Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nieuwe wetten voor legalisering “belangrijk”

r-OBAMA-MARIJUANA-large570De Amerikaanse president Barack Obama noemt de nieuwe wetten die marihuana legaliseerden in de staten Colorado en Washington ‘belangrijk’.

In een afgelopen zondag zondag gepubliceerd interview met de “New Yorker” sprak Obama over zijn druggebruik in het verleden. Hij zei dat marihuana niet gevaarlijker is dan alcohol, sprak over raciale verschillen bij arrestaties die verband houden met het bezit van marihuana en dat de nieuwe wetten in Colorado en Washington, die het bezit van marihuana legaliseerden, belangrijk zijn.

Cannabis en de “War on Drugs”

In het interview, afgenomen door David Remnick van The New Yorker sprak Obama over cannabis en “The War on Drugs”. “Zoals wellicht algemeen bekend rookte ik als jong jochie pot en zie dat als een slechte gewoonte en ondeugd, niet verschillend van de sigaretten die ik rookte vanaf jonge leeftijd  tot  aan een groot gedeelte van mijn volwassen leven. Ik denk dat het roken van pot niet gevaarlijker is dan alcohol”, zei Obama tegen Remnick. De president toonde zich wel bezorgd over de ongelijkheid in de aanpak van het bezit van marihuana. “Kinderen uit de middenklasse worden niet opgesloten wanneer zij betrapt worden op het roken of bezit van marihuana, terwijl kinderen uit de onderklasse dat wel worden”. Hij voegde eraan toe dat individuele gebruikers niet voor lange tijden in de gevangenis zouden mogen opgesloten worden. In het interview zei Obama dat deze nieuwe wetten belangrijk zijn. “Het is belangrijk om door te gaan met een samenleving die niet in de situatie is waarin een groot deel van de mensen op een of ander moment de wet overtreedt en er slechts een select aantal wordt gestraft”.

“Het interview met Obama is landelijk nieuws geworden en wordt toegejuicht door  hervormers van het drugsbeleid en voorstanders van het legaliseren van marihuana. “Het meest belangrijke van het commentaar van de president is dat hij de wetten van Colorado en Washington als belangrijk beschouwt”, zei Ethan Nadelmann, directeur van de “Drug Policy Alliance” (DPA), “dit zet echt de wind in de zeilen van de beweging die het marihuanaverbod wil beëindigen, zowel in het binnenland als in het buitenland”.

“Het zal ongetwijfeld de deur openen voor voor andere verkozen ambtenaren in de Verenigde Staten en over de hele wereld om hetzelfde te zeggen, door verder te gaan met het beëindigen van het marihuanaverbod in hun eigen andere staten en landen”, aldus Nadelmann.

Tabel I en Tabel II

DEAMomenteel is marihuana door de federale “Drug Enforcement Administration” (DEA) ingedeeld als Tabel I gereguleerde substantie die door de DEA wordt beschouwd als “de meest gevaarlijke klasse van geneesmiddelen met een hoog potentieel voor misbruik en ernstige psychische en/of lichamelijke afhankelijkheid”. Andere Tabel I drugs zijn heroïne, ecstasy en LSD. Het is ongelofelijk dat cocaïne en methamfetamine (speed) door de DEA zijn ingedeeld als Tabel II drugs en dus volgens de Amerikaanse overheid als minder gevaarlijk worden beschouwd.

Bron: Hemp.org


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl