Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bijna 25% van de mensen in de EU onder armoedegrens

eu vlaggenMeer dan 124 miljoen mensen in de Europese Unie worden bedreigd door armoede of sociale uitsluiting. Dit is meer dan een kwart van de totale bevolking. Uit een rapport van het statistisch bureau van de EU is gebleken dat vorig jaar 124.500.000 mensen, ofwel 24,8% van de Europese bevolking, leven op de rand van de armoede of sociale uitsluiting. In 2011 was dit 24,3% en in 2008 23,7%.  Dit werd eerder deze week bekend gemaakt in een publicatie van Eurostat.

De gegevens in deze publicatie bevatten mensen die in drie categorieën vallen; armoederisico,  ernstige materiële deprivatie of leven in een huishouden met een zeer lage arbeidsintensiteit.

Bovenaan de lijst prijken Bulgarije (49%), Roemenië (42%) en Letland (37%), gevolgd door Griekenland, Litouwen en Hongarije. Landen die het minste risico op armoede lopen zijn Zweden en Luxemburg (beiden 18%),  Finland (17%), Nederland en Tsjechië (beiden 15%).

Italië

Maar zelfs landen die mede voor de oprichting van de EU hebben gezorgd worstelen meer dan ooit met problemen. Zo worden 18,2 miljoen Italianen geconfronteerd met armoede. Dat is het hoogste aantal in de EU, ook al lijkt het land in proportie (29,2% van de EU bevolking) het niet al te slecht te doen.

De Italiaanse economie gaat door de langste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog, met meer dan 12% volwassen werklozen, terwijl 40% van de jongeren geen baan hebben. In het rapport ontbreken de cijfers over het aantal daklozen in de EU.

Bron: RT.com


 • Marg00tje

  Wat een vreugde en welvaart heeft het voor de inwoners van de EU gezorgd. De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  De Euro is een blok aan iedereen zijn been en van alle Europese landen van landen, deze munt heeft alleen maar ellende veroorzaakt. Alleen de rijken varen er wel bij, met deze éénheidsmunt.

  Particulieren moeten toch bij iedere grens stoppen om een kaart te halen, voordat je op de snelweg mag rijden, en anders voor iedere stad een bewijs halen dat je de stad in mag rijden, dan kan je net zo goed je geld om wisselen voor andere valuta.

  En verder is de EU voor ambtenaren die graag macht willen hebben, en graag dicteren en propaganda verspreiden en de bevolking in armoede drijven zodat zij zich heel wat voelen, ze lopen graag over de lijken heen.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Ze noemen het democratie in het westen. Maar steeds meer gewone burgers worden de armoede in gedreven. Dat is ook onderdrukking? Toch!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • De Europese Unie is opgericht als neoliberaal bolwerk voor grote bedrijven. Het verdrag van Maastricht uit 1992 is speciaal daarvoor gemaakt. Om het makkelijker te maken voor grote bedrijven om van het ene EU land naar het ander EU land te gaan. De rede daarvoor is ook simpel. In Oost Europa zijn de lonen laag en dus een afzetmarkt voor westerse bedrijven.

  Maar anders dan de nationalistische sociaal democraten van de SP en de rechtse nationalisten van de PVV, pleiten revolutionair socialisten voor een socialistisch Europa. Een vrijwillige federatie van socialistische Europese landen, waarbij de mens centraal staat en niet het geld. Onder socialisme hebben de werkende klasse het voor het zeggen. Dit is waar revolutionair socialisten voor strijden, voor een socialistisch Europa. Tegen neoliberalisme en nationalisme!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl