de gulden is alles minimaal dubbel zo duur, terwijl er geen aantoonbare voordelen zijn van die actie, privatisering maakt alles 4x zo duur terwijl je er maar de helft voor terugkrijgt. De zorgverzekering wordt letterlijk een zorg .. Kraken verboden terwijl vele duizenden jumbo kantoorpanden leeg staan. Huren kunnen zomaar ff met 200 euro worden verhoogd. Jetta Kleinsma wil blijkbaar niet achter blijven en we zouden haar massaal, ieder voor zich, moeten schrijven want met een beetje geluk moet ze haar post wel degelijk lezen. Doen !

  [email protected] Geachte Mevrouw Klijnsma

  Ik wil mijn zorg en sterke afkeer betuigen voor de plannen die u heeft met minima in ons land alsmede zwakkeren die op uw verantwoordelijkheid de boot zullen missen en zonder steun de straat op worden gestuurd. Het is volkomen buiten elke proportie en redelijkheid dat in ons land banken worden gered van ons geld, bouwbedrijven hun miljardenfraude kunnen afkopen voor een fractie van hun buit maar er wel met scherp geschoten wordt op mensen die van het absolute bestaansminimum moeten leven. Ik teken dan ook bezwaar en protest aan tegen uw hardvochtige en onredelijke plannen en verzoek u met klem deze te heroverwegen. Ik wil er aan toevoegen dat het mij en miljoenen Nederlanders met mij duidelijk is geworden dat er van het sociale gezicht van de PvdA, uw partij, zo weinig over is dat het letterlijk geen gezicht meer is. Ik hoop met dit bericht mijn bijdrage aan een eerlijker Nederland te hebben geleverd, mijn plicht als burger.

  In waakzame vriendelijkheid verblijf ik,

  Martijn van Haaster

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  Schandalig ……….. Jetta vedetta, de pvda is gewoon een verkapte vorm van de vvd. Die smerige lijers hebben zich binnen de partij ingevreten en de boel gecorrumpeerd. Dit heeft niets meer met socialisme te maken maar met bijna nazistische standpunten. mensen die niet willen werken, gaan ook nu niet werken en zullen steeds meer de criminaliteit in gaan.. De overheid is een boeman geworden. Dit land wordt steeds zuurder omdat alles is gebaseerd op geld. en niet meer op humaniteit. Leer in humaniteit denken en niet in materialistisch slijk dat geld heet.Vergeten wordt dat iedereen in Nederland daar gewoon voor betaalt, inclusief die z.g. bijstandstrekkers (wat tegenwoordig een scheldwoord schijnt te zijn). Ook die 55plussers die hun hele leven hard hebben gewerkt, hun belastingen hebben betaald (!) en nu met geen mogelijkheid meer aan een baan komen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  simpele ziel… mensen met een uitkering dragen ook belasting af van hun uitkering. Je bent een luxepaardje. en nog iets.. kom eens uit de kast. .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  nee dat doet z’n vrouw wel met haar 400 pond.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  wie niet steelt of erft, zal werken tot ie sterft. er is zoveel meer in het leven als werken. werken is immers voor den dommen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  je leeft in een roes sander, kom met je beide benen op aarde.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  wie niet steelt of erft, zal werken tot ie sterft , dat zou jij toch moeten weten sander. ik bedoel dat oude spreekwoord dan he 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jansen

  nee want sander weet dat je eerlijk niet rijk wordt. . . en dat kun je figuurlijk, maar ook letterlijk lezen. aan jou de keus agent.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Nellie

  Sander ben je niet bang dat deze maatregel reguliere banen verdringt, waardoor er eerder meer mensen hun baan verliezen en het gat tussen vraag en aanbod nog groter wordt? Je opmerking dat ‘de gemeenschap vrijblijvend andere onderhoudt’ vind ik nogal denigrerend. Je bombadeert hier een hele groep mensen tot een soort tweede rangsburger en gaat er zomaar vanuit dat zij niets doen voor de gemeenschap. Er is meer bij te dragen aan de gemeenschap dan alleen werken in loondienst, bij voorbeeld solidair zijn met mensen die het om wat voor reden dan ook niet zo goed voor elkaar hebben als jij en daar doorgaans zelf ook niet om gevraagd hebben.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • haagse harrie

  jetta kreupel denk dat elke invalide een mooi baantje en poen heeft,landverraad?/net als de hele partijen vooral stemmen straks op deze proleten!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • katja

  Mevr.Jetta Klijnsma,

  Een vraag, als U nu de zaken eens omdraait en U bent oud en heeft hulp nodig, zou U dan willen wachten op de buurvrouw/man die U uit bed of douche zou moeten helpen?Wat U doet om van de ouderen zoveel mogelijk geld te plukken is niet wat wij als ouderen ons voor gesteld hebben van ons pensioen.AOW+€210,– 2 personen

  Om oude mensen die lekker in een verzorgingshuis zitten en het naaar hun zin hebben te laten verhuizen, omdat het tehuis dicht gaat vanwege de bezuinigingen, is bar en boos.Hebben ze daarom de oorlog en de wederopbouw meegemaakt,al het harde werken om de boel zo gauw mogelijk weer op orde te krijgen, daar worden we nu voor gestraft!

  Ook steeds maar weer over al die ouderen te hebben, inplaats van eens met respect met ze om te gaan.Respect wat de PVDA zo hoog in het vaandel heeft staan.

  Wij als ouderen, ik ben 82, worden helemaal gestrest van al het denken wast er met ons gaat gebeuren.Pensioen wat ingekort wordt, als je bij dochter of zoon ingaat wonen wordt je aan alle kanten gekort. Nee omdat de regering al die jaren niet goed op het huishoudboekje heeft gepast, krijgen wij nu de schuld omdat we te lang leven.

  Al die verzorgingshuizen die nu leeg komen, omdat er geen ouderen meer toegelaten worden of ze moeten helemaal niets meer kunnen en dement zijn, maar dan zijn het geen verzorgingshuizen, maar verpleeghuizen.

  Dit is een heel slechte beurt voor Nederland, waar zelfs in Canada slecht over gesproken wordt door oud Nederlanders.

  De PVDA altijd als arbeiderspartij voor gestaan is nu voor 99,9% VVD geworden al beseffen jullie dat zelf misschien nog niet, maar denk nog eens goed na ovr jullie denken en doen als PVDA.

  Dat de jongelui die net van de hoge scholen komen ons al durven zeggen, dat we hun pot aan het leeg maken zijn,terwijl er nog geen cent van hun in zit. Hoe durven ze.Nu al aan het berekenen of er ver 20 of derig jaar genoeg in zit voor hun pensioen, laten ze zelf eerst maar eens zien of ze hun eigen pensioen kunnen op kunnen bouwen.

  En weet iedereen nog wel, dat toen dr.Drees de AOW heeft ingesteld, wij allemaal een gedeelte van onze pensioenpremie in moesten leveren om dat in de AOW pot te doen, zodat onze ouders een paar centen pensioen zouden krijgen.wij hebben daar nooit iets van gezegd, waren alleen blij dat die nieuwe regeling er gekomen is, zodat de ouderen alsnog een pensioentje kregen. Moet je de jongelui van nu horen, dat ze voor ons moeten betalen en wij hun pot aan het leeg maken zijn. Dit is echt ongehoord.zonder respect voor de oudere.

  Mevr. Jetta lees deze brief en bekijk nog eens wat U voor stelt, wat er met de ouderen moet gebeuren, ik denk dat u zich zal schamen als U dat allemaal tot U door laat dringen.

  Gun de ouderen hun wel verdiende oude dag,laat de laatste levensjaren voor de ouderen geen jaren van zorg zijn, maar rust en blijdschap dat er goed voor ze gezorgd wordt.

  Mt Hartelijke groet,

  Atje Vermeer-Vogel,

  `t Swafert 8 7552ZA Hengelo.

  [email protected]

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • agentmulderfbi

  LS! Hallo jansen. Enigszins toevallig lees ik uw reactie. Eerlijk volgens de regels handelen doen alleen marionetten van door anderen bedachte systemen. Bovendien erger ik me wild, dat ik als ik mezelf tot de Boeddhisten reken, in dit land met in de Grondwet Godsdienstvrijheid, niet het recht heb om te bedelen, dus daar geef ik Sander gelijk. Salut.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Karel Meijer

  Geachte Mevr.Klijnsma,
  Ook de AOW werden gekort omdat men samenwoonde .Waarom maakt U nu een pas op de plaats voor de ouderen die plots in het huis, van de kids, opgenomen worden?
  De kosten worden lager en gedeeld dus ik vond de regel ergens juist en verdedigbaar. Schept U met het uitstel nu een president werking want dan zouden AOW ook weer de volle AOW voor de partner moeten krijgen.
  Bouw verpleeghuizen en laat ze betalen voor de zorg die ze krijgen het is tevens goed voor de werkgelegenheid.
  Waarom maken mensen zich druk als ik ergens gebruik van maak moet ik daar gewoon voor betalen dat is toch logisch.
  Niets is gratis in deze wereld.
  Als de ouderen te weinig geld hebben komt de sociale dienst om te helpen daar waar nodig.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • agentmulderfbi

  LS! Enige tijd heeft u op een antwoord moeten wachten. De Bilderberggroep vergaderde vroeger in Oosterbeek, waar mijn familie vertoefde. Prins Bernhard was eveneens lid, het onroerend goed van de Koninklijke familie werd al snel overgeheveld naar de Nederlandse Staat. Helaas was het beheer van de aandelen van de Oranjes, vooral Koninklijke Olie, niet al te best, waardoor onze Koninklijke Familie, met ooit de rijkste vrouw ter wereld, inmiddels ruim gepasseerd is door Bil Gates, een andere bekende. Vermoedelijk bedoeld u te beweren dat de deelnemers aan de Bilderbergconferenties nare mensen zijn. Ik wil u dan ook adviseren, het niveau van uw Nederlands op te krikken en contact met de Bilderberggroep op te nemen. Vriendelijke groet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anke

  JIJ spoort niet, laat iedereen gewoon bij elkaar hokken, net als vroeger een kamerverhuur korting op de uitkering, laat iedereen in zijn waarde, kinderen, ouderen, laat ze.. zal je zien dat dàt pas echt geld en rust oplevert.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • piet

  klijnsma en consorten , pvda is eigenlijk een vermomde partij van vvd. pvda van weleer was een partij van de arbeiders.
  klijnsma is een menselijke vertegenwoordiger van de duivel. als je dit huidige kabinet kunt blijven steunen die alle maar dan ook alle sociale voorzieningen hebben kapot gemaakt. sociale huurdersmarkt totaal kapot gemaakt,hypotheek verkrijgen onmogelijk,arbeidsovereenkomsten (tijdelijke) totaal kapot gemaakt bijna niemand krijgt nog vast contract. zorg onbetaalbaar geworden voor de grootste groep mensen, studie financiering kapot gemaakt jeugd wordt opgezadeld met enorme schuld (pas op voor u leent) aow & pensioen mensen (zoals ik) die vanaf hun 14e al werken halen misschien niet eens meer de pensioen leeftijd,geen idee van wie de levensverwachtingen zo hoog zijn (wellicht van diezelfde ambtenaren) . ergste vind ik nog de uitspraken van die VVD er is geen armoede. dubbeltje op zijn kant,voedselbank,amsterdam project, gorden en joling met hun eenzame arme ouderen programma of programma MAX, of die ruim honderdduizend gezinnen die hun zorg niet meer kunnen betalen!! en dat noemt zich dan democraten,ik walg van die kop van rutte die met zijn vrijgezelle kop nog een reclame spot laat zien betaald door de belasting betaler.
  hebben we weer een item afvloeing regel bij de belastingdienst 5000 medewerkers met royale betalingen een groot fiasco.zo zijn er tig voorbeelden. Als dit kabinet nogmaals aan het regeren komt voorspel ik totale chaos.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • whattheshithappened?

  misschien zit er toch wat van waarde in die anti jetta kleinsma beweging
  en job cohen is gesprongen voor de tram

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • T.Huisman

  Het sociale zekerheidsstelsel gaat flink op de schop. het lijkt wel te gaan verdwijnen. Het zal hun zetels kosten. Die mensen zijn teleurgesteld en voelen zich niet gehoord.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tio

  Goed voor een aantekening in het blad Mad. Jetta Klijnsma verdient de mad trofee van het jaar.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl