Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Dit land is het zat! C’est ca!

sipko schat

In plaats van gevangenisstraf kreeg Sipko Schat, als verantwoordelijke voor de Liborfraude door de Rabobank, een kleine miljoen euro mee naar huis.

Deze beroemde woorden van wijlen Pim Fortuyn zaten destijds al in mijn geheugen gegrift, gisteren kwamen ze weer keihard binnen. Weliswaar niet over hetzelfde onderwerp, maar toen ik hoorde dat Sipko Schat van de Rabobank (verantwoordelijk voor LIBOR fraude) een ontslagvergoeding van €900.000 mee naar huis zou krijgen, kreeg ik rillingen over mijn rug. Dit land is het zat! Die 9 ton was zijn jaarsalaris en die krijgt hij dus mee als gouden handdruk. Bij ‘normale’ omstandigheden had zijn ontslagpremie zelfs uitgekomen op € 2 tot 4 miljoen. Door zijn faalbeleid in het LIBOR schandaal moet hij nu genoegen nemen met een klein miljoentje. Verantwoordelijk zijn voor grootste rentemanipulatie ooit en een miljoen krijgen, dat is het idee.

€774 miljoen boete

De Rabobank kreeg overigens een boete van 774 miljoen euro voor het gesjoemel met de LIBOR rente. Riant beloond worden voor het plegen van de grootste fraudezaak dat ons land ooit heeft gekend en er nog mee weg komen ook! Ze krijgen toch juist zoveel betaald om dit soort zaken te voorkomen? Ik ben het zat! Ik ben dit soort gasten echt meer dan zat, ik ben de Rabobank en de andere grootbanken zat, ik ben die hele Haagse politieke kliek helemaal zat! Ik ben de Nederlandse media meer dan spuugzat!

Veilig bovenin het kasteel

rabobankSipko Schat, de man die verantwoordelijk is voor de Liborfraude krijgt dus een miljoen euro, bovenop zijn jaarlijkse salaris van meer dan een miljoen. En let wel, op aandringen van de lokale banken stapt hij op! Nee, niet vanwege zijn vriendjes in het bestuur van deze criminele bank, van hen mocht hij lekker blijven zitten daar hoog in die toren in Utrecht, ver boven het Nederlandse gepeupel! Typisch ook dat de lokale banken hierop aangedrongen hebben, zij zijn voor het gepeupel, die zielige uit te knijpen kneusjes, bereikbaar om het ongenoegen tegen uit te spreken. Zij horen het geklaag wel van de eigen klanten, niet die pipo`s daar hoog en veilig boven in het torentje.

Graaien over de rug van de eerlijke burger

Het is nog steeds onbekend hoeveel het gesjoemel met rentestanden de banken heeft opgeleverd. En het zal waarschijnlijk altijd onbekend blijven. Jarenlang hebben mensen, waar Sipko Schat verantwoordelijk voor was als eindbaas, met de rentes gesjoemeld. Ten koste van de burger, zij moesten maar een procentje of wat extra betalen voor hun hypotheek of welke lening dan ook. Vele miljarden zijn daardoor over de rug van hun eigen klanten linea recta naar die bovenste verdiepingen in Utrecht gegaan. Niemand die iets deed, niemand die iets zei. Nu is de hoofdverantwoordelijke gepakt, en wat denk je? Alstublieft, € 1.000.000,- voor de bewezen diensten…

Lees verder op: Biflatie.nl


  • Elmar

    Diep & Diep triest… Als ”top” bankier kan je dus ECHT alles maken. Als afscheidscadeau een jaar salaris. Dat jaartje salaris verdient de gemiddelde Nederlander niet eens in zijn hele leven.

    Het is om te janken…

    Thumb up 0 Thumb down 0

  • En hier hebben ze mooie term voor:”democratie”.
    Democratie is een term bedacht door de eliten /de superrijken “witte boorden” criminelen om hun misdaden en waandaden te kunnen rechtvaardigen of wegmoffelen..zdat ze buitenschot blijven

    Thumb up 0 Thumb down 0

  • Richard 1507

    IK stop accuut met het aflossen van mijn hypotheek bij de RABO bank

    Thumb up 0 Thumb down 0

  • jan f

    IESJE369 schreef:In de Bijbel staat dat je geen schatten op aarde moet verzamelen, maar in de hemel.

    De schatten op aarde zou ik wel kunnen benoemen: bezittingen, status, bankrekening.
    Maar wie kan voor mij benoemen wat er concreet met “schatten in de hemel” wordt bedoeld?

    het gaat in principe om de tekst; waar je schat is zal je hart zijn…..
    dus als je aardse dingen zoekt, is je hart ook gericht op het aardse,
    wil je hemelse schatten, dan is je hart ook op de hemel gericht.

    wat ik zelf versta onder hemelse schatten?
    de vrede, trouw en onvoorwaardelijke liefde van God.
    een voorbiddende Oudste Broeder, die weet hoe dit aardse leven is; welke zegeningen en tegenvallers je tegen kunt komen op je pad, Die is verzocht in alles, en van God verlaten is, zodat ik nooit van Hem verlaten zal zijn,
    Die Mij liefhad toen ik hem nog vijandig gezind was, voor me stierf, en een nieuw leven met God voor mij mogelijk maakte;
    een God die mij de Heilige Geest wilde geven om een warme, vurige muur rond mijn hart te zijn, om het te beschermen tegen pijn, kilte en onrecht; mij Zijn woorden bekend te maken als ik die nodig heb; zomaar een tekst die je in gedachten komt wanneer je die nodig hebt bijvoorbeeld; een troostend woord voor degene die op je pad komt, zodat je weet wat je zeggen kunt om het hart van de ander te verwarmen; om van Zijn liefde uit te mogen delen aan de mensen om me heen, omdat er in Hem een overvloed aan liefde is.

    dat zijn voor mij hemelse schatten, waar een mooie auto, een volle bankrekening en een michelin ster niet tegen op kunnen.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  • jan f
  • jan f

    Het einde van je geld !!
    Duitsland eist pin- en pukcodes burgers op en maakt einde aan online anonimiteit. Verplichte afdracht ‘a-la-Cyprus’ wordt ook in de rest van de eurozone voorbereid.

    Stapsgewijs worden we een cashloze samenleving ingevoerd waarin de overheid totale controle over ons heeft, zelfs over onze bankrekeningen.
    De angst dat de crisis in Cyprus zich over heel Europa verspreidt groeit met de dag. In Duitsland wil het parlement een eventuele bankrun meteen in de kiem smoren en wordt vandaag een nieuwe wet aangenomen die telecomproviders verplicht om de pin- en pukcode van hun klanten ter beschikking te stellen aan de overheid. Hiervoor wordt er een speciale elektronische interface opgezet, zodat de autoriteiten direct toegang krijgen tot alle bankrekeningen. Als kernland Duitsland al dermate extreme maatregelen wil nemen, kunt u er donder op zeggen dat in andere landen van de eurozone hetzelfde wordt voorbereid.

    Over de hele wereld spraken talloze analisten hun verbazing en verbijstering uit over de Cypriotische ‘bankroof’ door de EU, de ECB en het IMF. Het toonde eens te meer aan dat de overheden zich in alle stilte toegang hebben verschaft tot vrijwel alle privé gegevens van de burgers.

    Inzage overheid in bankrekeningen
    De Duitse overheid leidt de weg door nog een stap verder te gaan en zichzelf theoretisch de macht te geven op ieder gewenst moment in te grijpen in bankrekeningen.

    Gisteren nam de Commissie Binnenland van de Bondsdag een wetsvoorstel aan die telecomproviders verplicht om privé informatie van hun klanten aan de overheid te geven en die de bestaande bescherming van deze gegevens afbouwt. Politie en douane krijgen vanaf nu directe inzage in iedere gewenste bankrekening, ook als hier geen directe aanleiding toe bestaat.

    Einde anonimiteit op het internet
    Bovendien maken de Duitsers de facto een einde aan de anonimiteit op het internet door wetshandhavers toestemming te geven de identiteit van internetgebruikers bij providers op te eisen, zelfs als deze slechts verdacht worden van een gering vergrijp (zoals bijvoorbeeld illegaal downloaden). De geheime diensten hoeven hiervoor niet langer aan te tonen dat er sprake is van een ‘concrete dreiging’, zoals tot nu toe het geval was.

    Het is niet te controleren of en wanneer pincodes en wachtwoorden van email accounts door providers aan de overheid worden gegeven. Hier is weliswaar nog de goedkeuring van een rechter voor nodig, maar dat is onder de nieuwe regeling slechts formaliteit. Het echte gevaar is de elektronische interface. Zodra deze is geïnstalleerd is een simpele aanpassing van de wet voldoende om de autoriteiten ongelimiteerde toegang tot de bankrekeningen van burgers te geven.

    Bankrekeningen straks geplunderd voor nieuwe ‘reddingen’
    Gezien de snel verergerende euro crisis is het waarschijnlijk dat vergelijkbare maatregelen in alle eurolanden zullen worden doorgevoerd. Dat betekent dat als er nieuwe ‘reddingen’ van landen en banken nodig zijn, of het permanente ESM noodfonds uitgeput raakt, de politiek meteen een greep kan doen in de bankrekeningen van alle burgers in de eurozone. Met andere woorden: wat politici op dit moment ook beweren, ook in de rest van de eurozone wordt een verplichte afdracht ‘à-la-Cyprus’ voorbereid.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  • Quirine de Kok

    Witteboordcriminelen plunderen er op los. Niet meer stemmen dus en geld is ook niets meer waard.

    Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl