Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ontwikkelen van resistentie al bekend sinds de jaren 1940

veehouderijEen Nieuw-Zeelandse man heeft de twijfelachtige ‘eer’ het eerste slachtoffer te zijn van het zogenaamde “post antibiotische tijdperk”. Hij overleed onlangs aan een nieuwe bacteriestam die volledig resistent is tegen alle bekende antibiotica. Volgens John Aziz van “The Week” zijn resistente bacteriën waarschijnlijk de grootste bedreiging voor de mensheid waarvoor momenteel geen oplossing in zicht is. Deze ‘superbacteriën’ kunnen zéér binnenkort dusdanige verwoestende en rampzalige  gevolgen hebben, welke op geen enkele wijze  vergeleken kunnen met wat de wereld ooit heeft gezien.

Virus-bacterie (röntgen opname)

Virus-bacterie (röntgen opname)

De komst van resistente bacteriën is niets nieuws, want dit fenomeen kwam in de jaren 1940 aan het licht sinds de eerste door de mens gemaakte antibiotica in 1928 (penicilline). De tendens van de ziekteverwekkers was het zich aanpassen en ontwikkelen van resistentie tegen stoffen die oorspronkelijk waren ontworpen om hen te doden. Door dit inzicht werd een keerpunt bereikt omdat beseft werd dat er simpelweg niet genoeg nieuwe antibiotica kan worden ontwikkeld om al deze nieuwe en virulente ‘superbacteriën’ aan te kunnen pakken. Met andere woorden; kwaadaardige bacteriën zijn de moderne geneeskunde te slim af, wat echter betekent dat dit niet veel goeds voor de toekomst van de mensheid in petto heeft.

Absurd gebruik in de veehouderij

legbatterijMisschien wel het meest verantwoordelijk voor de snelle stijging van resistentie tegen antibiotica is het wijdverbreide gebruik van antibiotica in de vee- en pluimveehouderij, welke goed is voor meer dan 80% van het totale gebruik van antibiotica. Het toedienen van antibiotica aan gezonde dieren met het doel om ze dichter opéén ter kunnen stapelen is een praktijk die al plaatsvindt sinds de jaren 1950 en is een van de oorzaken waarvoor absurde hoeveelheden antibiotica worden voorgeschreven. Het is tevens een van de belangrijkste factoren achter de superbacterie epidemie waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd.

Bron: NaturalNews.com


 • Marg00tje

  Dat preventief enten had nooit moeten gebeuren. Ook de voortplanting van de mens had al veel eerder aan banden gelegd moeten worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Calimero

  Je kunt altijd er voor kiezen zelf geen kinderen te nemen als je vind dat er teveel mensen zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bitterzoet

  En toch.. ik vertrouw het half. Ja, we lopen tegen de versnelde resistente bacteriën aan door overmatig gebruik op mensen in Azië en op dieren in vleesindustrie. Maar. In een eerdere discussie over dit onderwerp bij het NRC was er op het web een kalme bijdrage van een medediscussiegenoot met de strekking: ‘ geen paniek, we hebben nog -tig nieuwe antibiotica variaties.’

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bitterzoet

  Mijn telefoon doet raar, dus hapsgewijs plaatsen gekozen. Ik sluit niet uit dat er op het laatst; als de epidemie in volle gang is, plots toch werkende medicijn tegen hoge prijzen uit de hoed getoverd worden en dat dit hele berichtenstroompje bijdraagt aan de komende winsmaximalisatie van de nazi achtige medicijnboeren. Ik vraag me af in hoeverre we weer voor één of ander karretje gespannen worden. Tegenwoord zou kunnen zijn: maar die man is echt overleden en wel aan de gevolgen van een medicijnresistente bacterie in zijn vlees, zeg ik weer: ja, de medische industrie gaat letterlijk over lijken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bitterzoet

  Overigens verwacht ik ook echt binnen 2 tot 2en een half jaar wereldwijde epidemieën waar alleen de happy few van gevrijwaard zullen zijn door toch nog wat achter de hand te hebben. Maar blijf kalm; alle eigen veroudering en verval wordt al eeuwen en eeuwen op de buitenwereld geprojecteerd. Met een vriendelijke glimlach.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hi Harold

  misschien moet dat maar gebeuren dat helft van mensheid uitsterft we zijn er met zo velen natuur vind zijn weg wel. wij de mens maken alles kapot

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl