Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Schokkende voorkeur van minister Schippers

Vragenuurtje Tweede Kamer

Minister Schippers

Waar een minister zich op de vlakte dient te houden over haar persoonlijke voorkeuren, lapte Edith Schippers deze regel volledig aan haar laars in haar toespraak voor het anti-kwakcongres. De schandalige wijze waarop ze met name natuurgeneeskunde afschildert als een behandelwijze voor wanhopige patiënten, is gewoon schokkend..

Laten we daarom eens wat feiten op een rij zetten.. Wat te denken van al die miljardenboetes die de farmaceutische industrie continue opgelegd krijgt, ondanks het leger van uiterst geraffineeerde advocaten dat ze heeft rondlopen om hen uit de gevarenzone te houden. Deels vergeefs, maar deels succesvol! Want wij zien alleen maar de boetes en vanzelfsprekend niet die zaken die worden geseponeerd en/of totaal onbekend blijven..

Het aantal slachtoffers van reguliere medicijnen bedraagt zo’n 300.000 slachtoffers per jaar; mensen die stierven naar aanleiding van ‘medicijnen-op-voorschrift’, alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks.. Slachtoffers van een plots overlijden blijken steeds vaker zwaar onder de zware medicijnen te zitten. In Amerika is de sterfte door misbruik van medicijnen zelfs doodsoorzaak nummer één. Gegevens rondom deze sterftegevallen stonden niet ‘zomaar’ in de kranten.. Ze kwamen naar voren bij het proces tegen Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson.

En natuurlijk blijven deze heftige gegevens niet tot de VS beperkt! Want ook in ons land en omringende landen is het aantal sterfgevallen door medicijnen sterk toegenomen, aldus toxicoloog Jan Tytgat van de Katholieke Universiteit in Leuven (B). Hij voert op verzoek van het Belgische gerecht geregeld lijkschouwingen uit op mensen die zonder aanwijsbare reden overleden zijn. Hij stelde vast dat steeds meer slachtoffers onder de slaapmiddelen, kalmeermiddelen, stimulantia, antidepressiva en antipsychotica zitten. Enkele aanvullende cijfers in dit kader?

Frankrijk: Per jaar belanden zo’n 140.000 personen in het ziekenhuis door ongewenste bijwerkingen van farmaceutische medicijnen.

Nederland: Ieder jaar belanden er ruim 40.000 mensen in het ziekenhuis omdat ze verkeerde medicijnen of een gevaarlijke combinatie of dosis van pillen slikken. Ruim 1200 patiënten overleven een dergelijke misser niet. 1800 mensen blijven last houden, ook na ontslag uit het ziekenhuis.

België: Geen gegevens beschikbaar (te vergelijken met het ontbreken van officiële statistieken aangaande medische fouten ? Men weet niet wat er waar fout gaat, hoe vaak en in welke omstandigheden, om de heel eenvoudige reden dat er nog geen systematisch onderzoek werd gedaan).

Heel Europa: Jaarlijks sterven 194.500 Europeanen aan de medicijnen die hen hadden moeten genezen (niet geupdate cijfers 2009): het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste nevenwerkingen. Dat berekende de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) in hun rapport ‘Targeting adherence’ : http://www.pgeu.eu/policy/5-adherence.html

Fraude en misdaad in de farmaceutische industrie..

Vanuit de gedachte dat achter elke boete die door een overheid wordt opgelegd, een ernstig vergrijp schuilgaat, dat willens en wetens gepleegd is, zijn de onderstaande feiten schrikbarend.. In de serie ‘Altijd Wat Wijzer’ van de NCRV, is een uitzending te zien over alle strapatzen van de farmaceutische industrie en hun producten: medicijnen. Hoeveel winst wordt er gemaakt? En is het wel verstandig om onze medicijnen te laten maken door commerciële instellingen?

Omzet farmaceutische INDUSTRIE : US$ 300.000.000.000,- en aan fraude-boetes betaalden dezelfde farmaceuten het krankzinnige bedrag van: US$ 11.000.000.000,-  Waaronder:

 • Novartis : US$ 420.000.000
 • Pfizer : US$ 2.300.000.000
 • GSK : US$ 3.000.000.000

We hopen dat je er niet vanuit gaat, dat deze farmaceuten zich deze boetes ‘zomaar’ laten aanleunen.. Want natuurlijk kennen ook zij -en vooral zij- de wettelijke regels omtrent het verkopen van farmaceutische middelen. Je kunt er dus gevoegelijk van uitgaan, dat vóór het tot deze boete-schikkingen kwam, deze industriële bedrijven álles in het werk gesteld zullen hebben, om te frauderen, tussen de mazen van de wetsregels dóór. En dát ze alle juridische advieskosten zullen hebben geaccepteerd van raadgevende advocatenkantoren, om de pakkans te verkleinen van een nauwkeurig uitgestippeld fraudebeleid. En ‘last but not least’: besef alsjeblieft dat deze industrie wel degelijk WILLENS EN WETENS deze fraude OPZETTELIJK uithaalt..

‘We eten er goed van hoor..’
Bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk ‘beter maken‘-proces bij mensen, maar ze worden niet beloond voor de mensen die zij beter gemaakt hébben. Dat is feitelijk vreemd, want daardoor is het die bedrijven er veel aan gelegen dat proces van ‘beter-maken’ maar te rekken en te rekken.. En wist je dat het jaarlijkse marketingbedrag, van de farmaceutische industrie ALLEEN al in Nederland (in 2008, ruim 5 jaar geleden dus) een slordige € 1.300.000.000 bedroeg? Kijk naar deze korte TROS-Radar uitzending over ‘Corruptie in de farmaceutische industrie’:

Lees het hele artikel op WantToKnow.nl

 


 • Zomaar Iemand

  Ik vind het niet zo heel vreemd dat Mw. Schippers een voorkeur zou hebben voor geneeskunde waarvan is aangetoond dat het werkt ten opzichte van geneeskunde waarvan is aangetoond dat het niet werkt. Dat mag de burger toch verwachten van de minister van Volksgezondheid. Hoeveel fraude en zwendel er ook plaatsvindt in de farmaceutische industrie, dat zal nooit enige invloed hebben op de werking van natuurgeneeswijzen, in positieve of negatieve zin. Kwakzalverij blijft kwakzalverij. Ik begrijp natuurlijk dat die waarheid voor sommige mensen, uiteraard vanuit de natuurgeneeskundige behandelende sector maar ook patiënten die op hen de hoop hebben gevestigd, onwelgevallig is. Pech joh.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dirk Kooy

  Dit wisten we toch al jaren?! Waar hebben we het dan eigenlijk over?! Maar het is aan de andere kant onverteerbaar dat we gewoon aan corrupt tuig zijn overgeleverd!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Filosoof

  Dat mens is zelf de oorzaak van al , niet capable voor zo een JOB, achter t aanrecht mss wel, mijn god, wat voor idioten hebben wij in t kabinet zitten toch allerwijl

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Filosoof

  En….. weten jullie, er lopen best wel veel dames rond die best intelligent zijn, alleen jammer dat alleen die slonzen blijkbaar de overmacht hebben

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AutonoomPersoon

  Haha nee zo’n reactie getuigt van een hoog iq 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AutonoomPersoon

  Scholing of opleiding is zo’n overschat iets, ik heb zelf een graad weten te behalen maar u zou zich werkelijk nog verbazen over de domheid van mensen die toevalligerwijs prima in staat blijken tot het voltooien van een studie. Het zegt weinig over al het andere in het leven en uw bericht laat dat nog eens goed blijken M.Vrolijk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Siti

  Ik hoorde dat die princes slaapt samen, onder een dekens, met iemand van de Vereniging tegen de Kwakzalverij die betaald is door de Farmacie Industrie. Helaas, als jullie niet begrijpt waarom zij zo anti alternatieve geneeskunde is die volgens de opinie peiling van CBS de hoogste scoort.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ben

  Nogal logisch dat jij blaaskanker hebt gekregen. Wat een zeikerd ben jij zeg. Azijnpisser.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Erik

  ????? koppel jij nou de schoolopleiding met dom zijn ????????

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Erik

  Go nu snap ik waarom jij zo tegen bent, natuurgeneeskunde.. Wat vind ik jou kei negatief
  Ik zeg doe vooral niet om je heen kijken dan hoef je ook niet te zien wie wie ziek maakt

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marcel Mulder

  De pot verwijt de ketel dat deze zwart ziet. Zowel de Farma als de Alto’s sporen over het algemeen niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jolande Swart

  Laat ik dan toch bewijs hebben dat homeopathie wel degelijk werkt.
  Heb een vreselijke huilbaby, door hele sterke obstipatie, gehad waar de artsen geen raad mee wisten. Eenmaal bij de homeopaat 3 druppels bloed uit haar vingertje genomen en bleek het kind vreselijk veel voedingsallergieën te hebben. homeopathische medicijnen meegekregen en ik had mijn kind de volgende dag al stil terwijl de kleine meid 9 maanden vreselijk gehuild had. Nu is ze 25 jaar en het gaat prima met haar.
  Maar ze kan nog steeds niet alles eten en drinken.
  Zelfs het kinderziekenhuis in Utrecht en Rotterdam konden hier niet achter komen.
  Voor mij is deze arts een grote man en toch zeker geen kwakzalver.
  Zo ook mijn andere kinderen prima geholpen.
  Deze hadden de ene oorontsteking na de andere. Eerst met buisjes geprobeerd, wilde niet werken. Toe ook maar naar deze arts gegaan. Binnen een week vielen de buisjes eruit en de kids hebben nooit meer oorontsteking gehad.
  Voor mij is dit een wonder arts.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jcvanderstoop

  Drie en een half duizend medicijndoden in Nederland alleen, `Zomaar iemand… en geregistreerd…. dat vind IK nu kwakzalverij!
  Dan nog eens ca 1500 doden door medische fouten en talloze mensen die grote schade oplopen in dat reguliere medische circuit…
  En minister Schippers is ook niet van onbesproken gedrag, dus `Zomaar iemand`…. de zogenaamde `geneeskunde`faalt aan alle kanten !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bobo Sims

  Overal waar ook maar een dubbeltje aan de burger te verdienen valt, zit er een gluiperd die dat dubbeltje wil hebben. En liefst zonder daar iets voor te doen. Of het nou de natuurgeneeskundigen zijn of de farmaceuten is totaal van ondergeschikt belang: ze willen beiden aan ons verdienen. Dat een minister slechts één van beiden continu op de huid zit, en de ander constant ruim baan geeft, is ONVERGEEFLIJK! Ze hoort beiden grondig aan te pakken!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Akash Bansradj

  Tja, ik ben er heilig ervan overtuigd dat de domme massa dit niet zal willen geloven, maar ik blijf het maar zeggen, wij worden gedomineerd door een kleine groepje eliten en onze gezondheid kan ze geen bal schelen, zolang ze maar aan ons verdienen. MJ had het netjes gezegd in zijn song: They don’t really care about us. Jij mag dit zelf beoordelen en/of veroordelen, it’s up 2 you, maar ik ben er heilig van overtuigd dat een heleboel ziekten al een medicijn hebben, maar om op de arme mens te verdienen doen de grote farmaceutische bedrijven die uiteindelijk allemaal in handen zijn van die kleine elite kliekje waarbij de Rotschilds en zijn duivelse kornuiten behoren: http://worldtruth.tv/cancer-cured-by-brilliant-man-in-1934-then-he-was-killed/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • socrates

  Kwakzalvers dat zijn de verzekeraars die bepalen wat wel en niet mag. De artsen kunnen niet meer genezen maar mogen uitvoeren wat de verzekeraars bedenken en de politiek mogelijk maakt. Dus kwakzalverij ten top dat is nu regulier geworden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Robin

  Ten eerste kan je niet iets aanvoeren als bewijs alleen maar omdat het voor jou werkte. Ten tweede, homeopathie kan werken met deze kleine dingetjes, mensen hebben al eeuwen natuurlijke medicijnen gebruikt voor kwaaltjes als (kleine) ontstekingen en verkoudheden. Echter, zijn mensen ook al eeuwenlang doodgegaan aan ernstige ziektes zoals tbc, longontstekingen, kanker. Die dingen zijn nu in sommige gevallen nog steeds levensbedreigend, maar we hebben eindelijk een fatsoenlijke kans om er tegen te vechten dóór onze huidige kennis en reguliere medicijnenindustrie. Dat maakt het niet goed dat er zoveel geld in omgaat, maar feit is dat we ze nodig hebben en ze als enige werken tegen de ‘grote’ ziektes.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • polleke

  Wat een dom volk zijn wij laten alles maar toe gewoon afmatten dat zooitje

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ellen

  het gaat er niet om wie het eind resultaat heeft, het gaat er om dat het helpt. Samenwerking. De wetenschap heeft vaak een enorme ego. Lees hun site maar eens over kwakzalverij. Droevig!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marleen Bussman

  Sinds ik hoogwaardige supplementen gebruik van http://www.purevitamines.nl is mijn medicijngebruik meer dan gehalveerd. Ik streef ernaar er helemaal af te komen, en dat gaat zeker lukken!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chantal

  1). Vaccinaties worden niet “gekweekt” op kankercellen. Antigenen worden geproduceerd door recombinant mRNA technieken, dat is geheel syntethisch. Misschien ben je in de war met de passieve vaccins zoals tegen malaria en hondsdolheid. Die worden trouwens niet door kankercellen geproduceerd, maar door monoklonale b-cellen. Geen kanker, wel sneldelend 😉
  2). Bij iedere vaccinatie zit een bijsluiter. Echt in ieder doosje zit er een hoor. Vraag er naar als je zo nieuwschierig bent naar wat er precies inzit.
  3). Een vaccinatie legt geen enkel immuunsysteem plat. Specifieke antigenen in de vorm van eiwitmantels of inactieve pathogenen worden ingebracht waarna dendritische cellen deze opnemen en tonen aan je T-cellen zodat deze geheugen opbouwen tegen deze eiwitten. Daardoor kunnen ze snel reageren wanneer dit je in contact komt met dit antigen.

  Maar, ik vind dat ieder zijn eigen keuze mag over vaccineren hoor. Ik doe het liever wel. Ik was aanwezig bij de mazelenuitbraak in 2013. Ik wil mijn kinderen dat besparen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chantal

  Dat is een beetje ongenuanceerd om te zeggen. Bent u bekend met de grondpeilers van de homeopathie geneeskunde? De leer der Homeopathie gaat er van uit dat symptomen bestreden kunnen worden door stoffen tot je te nemen die deze symptomen veroorzaken, zij het in een sterk verdunde concentratie. Bijvoorbeeld Hypericum perforatum ook wel bekend als st janskruid, dit middel is een homeopathisch geneesmiddel tegen neerslachtigheid. Wanneer je st jans kruid in zijn ruwe vorm opeet, is het ontzettend giftig en krijg je er moedeloosheid, hoofdpijn, neerslachtigheid en zelfmoordneigingen van.

  Klinkt behoorlijk giftig, niet? 😉

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jim de nooij

  dit artikel wijst ons op de schandalige praktijken van de farma industrie, maar dat wisten we toch eigenlijk al? daar kan alleen de politiek iets aan doen, maar zegt niets over bewijsbaar resultaat van wat hier natuurgeneeswijze wordt genoemd het is echt zo dat alle onbewezen onzin onder kwakzalverij valt en derhalve niet serieus genomen zou moeten worden

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wim

  Volgende doordenkertje: sedert de toename van het synthetisch geneesmiddelengebruik is de opvangcapaciteit in ziekenhuizen en hospitalen bijna verdrievoudigd, worden de ouderen van dagen steeds meer in rusthuizen opgevangen en toch zijn er nauwelijks bedden meer vrij !!! En dan klagen dat de budgetten voor de gezondheidszorg de pan uit rijzen en dat we extra belastingen moeten betalen hiervoor, want het gaat immers toch om ‘evidence based medicine’ ?
  Goed bezig, zou ik zo denken.
  Wim

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • martin

  Het kan mijn beleving zijn, aangezien ik nogal dom ben, maar meneer Vrolijk lijkt zo vrolijk anders niet. Wel een hoop gescheld op mensen die een andere mening hebben. Lelijke eigenschap hoor… lelijklelijklelijk….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Cindy van Slooten

  Is al jaren bekend,zelfs al kort na de Tweede Wereldoorlog,nog steed!.Het is een Web van Criminelen én bestuurders die denken dat geld en macht het allerbelangrijkste is voor hun op de hele wereld! Als ze hebben gepoept,moeten ze toch hun eigen kont afvegen,ook de dames met hun lange nagels! Gatverderrie!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • De Farma industrie is rot, daarom is natuurgeneeskunde geen kwakzalverij. Klinkt als een compleet correcte redenering 🙂 Leeuwen zijn gevaarlijk, daarom zijn Puma’s niet gevaarlijk. Zo iets 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bob

  Kijk eens op ,, no cancer foundation research archive no 5 ,, en volgende en ontdek de elite in de wereld en de wijze waarop zij hun fortuin ,, verdienen,,

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • JustBe

  Al wat je nodig hebt om kanker te *genezen* is een portie gezond verstand en natuurmiddelen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl