Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

In navolging van IJsland

david_drumm_anglo

Voormalig CEO AIB, David Drumm

De wijze waarop IJsland is omgegaan met de financiële fraude die gepleegd is door bankdirecteuren verspreidt zich nu over andere landen in Europa, waaronder Ierland.

IJsland was het eerste land in tientallen jaren die het lef had om corrupte bankiers en geldschieters, die de boel hadden belazerd en de mensen onderdrukt,  te ontslaan en gevangen te zetten met  ongelofelijk positieve resultaten. Een handjevol andere landen, waaronder Hongarije, zijn ook achter de schuld-slavenhandelaars  aangegaan. En nu kan ook Ierland worden toegevoegd aan de groeiende lijst van landen die de moed hebben  om het probleem van samenzwerende bankiers om eerlijke burgers te beroven van hun zuurverdiende centjes hiermee te confronteren. Na vier jaar onderzoek en publieke verontwaardiging, heeft de Ierse republiek zes topfinanciers in verband gebracht met misdrijven die de instorting van “Anglo Irish Bank” (AIB) in 2008 tot gevolg had.

Hoewel een aantal Ierse financiële instellingen in 2008 door een dreigend faillissement moesten worden genationaliseerd, AIB overtrof ze allemaal. De reddingsoperatie voor dit bedrijf alléén al bedroeg 30 miljard euro en  ongeveer twee keer zoveel in dollars en nog was dit niet genoeg. Dit zadelde 4,5 miljoen Ierse burgers op met een enorme schuld, ongeveer $ 13.000 per persoon. Dat was teveel voor de mensen en deze eisten dan ook gerechtigheid.

Uiteindelijk arresteerde de politie in juli 2012 drie voormalige leidinggevenden van de AIB, die werden beschuldigd van 16 strafbare feiten. Ze werden beschuldigd van het illegaal geld lenen van de bank aan een groep van miljonair ontwikkelaars “Maple 10” De 10 kochten vervolgens aandelen in de bank om de koers op te drijven en spaarders ervan te overtuigen dat de bank gezond zou zijn.

Dit werd veroorzaakt door de toenmalige CEO David Drumm met slechte inzetten van zijn eigen voorraad aandelen in de organisatie. Als hij toen zijn aandelen verkocht zou hebben had dit geleid tot een investeerders paniek. Drumm vluchtte naar Massachusetts, mogelijk om potentiële strafvervolging te voorkomen. Het proces tegen de andere drie begint deze maand.

Not My DebtWat het nog sensationeler maakt is het feit dat extra drie hooggeplaatste bankiers in december 2013 zijn gearresteerd en beschuldigd worden van misdrijven waaronder fraude met betrekking tot het verstrekken van misleidende gegevens aan investeerders en de Ierse regering over de financiële status van de AIB. Onderlinge gesprekken tussen deze drie topmensen zijn door het bankbeveiligingssysteem opgenomen en het is ongelofelijk wat ze met elkaar bespraken. Het is duidelijk te horen hoe ze over en weer grappen maken en lachen over het kiezen van een opzettelijk te laag bedrag € 7.000.000.000 voor een bail out, met de bedoeling om de regering later te dwingen grotere betalingen te doen.

Zou je eens niet aan het werk gaan Opstelten?

Wat betreft strafvervolging van frauderende en zelf verrijkende bankiers ligt hier misschien een uitdaging voor het OM van Minister van Justitie Opstelten om tot strafvervolging van frauderende Nederlandse bankiers over te gaan en dit niet lafhartig over te laten aan particuliere initiatieven, zoals die van de advocaten Paul Van de Waarsenburg en Gerard Spong.


 • wetende dat Opstelten een dikke maat van J.demmink is,zie ik dat niet gauw gebeuren eigenlijk in deze corporatieve Nederland Pedoland..
  zoals poetein zei: Nederland heeft eliten pedoclub en rusland niet.
  dus wat lult mark rutte over rechten van homo,s als zelf de rechten van kinderen niet in acht worden genomen…
  dat is naar mijn mening een schijnheiligheid van NL , commentaar op rusland leveren om het volk zijn aandacht af te leiden van het echte gevaar ,het gevaar van de eliten pedo koningshuis & Joris demmink doodsescades…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Hier in NL zullen de bankiers er wel weer vanaf komen met een TE KRIJGEN geld bedrag, van een paar miljoen en van die kneuzen in Den Haag moet je niks verwachten die wachten op een goud riante baan in Brussel. NL is tot het bot corrupt en wordt geregeerd door de multinationals en de elite bankiers enz.

  En het stemmen is om het volk dom te houden, want deze stromannen staan er allen om de elite te bedienen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jop

  vreemd dat de daders niet moeten opdraaien en dat de bevolking dat moet doen laat de boel gewoon klappen zoals ze dat in ijsaland hebben gedaan. Als ik miljoenen jat dan draai ik er voor op niet heel NL.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jsmid

  Inderdaad, wie vindt het hebben van een veel te grote bankensector met balansen van bijna 5x het BNP nog steeds fantastisch? Inderdaad, de politiek

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl