Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Farmareus Bayer

flintstones vitaminen2Zonder ooit vragen te stellen over wat massale reclame en de media te zeggen heeft over een product, in het geval van kindervitaminen heeft dit geleid dat vele duizenden ouders multi-vitaminen zijn gaan kopen omdat ze geloven dat het een aanzienlijke voedingswaarde heeft. Maar hebben deze vitaminen nou werkelijk zoveel voedingswaarde, en zo ja, tegen welke prijs? Als we kijken naar de “Flintstones Vitaminen”van farmareus Bayer, een van de topmultivitaminen in de Verenigde Staten, bevat deze een aantal genetisch gemanipuleerde bestanddelen, aspartaam, aluminium, uit aardolie verkregen kunstmatige kleurstoffen en meer. Al deze ingrediënten zijn niet bepaald optimaal voor de gezondheid en kunnen zeer giftig zijn.  Laten we eens een kijkje nemen bij enkele van deze ingrediënten;

Aspartaam

Van Aspartaam is bekend dat het bij een bepaalde dosis schade toebrengt aan de hersenen doordat het sporen van methanol in het bloed achterlaat. Afgevraagd moet worden waarom aspartaam is goedgekeurd als ‘veilig’ en het te vinden is in duizenden voedingsmiddelen en, niet te vergeten vitaminen voor kinderen. Aspartaam is ook gelinkt met lymfoom en leukemie. Het is eigenlijk een combinatie van synthetische aminozuren, asparaginezuur en fenylalaline. Het is bekend dat dit in het lichaam wordt omgezet in het giftige methanol en formaldehyde.

Sorbitol

Sorbitol is een chemische suikervervanger welke geclassificeerd is als een alcohol suiker. De inname van hogere hoeveelheden zijn gekoppeld aan intestinale stoornissen van buikpijn tot meer ernstige aandoeningen als het prikkelbare darmsyndroom.

Gehydrogeneerde sojaolie

Alles wat op de markt gebracht wordt voor kinderen dat gehydrogeneerde sojaolie bevat is onverantwoord. Het zijn semi synthetische vetzuren die zichzelf opnemen in onze weefsels. Ze zijn gekoppeld aan tientallen schadelijke gevolgen voor de gezondheid, van kanker tot coronaire hartziekte en vette leverziekte.

Ferro fumaraat

flintstones vitaminen3Het is opmerkelijk dat ferro fumaraat  hier een ingrediënt is. Op de website van “Flintstones” staat een duidelijke waarschuwing betreffende deze chemische stof. Het wordt gebruikt als een ijzersupplement. Bij het nuttigen van ijzer dat voorkomt in natuurlijk voedsel is het onmogelijk om een toxische hoeveelheid te nuttigen die de dood kan veroorzaken, maar bij het nemen van ferro fumaraat kunnen fatale niveaus van toxiciteit worden bereikt.

Cuprioxide

Volgens de richtlijn “gevaarlijke stoffen” van de Europese Unie, wordt Cuprioxide vermeld als een gevaarlijke stof. Het is ingedeeld als schadelijk en gevaarlijk voor het milieu. De stof wordt gebruikt als pigment in keramiek en als een chemische stof in de productie van rayon stof (kunstzijde) en droge batterijen. Het is een mineraal maar het is niet duidelijk waarom dit een voedingsstof in vitamine voor kinderen moet zijn.

Voor een compleet (Engelstalig) overzicht van de stoffen klik hier.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl