Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

The Independent

Een gelekt rapport vanuit de “Metropolitan Police” naar “The Inpendent” zorgde voor een donderslag bij heldere hemel. In dat rapport wordt melding gemaakt van het gebruikmaken van geheime netwerken van de “Vrijmetselarij” door de georganiseerde misdaad.

Operatie Tiberius

logo vrijmetselarijOperatie Tiberius, geschreven in 2002,  maakte al melding dat onderwereldsyndicaten hun contacten in de ‘controversiële broederschap’ gebruikten om corrupte ambtenaren binnen de Scotland Yard te rekruteren. De conclusie moest toen worden getrokken dat het een van de moeilijkste zaken was om bewijzen hiervan boven tafel te krijgen.

Geheim

Het rapport dat als “geheim” werd geklasseerd maakt melding dat officieren van East Ham (Oost-Londen) die lid zijn van de vrijmetselaars hebben geprobeerd om uit te vinden welke rechercheurs verdacht werden van contacten met de georganiseerde misdaad. Beroemd, of beter gezegd, berucht om hun geheime handdrukken is de vrijmetselarij al lang verdacht van het  hebben van leden die werkzaam zijn in het strafrechtelijk systeem, met name de rechterlijke macht en de politie.

Complottheorie

Het politieke establishment en een groot deel van de mainstream media doen deze zaken vaak af als het werk van samenzweringstheoretici. Echter, Operatie Tiberius is het tweede geheime politierapport dat in de afgelopen zes maanden onthuld is door The Independent om de aandacht op corruptie te vestigen.

Project Riverside

Prins Edward, earl av Wessex - version 4

Prins Edward

Project Riverside, een rapport uit 2008 over de private onderzoeksindustrie door de “Serious Organised Crime Agency” beweert dat criminelen proberen om hoge politie officieren te laten corrumperen door leden van de vrijmetselaars teneinde hun belangen te bevorderen. De bezorgdheid over de invloed van de vrijmetselarij op het strafrechtelijke systeem leidde er in 1998 al toe dat de toenmalige minister van binnenlandse zaken Jack Straw gelaste dat alle politiemensen en rechters die lid waren van de vrijmetselarij dit aan de korpsleiding dienden te melden. Tien van de 43 Britse politiekorpsen weigerden dit en onder dreiging van juridische stappen heeft men dit beleid weer laten varen. De Grootmeester van de vrijmetselaars in Engeland en Wales is Prins Edward, Hertog van Kent. De “United Grand Lodge of England” weigerde gisteravond ieder commentaar.

The Independent onthulde vorige week dat Operatie Tiberius vaststelt dat georganiseerde misdaadsyndicaten zoals de familie “Adams”  en het syndicaat onder leiding van “David Hunt” naar believen konden infiltreren. Gevraagd naar commentaar op het rapport Tiberius zei een woordvoerder van Scotland Yard: “De Metropolitan Police Service zal elk gedrag door onze officieren en medewerkers die het vertrouwen van het publiek in de politie kunnen beschadigen niet tolereren. We zijn vastbesloten om de corruptie in al haar vormen met alle mogelijke kracht te bestrijden”.

Bron: Independent.co.uk

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl