Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Han de Jongh (hoofdeconoom ABN Amro)

han de jonghWe dachten eerlijk gezegd dat we de waarheid over ons geldsysteem nooit uit de mond van een bankier zouden horen, maar uiteindelijk speelt de hoofdeconoom van ABN Amro, Han de Jong, open kaart met de kijker, in dit geval voor het Tv-programma Radar van de TROS.

De Jong valt maar meteen met de deur in huis: de banken scheppen ons geld! Indien u of ik naar de bank stapt voor een krediet of lening, dan wordt er door de bankier (bij goedkeuring) simpelweg op een knop gedrukt en verschijnt het ‘geleende’ bedrag op uw bankrekening.

Astronomische geldcreatie

In tegenstelling tot wat iedereen verwacht, namelijk dat dit geld afkomstig is van een bestaand depot aan geld, ontstaat dit geld uit het niets. De bankier mag immers fractioneel bankieren, wat betekent dat iedere bank een veelvoud van zijn balans aan kredieten mag creëren.

Wie dit systeem begrijpt, zal heus wel snappen dat je zo de waarde van huizen of andere bezittingen naar astronomische niveaus kan drijven… wat ook gebeurde in de voorbije decennium. Voor wie dit systeem snapt, zal dan ook meteen begrijpen dat de waarde van ons geld (fiatgeld) lang niet waard is wat iedereen denkt.

Immers, jouw zuurverdiende euro’s worden door een bankier in veelvoud gecreëerd door een simpele druk op de knop. Welke waarde heeft dit geld dan nog? Ook wij stellen ons al enkele jaren deze vraag luidop.

ABN Amro opmerkelijk eerlijk

Verder had Han de Jong nog enkele opmerkelijk uitspraken in het uitgebreide interview. Zo noemt hij zijn collega macro-economen zelfs morbide types. Al die zwartgalligheid was nergens voor nodig, aldus de Jong. We weten inmiddels tot wat dit soort ‘positief’ denken al heeft geleid.

Voor meer van dit soort opmerkelijke uitspraken laten we Han de Jong zelf graag aan het woord. Helaas haalde dit interview nooit het publieke scherm van Radar, maar monteerde ABN Amro zelf integraal en onversneden de volledige versie. Nog zo’n opmerkelijke vaststelling, maar goed, dit laten we uiteraard niet aan u passeren.

Bron: SlimBeleggen.nl


 • Geld creatie is goed voor economie? Voor nu misschien, maar in lang termijn zal het ons alleen een dissastreuze ellende veroorzaken.
  Wanneer de economie ooit gereset wordt…..Oorlogen zullen ontstaan (wat ook wat die satanische eliten allemaal willen).in de vorm van oorlog wordt er bloedoffers gegeven aan de god van de pedo satanische eliten..
  De tweede wereld oorlog was ook in wezen een vorm van bloedoffer aan een oogige god a.k.a satan.
  Holocaust is afgeleid van hebreeuws woord wat betekent verbrand bloedoffer..
  En de holocaust nazi kampen lagen in een pentagram als je een denkbeeldige lijnen aan elkaar verbindt.

  Dus bij reset van economie weet u wat er te wachten staat…
  Eliten zullen zich weer verheugen op de volgende mega satanische ritueel bloedoffer.
  En u met u gezin, of u journalist of bankmedewerker of politicus , of u en gezin dan gespaard worden??
  Wake up voordat het zo ver is.laten jullie niet door satanische amerikaans oorlogbeleid niet wijsmaken in hun oneindig oorlogsbeleid , zogenaamde war on terror .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • simon

  Jammer dat ze dat stukje van de ECB, die [quote] “de taak heeft om de geldhoeveelheid te reguleren” niet in de TROS Radar uitzending stopten. In plaats van dat “banking bashing” zouden de pijlen op de centrale banken gericht moeten worden. Ik hoop nog steeds op een vervolg aflevering van de TROS die het monetair systeem verder uitlicht en dan ook meteen de (historische) relatie tussen de staat en centrale bank. Commercieele banken zijn gewoon bedrijven die winst willen maken, het zijn geen non-profit organisaties.

  dhr de Jong sprak over ‘hoge kosten’ van hogere kapitaalbuffers. Lees dan eens The [Bankers’ New Clothes: What’s Wrong with Banking and What to Do about It]
  van Anat Admati & Martin Hellwig

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  de vraag had moeten zijn hoe eerlijk is tros radar naar zijn gehersenspoelde publiek. mensen stop met tv kijken. al is het alleen al omdat je beelden voorgeschotelt krijgt die gemaakt zijn met een camera bediend door 1 man of vrouw, die geregiseerd wordt door 1 regiseur, die 1 presentator filmt die gevoerd is door 1 redactie en ga zo maar verder. en u mensch ontvangt t allemaal gewillig als een onverzaadigbare sex slaaf. stop de brainwash zet je tv uit! Oprah good en geweldig ? think again zij heeft persoonlijk het consumentisme bij de hele wereld de reet in geneukt. mevrouw herzenberg doet niet anders als nederlanders maar kunnen klagen consumeren ze wel, damn people wake up!! zet die tv uit wordt bewust van de tijd consumerende afleiding van wat er werkelijk speelt. word u bewust van uw slaaf zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  lieve schat doe eerst echt onderzoek naar uitspraken die je doet , ipv vage conspiracy na wauwelen. je zult er dan achter komen dat je satanistische gewauwel geen enkele grond heeft, niet meer dan angst zaaien voor een bepaalde doelgroep om hun producte te laten afnemen. check your facts. verspil je tijd niet met donkere en duistere conspiracy dat alles is een grote afleidings manouvre, je bent als een labrat in een oneindig dolhof. als je je werkelijk goed had geinformeerd had je het niet meer over satanistische eliten gehad. hoop dat het je op een beter spoor zet. werp af alles dat negatief is. en kom en stukje dichter bij de realiteit. die is een stukje gruwelijker dan jij voorspiegelt met je satanische gewauwel van de history channel. maar misschien is het beter voor jou je bij ziekelijke conspiracy te houden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ik werp af alles wat nrgatief is.maar ik wil ook dat de waarheid boven tafel komt.
  Die is stukje gruwelijker dan jij voorspiegelt? Dus jij geeft er ook toe dat realiteit erger is dan watik er over mening heb? Dus lieve schat, volgens mij weet jij wel mmeer dan ik.maar je probeert het ook alles onder “conspiracy” weg te wuiven?
  Of je zit zelf in afleidingsmanouvre actie van de demonische hiddrn agenda..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Divine Monday

  dat krijg je dus van een overdosis aan conspiracy. totale waanzin, een mind dat alles in twijfel trekt, precies waar ze je willen hebben.consuming rubbish info so much that it blurs out reality, de realiteit is werkelijker dan welke conspiracy dan ook. veel meer ga ik er hier niet overzeggen. richt je puur op het positieve en ik ben ervan overtuigd dat je jou waarheid zal vinden, en zult begrijpen dat ik geen onderdeel ben van een demonische agenda.

  So wake up
  And put away all things negative
  Travel into the truth
  And enjoy your path
  Now is the time to see it with your own eyes.

  x divine

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl