Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ontwikkelen van resistentie al bekend sinds de jaren 1940

veehouderijEen Nieuw-Zeelandse man heeft de twijfelachtige ‘eer’ het eerste slachtoffer te zijn van het zogenaamde “post antibiotische tijdperk”. Hij overleed onlangs aan een nieuwe bacteriestam die volledig resistent is tegen alle bekende antibiotica. Volgens John Aziz van “The Week” zijn resistente bacteriën waarschijnlijk de grootste bedreiging voor de mensheid waarvoor momenteel geen oplossing in zicht is. Deze ‘superbacteriën’ kunnen zéér binnenkort dusdanige verwoestende en rampzalige  gevolgen hebben, welke op geen enkele wijze  vergeleken kunnen met wat de wereld ooit heeft gezien.

Virus-bacterie (röntgen opname)

Virus-bacterie (röntgen opname)

De komst van resistente bacteriën is niets nieuws, want dit fenomeen kwam in de jaren 1940 aan het licht sinds de eerste door de mens gemaakte antibiotica in 1928 (penicilline). De tendens van de ziekteverwekkers was het zich aanpassen en ontwikkelen van resistentie tegen stoffen die oorspronkelijk waren ontworpen om hen te doden. Door dit inzicht werd een keerpunt bereikt omdat beseft werd dat er simpelweg niet genoeg nieuwe antibiotica kan worden ontwikkeld om al deze nieuwe en virulente ‘superbacteriën’ aan te kunnen pakken. Met andere woorden; kwaadaardige bacteriën zijn de moderne geneeskunde te slim af, wat echter betekent dat dit niet veel goeds voor de toekomst van de mensheid in petto heeft.

Absurd gebruik in de veehouderij

legbatterijMisschien wel het meest verantwoordelijk voor de snelle stijging van resistentie tegen antibiotica is het wijdverbreide gebruik van antibiotica in de vee- en pluimveehouderij, welke goed is voor meer dan 80% van het totale gebruik van antibiotica. Het toedienen van antibiotica aan gezonde dieren met het doel om ze dichter opéén ter kunnen stapelen is een praktijk die al plaatsvindt sinds de jaren 1950 en is een van de oorzaken waarvoor absurde hoeveelheden antibiotica worden voorgeschreven. Het is tevens een van de belangrijkste factoren achter de superbacterie epidemie waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl