Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Inbreker waarschuwt voor dieven

door op Jan.31, 2014, onder Algemeen
Mobiel

 Olympische Winterspelen

sotsjiIn verband met de veiligheidsrisico’s tijdens de Olympische Winterspelen in Rusland bepaalde de Russische premier Medvedev in november openlijk en eerlijk (niet in het geniep dus zoals de westerse inlichtingendiensten), dat de communicatiegegevens van alle geaccrediteerde Nederlanders die de komende weken voor de Olympische Spelen in Sotsji zijn, zullen worden opgeslagen in een database en drie jaar lang worden bewaard. Die is 24 uur per dag toegankelijk voor verschillende Russische inlichtingendiensten. Met het decreet kunnen de gegevens van Nederlandse sporters, hun begeleiders en journalisten worden opgeslagen. Maar ook de gegevens van koning Willem-Alexander, premier Rutte en IOC-lid Camiel Eurlings kunnen in de database terecht komen, zegt een Russische surveillance-expert in De Correspondent. Het zijn gegevens over bel- en internetgedrag, zoals met wie, hoe lang en hoe vaak wordt gebeld en gemaild en welke websites worden bezocht. De gegevens zijn in die drie jaar vrij toegankelijk voor de Russische inlichtingendiensten.Toen dit werd nagevraagd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, kon het ministerie dat niet bevestigen.

Buitenlandse Zaken waarschuwt voor Russische spionage

Dat de Nederlandse autoriteiten boter op hun hoofd hebben blijkt uit een waarschuwing die het Ministerie van Buitenlandse Zaken de deur uit heeft laten gaan met de volgende boodschap: “Weest u zich ervan bewust dat de Russische wet het toestaat om alle dataverkeer (telefoon, email, internet etc.) over Russische communicatienetwerken te monitoren, bewaren en analyseren.” Kennelijk vindt men in Den Haag dat alléén westerse inlichtingendiensten het recht hebben om zich te wapenen tegen terroristische dreigingen. De geheime medewerking die de Nederlandse autoriteiten hebben verleend aan de Amerikaanse geheime diensten bij het bespioneren van het internationale en Nederlandse data- en telefoonverkeer werd, na een aanvankelijke ontkenning, schoorvoetend toegegeven en afgedaan met opmerkingen als ‘noodzakelijk’, ‘veiligheid, ‘terroristendreiging’ en nog wat kreten. Uiteindelijk kwam het er op neer dat de Nederlandse overheid net zo hard heeft meegedaan met het ‘stelen’ van de gegevens van haar burgers als de Amerikaanse NSA (National Securiry Agency). Nu worden we gewaarschuwd voor activiteiten welke door de Russische autoriteiten openlijk worden toegeven, die onze eigen inlichtingendiensten zelf al jarenlang in het geniep hebben gedaan. Zoiets als: “Een inbreker die waarschuwt voor dieven.”

Reisadvies aangepast

Volgens de Europese Commissie zouden alle betrokkenen over het decreet geïnformeerd zijn, schrijft De Correspondent, maar dat is niet het geval. Uit een rondgang langs de verantwoordelijke instanties (het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nationaal Olympisch Comité) blijkt dat zij van niets weten.

Na de rondgang is het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast, schrijft De Correspondent. Het ministerie waarschuwt nu op de site: “Weest u zich ervan bewust dat de Russische wet het toestaat om alle dataverkeer (telefoon, email, internet etc.) over Russische communicatienetwerken te monitoren, bewaren en analyseren.”

Hoe hypocriet kun je zijn?


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl