Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ontsnapt tijdens verlof

Christodoulos Xiros

Christodoulos Xiros

De voortvluchtige Griekse extremist Christodolous Xiros, die in 2003 tot zes keer levenslang werd veroordeeld voor het plegen van bomaanslagen en schietpartijen, heeft gedreigd met gewapende acties tegen de overheid. Hij beschuldigt de Griekse regering ervan dat zij het land hebben geruïneerd met bezuinigingsmaatregelen. Christodolous Xiros behoorde tot de extreem linkse organisatie “17 november”.

In januari verdween hij tijdens een verlof om zijn familie te bezoeken. In een videoboodschap die op internet is geplaatst zei Xiros:

“Ik heb besloten om de wapens op te pakken en een guerrilla te beginnen  tegen degenen die onze levens hebben gestolen en onze dromen hebben verkocht om er zelf rijker van te worden. Ik bekritiseer de media, de rechterlijke macht, de politie en de extreem rechtse partij “De Gouden Dageraad” en nodig Griekse veiligheidstroepen uit om samen met mij de strijd aan te gaan”.

Verder beschuldigde hij de twee regeringspartijen, de conservatieve “New Democracy” en de socialistische “Pasok”,  die samen een coalitie vormen, van verraad en zei dat de prijs van hun verraad de dood is.

De beweging “17 november” ontstond midden in de jaren ’70 en heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks dodelijke aanslagen tegen buitenlandse diplomaten, Griekse politici en zakenmensen, waarbij tenminste 23 mensen werden gedood. De groep werd vernoemd naar een studentenopstand tegen de door de Verenigde Staten gesteunde militaire junta van Griekenland in 1973 was een mengeling van Grieks nationalisme en Marxistische ideologie.

Bron: BBC.co.uk


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl