Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bijna 25% van de mensen in de EU onder armoedegrens

eu vlaggenMeer dan 124 miljoen mensen in de Europese Unie worden bedreigd door armoede of sociale uitsluiting. Dit is meer dan een kwart van de totale bevolking. Uit een rapport van het statistisch bureau van de EU is gebleken dat vorig jaar 124.500.000 mensen, ofwel 24,8% van de Europese bevolking, leven op de rand van de armoede of sociale uitsluiting. In 2011 was dit 24,3% en in 2008 23,7%.  Dit werd eerder deze week bekend gemaakt in een publicatie van Eurostat.

De gegevens in deze publicatie bevatten mensen die in drie categorieën vallen; armoederisico,  ernstige materiële deprivatie of leven in een huishouden met een zeer lage arbeidsintensiteit.

Bovenaan de lijst prijken Bulgarije (49%), Roemenië (42%) en Letland (37%), gevolgd door Griekenland, Litouwen en Hongarije. Landen die het minste risico op armoede lopen zijn Zweden en Luxemburg (beiden 18%),  Finland (17%), Nederland en Tsjechië (beiden 15%).

Italië

Maar zelfs landen die mede voor de oprichting van de EU hebben gezorgd worstelen meer dan ooit met problemen. Zo worden 18,2 miljoen Italianen geconfronteerd met armoede. Dat is het hoogste aantal in de EU, ook al lijkt het land in proportie (29,2% van de EU bevolking) het niet al te slecht te doen.

De Italiaanse economie gaat door de langste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog, met meer dan 12% volwassen werklozen, terwijl 40% van de jongeren geen baan hebben. In het rapport ontbreken de cijfers over het aantal daklozen in de EU.

Bron: RT.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl