Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zorgwekkende ontwikkelingen

oekraineHeeft u aandacht besteed aan wat er momenteel gaande is in Argentinië, Venezuela, Brazilië, Oekraïne en China? Of bent u zoals de meeste mensen die dit alles langs hun heen laten gaan? De meeste Europeanen en Amerikanen lijken zich geen zorgen te maken over wat er in de rest van de wereld aan de gang is, maar dat zouden ze toch moeten doen.

In grote steden over de hele wereld zijn er momenteel plunderingen aan de gang, vindt er buitensporig geweld plaats, is er gebrek aan basisvoorzieningen en zijn er bankruns gaande. Het stadium van een “wereldwijde crisis” is weliswaar nog niet bereikt, maar de problemen worden met de dag groter en groter.

Al een tijdje wijzen gevoelens in de richting dat 2014 weleens zou kunnen uitdraaien op een groot “keerpunt” voor de wereldeconomie en tot nu toe is dit sinds de jaarwisseling precies wat zich aan het afspelen is. Hieronder vindt u 20 voortekenen die erop wijzen dat we snel een wereldwijde “economische meltdown” naderen.

20 voortekenen voor een meltdown

 1. De plunderingen, het geweld en de economische chaos die Argentinië op dit moment teisteren zijn een perfect voorbeeld van wat er kan gebeuren als je centrale bank te veel geld print.
 2. De waarde van de Argentijnse peso is dramatisch aan het instorten.
 3. Wijdverbreide tekorten, plunderingen en een snel accelererende inflatie veroorzaken grote problemen in Venezuela.
 4. In een schokkende toespraak maakte de Venezolaanse regering van de week bekend dat zij de Bolivar heeft gedevalueerd met meer dan 40%.
 5. Braziliaanse aandelen zijn donderdag en vrijdag sterk gedaald. Er is een enorme bezorgdheid dat de ineenstorting van de Argentijnse economie zal overslaan naar Brazilië.
 6. Het buitensporige geweld tussen de oproerpolitie en demonstranten in het uiteenvallende Oekraïne laat diepe wonden achter met blijvende littekens. Ondanks dat er een gespannen wapenstilstand werd aangekondigd op de vijfde dag van onafgebroken geweld tussen de demonstranten en de oproerpolitie, en er nu gesprekken plaatsvinden tussen oppositieleiders en de regering, wordt er gevreesd dat de demonstranten niet meer te stoppen zijn.
 7. Het is nog niet officieel maar het lijkt erop dat er een bankrun gaande is in China. Volgens China’s persbureau CNR zijn spaarders van een aantal beleggingsfondsen van Yanchen City’s grootste boeren de laatste weken niet in staat geweest om honderden miljoenen in deposito’s terug te trekken. Er is geen geld en de deuren zijn op slot.
 8. Art Cashin van de Zwitserse bank UPS waarschuwt dat het heel goed mogelijk is dat de kredietmarkten in China failliet zijn en dat de 23 biljoen grote kredietzeepbel in China aan het instorten is.
 9. Het nieuws dat de industriële sector in China aan het krimpen is deed donderdag veel opschudding in de financiële markten veroorzaken.
 10. Japanse aandelen zagen donderdag hun grootste daling in 7 maanden.
 11. De waarde van de Turkse “lira” is compleet aan het instorten.
 12. De werkloosheid in Frankrijk is in negen kwartalen op rij recentelijk gestegen naar het hoogste punt in 16 jaar.
 13. In Italië is de werkloosheid gestegen naar een ‘all-time’ record van 12,7 procent.
 14. De werkloosheid in Spanje staat momenteel op een ‘all-time’ record van 26,7 procent.
 15. De Baltic Dry Index moest twee weken na de vakantie de grootste daling ooit incasseren.
 16. Chipfabrikant Intel heeft aangekondigd dat het van plan is het komende jaar 5.000 banen te zullen schrappen.
 17. CNBC meldde dat Amerikaanse retailers het slechtste vakantieseizoen sinds 2008 hebben meegemaakt.
 18. CNBC meldde voorts dat de Amerikaanse consumenten een ‘tsunami’ van sluitende winkels in de detailhandel mogen verwachten. Winkelketen “Sears” liet weten dat het haar vlaggenschip winkel in het centrum van Chicago in april zal sluiten. Het is de laatste van ongeveer 300 sluitingen in de VS die Sears heeft uitgevoerd sinds 2010. Het nieuws volgt op de aankondiging eerder deze maand  van meerdere winkelsluitingen van grote warenhuizen als “JC Penney” en “Macy’s”.
 19. Het Amerikaanse Congres zal in februari wederom geconfronteerd worden met een nieuwe termijn om het schuldenplafond te verhogen.
 20. De Dow Jones Index daalde afgelopen donderdag met meer dan 170 punten en de vrijdag deed er nog een flinke schep bovenop met een daling van ruim 318 punten.

In het licht van het bovenstaande: “Is er iemand die nog steeds wil beweren dat het allemaal wel goed komt met de wereldeconomie?”

Helaas zijn de meeste mensen zich niet eens bewust van wat er zich allemaal afspeelt!

Bron: InfoWars.com

 


 • Magda Thomas

  ja als je met je kop in je kont leeft dan ben jeje daar niet van bewust inderdaad , maar de meeste mensen om mij heen weten precies wat er gaande is , helaas worden we steeds geconfronteerd met een liegende overheid en sussende regering die er alleen voor de grootbedrijven en de elite is , die overigens niet voor banen zorgt maar de werkenden uitzuigt en de werkelozen als criminelen en lui wegzet , tel daarbij de verontwaardiging dat we de hand op de knip houden en steeds meer aandringen op schoon eten en drinken en de cirkel is weer rond …ik ga maar leren hoe ik zelf eten moet verbouwen ofzo

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Arm en rijk moeten de wereld uit. Lees Lukas 4 er maar eens op na.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Het neo liberaal is gelijk aan neo feodaal. Er is weinig veranderd. Het niet vertellen van de feiten is ook liegen en dat is tot normaal moreel gedrag verheven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Het neo liberaal is gelijk aan neo feodaal. Er is weinig veranderd. Het niet vertellen van de feiten is ook liegen en dat is tot normaal moreel gedrag verheven. Het volk krijgt dus wat ze wil zoals vermaak, spelen, wat te eten en aannemen wat ze graag horen en zien. Het moet niet ontregelend zijn. M.a.w. het moet niet golven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 2e Hans

  En de oplossing is… ?
  Hoe meer aandacht voor het probleem, hoe groter het probleem. Aandacht=toenemen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wans Horst

  De auteur schijnt al sinds 2007 jaarlijks met een verhaal te komen over
  het economisch ineenstorten van de wereld. 2007 was het jaar van de
  crisis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Derk

  Dit bericht heeft geen nieuwswaarde. het zijn feiten die deels oud nieuws zijn (venezuela/argentinie daar is het al jaren slecht) met elkaar koppelen, En er worden verbanden gelegd met feiten die niet direct wat met elkaar te maken hebben, en er wordt op basis van deze feiten uitspraken gedaan voor het totaal. Devaluaties zijn er heel vaak, aandelen gaan op en neer, Op z”n zachts gezegd zijn de uitspraken zeer twijfelachtig. Wat niet wil zeggen dat er serieus wat aan de hand is. maar schrijf dan daarover. Het vele geld printen in de hele wereld, de vele schulden in de westerse wereld, prive en overheid, ontkoppeling van goud en valuata, maar schrijf dan alsjeblieft daarover met goede bronnen en journalistiek

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ben Midland

  Er is ook nog sprake van ‘nasleep’ van de huidige crisis. Dit soort verschijnselen zijn het logische gevolg van het gedrag van de ‘gewone mens’ die steeds minder pikt en daardoor de neiging heeft voor zichzelf en zijn familie gaat zorgen Na een hongerwinter slaat ook altijd iedereen aan het hamsteren en het maakt niet uit of dat zijn banktegoeden zijn of levensmiddelen. Dankzij de sociale media worden steeds meer mensen zich bewust van de positie waar ze jarenlang ingedrukt zijn geweest. De veroorzakers van hun eigen feestje, de Vrijmetselaars kunnen zich intussen beter druk gaan maken over het beschermen van hun spaarvarkentje en hun familie. De opstand van het volk laat niet lang meer op zich wachten. Het aftellen is begonnen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jim

  allemaal meedoen met het geweld eindelijk revolutie?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jim

  maar we spanderen liever onze tijd aan facebook dan protesteren/demonstreren

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Breng terug occupy…en deze keer occupy koninghuizen,bilderbergers& vrijmetselarij….
  Roverheid is er alleen voor de eliten moneymafia& de grote multinationals.
  Corrulte OM &justitie onder leiding van die pedonetwerk ,j demmink&zn maten,moeten ook op de schop!
  Er word tijd voor eerljjker overheid&zn apparaten…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TES

  Dit kan maar op 1 ding uitdraaien uiteindelijk: WOIII
  Het zal niet lang meer duren voordat de pleuris werkelijk uitbreekt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henkjan

  Vind je het gek dat het zo slecht gaat met de economie. Wij worden gedwongen om in de EU te stappen. Als het goed gaat is het invoeren van de Euro geen probleem, maar wanneer het slecht gaat dan zijn de rapen gaar. Wij zijn allang geen topland meer. Dat zijn de zogenaamde BRIC-landen. Brazilië, Rusland, India en China. Accepteer het nou eens. Mensen in Amerika en Europa blijven maar geloven dat we weer gaan groeien. Geloof mij, onze tijd dat wij de wereld domineren is definitief voorbij. De markt wordt steeds globaler, wat inhoud dat je direct concurreert met bijvoorbeeld de chinezen. Als zij betere technologie inzetten, moeten wij dat ook doen. Je moet meegaan met de huidige markt, zo niet dan houdt het op. Er vallen gewoonweg ontslagen. Amerika heeft altijd schulden gehad en creëren geld door middel van pinpas. Digitaal geld noemen ze dat. Betrr schrappen ze eens leningen, hypotheken en pinpassen. Als de mensheid alleen met contant geld kan betalen, zal de economie weer herstellen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl