Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel
tros radar

Antoinette Hertsenberg

Unicum in Nederland

TROS radar Extra: De Schuldvraag is in meerdere opzichten een unicum voor een journalistiek programma in Nederland. Het is de eerste keer dat op een uitgebreide en diepgravende manier als deze aandacht wordt besteed aan de crisis en de oorzaken daarvan.

Draait de consument op voor de puinhoop op de financiële markten? Hoe is de puinhoop ontstaan? En waardoor zijn onze schulden zo hoog? De crisis wordt tastbaar gemaakt door middel van gesprekken met economen, bankiers, MKB’ers en consumenten.

Online
Een ander unieke eigenschap van de documentaire is dat deze al voor de uitzending op televisie online te bekijken is. Vanaf 17 december 16.00 uur kan je via de website van Radar Extra deel 1 bekijken. Deel 2 kan je vanaf maandag 23 december 21.00 uur bekijken.

Kreditcrisis
Het is 5 jaar na het uitbreken van de kredietcrisis. Antoinette Hertsenberg wil begrijpen hoe het zo ver is gekomen. In dit eerste deel van De Schuldvraag gaat ze op zoek naar de oorsprong van geld.

Is geld tegenwoordig niet hetzelfde als schuld? Staan de banken in dienst van de consument, of is het andersom? Hoe werkt onze economische groei, en hoe lang kan die nog doorgaan?

Deze en andere vragen bespreekt ze met vooraanstaande economen, hoogleraren, bankiers en ondernemers. Exclusieve interviews worden afgewisseld met verhelderende animaties, die moeilijke begrippen voor iedereen inzichtelijk maken.

Bron: TrosRadar.nl


 • Dr. Tony de Bree MBA

  Antoinette, op zich prima initiatief van Radar. Tip: kijk niet alleen naar ‘de schuldvraag’, maar ook naar wie er verantwoordelijk was en is. En wat we samen echt van het verleden kunnen leren. Dat begint met een feitelijke reconstructie van wat er echt gebeurd is van ooggetuigen van binnen de sector, naast de officiele versie van de politiek en de ministers en van journalisten als Jeroen Smit. Interviews met de bekende ex-bazen en media economen heeft weinig tot geen zin. Geeft een vertekend, onvolledig beeld. Mvg Tony de Bree, auteur ‘Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkelijkheid achter de prooi’. Twitter: @dagboekbankier

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • AB

  zo jammer dat er nu pas echt gehoor aan gegeven word door de
  media….terwijl er een heleboel mensen helemaal naar de filistijnen
  zijn geholpen door de banken.Al jaren geleden. Een mooi voorbeeld is Ijsland: Die heeft gelijk op dat moment de bankiers de laan uit geschopt en vast gezet voor wie fraudeerde. Nu is het 1 van de meest sterke economieën, want wat er op de bank staat is wat het land waard is!

  btw: de mensen van Zeitgeist hebben al aangegeven hoe en wat.
  Zie deel 2 en 3 van Zeitgeist….deze mevrouw loopt een beetje achter….
  Hebben ze kijkcijfers nodig?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Klein geld naar het behoud van groot geld waar de hoogste belastingschijf in percentage omlaag gaat. Voorstel aan dit criminelen kabinet en hun vazallen, pleeg genocide op de bewoners van de sociale woningbouw en uitkering trekkers van bijstand tot aow ter bescherming van de banken zeepbel. Houd alleen die arbeiders klasse in het leven die jullie arrogantie en hebzucht bevredigen. Te korten opgelost. De veroorzakers van deze zeepbel hebben nog steeds vrij spel dankzij een besluiteloos en incompetente politici.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • De MSM wisten het allang alleen ze wouden het niet naar buiten brengen.ze dienen de globale eliten, hun meesters.
  dat het nu beetje naar buiten gaat is misschien al te laat.tis zoiets als kanker , als je het te laat ontdekt dan is het ook tevergeefs om te genezen…en dat wisten de eliten wel.

  hadden we toen maar naar willem middelkoop geluisterd?die had het voor de eerste crisis ook al voorspeld.
  en de politiek leidde het ons af met zinloze oorlogenmissies(afganistan,irak,mali enz) voor hun ware meesters, de globale eliten(bilderbergers, TLC,committee 300).

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Ruud

  Wat heeft het voor een zin dat je de banken verplicht richting de 20% buffer stuurd,als je niet eens inzicht krijgt in hun eigen boekhouding… Terwijl dat wel geldt voor elke andere ondernemer,waarbij de belastingdienst ff een kijkje wil nemen,als ze rook vermoeden in hun boekhouding… SCHANDE!!!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Ruud

  Wat heeft het voor een zin dat je de banken verplicht richting de 20%
  buffer stuurd,als je niet eens inzicht krijgt in hun eigen
  boekhouding… Terwijl dat wel geldt voor elke andere kleine ondernemer,waarbij
  de belastingdienst ff een kijkje wil nemen,als ze rook vermoeden in hun
  boekhouding… SCHANDE!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tukan14170
 • tukan14170

  na het zien van het eerste deel van deze docu kunnen we rustig stellen dat “de vraag stellen” wat anders is, dan de vraag ook echt willen beantwoorden. Was die schuldvraag overigens twee jaar geleden niet al beantwoord door de Occupy beweging?De multinationals en de politiek, de andere twee pilaren die deze crisis hebben veroorzaakt en nog steeds actief in stand houden, komen amper aan bod in deze “zoektocht” naar de schuldigen. Oude journaalbeelden van Bos en Rutte fungeren als snelle politieke zapservice, waarop niet nader wordt ingegaan. Geen woord over de draaideur-bankcarriëres van Wim Kok, Gerrit Zalm, Frank de Grave, Onno Ruding of Joop Wijn.Tros Radar gaat er namelijk niet vanuit dat hier sprake is van een misdaad. Alleen dat gegeven maakt deel 1 tot een teleurstelling. De schuldvraag is essentieel voor de acceptatie van de financiële realiteit die ons treft. De bewustwording dat we geen controle hebben op vitale financiële processen waar we onvrijwillig aan moeten bijdragen. Wij wachten nog deel 2 af maar vrezen meer van hetzelfde. De traditionele Mainstream Media (MSM) laten zich liever strelen dan dat zij bijten in de hand die hen voedt.
  http://www.geennieuws.com/2013/12/tros-radar-waakhond-of-schoothond/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John van Dommelen

  Is sparen bij uitvaartverz;mij Dela Veilig. dus geen risico.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl