Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nekschot

hertEen politieagent maakte met een nekschot een einde aan het leven van een jong damhertje, dat in een weiland bij Marum stond. Dat moest, zei een politiewoordvoerder, omdat het weiland waarin het hertje graasde, aan de A7 grenst en de enige mogelijkheid waarop kon worden voorkomen dat het dier de snelweg op zou lopen was een nekschot.

Het damhertje was na de oktoberstorm van vorig jaar zijn kudde kwijtgeraakt en ‘geadopteerd’ door de koeien van boer De With. “Als de pinken gingen eten dan ging het hertje ook eten. En als ze gingen slapen dan lag het hertje ernaast. Of kreeg ’ie een lik over de kop heen,” vertelt boer De With.

Op 9 december kwam de politie langs de boerderij. “Het was al donker,” zegt De With, “Mijn moeder hoorde schoten. Toen we gingen kijken stond er een politiewagen en was het hertje aangeschoten.”

De boer kan de actie niet begrijpen: “Tussen de A7 en de boerderij zit driedubbel prikkeldraad en een sloot.”

Toen het de politiewoordvoerder duidelijk werd dat de aanvankelijke verklaring voor het nekschot van zijn schietgrage collega weinig hout sneed, probeerde hij de zinloze daad te rechtvaardigen met een nieuw verhaal: “het hertje was aangeschoten door een jager en de agent had het dier alleen maar uit zijn lijden verlost.”

Bronnen: Zaplpg.nlRTVNoord.nl


 • Maurice Vynck

  geef die flik een nek schot

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Elske

  Ja, wat de politie deed is niet zo netjes, had anders gekund. Boer inlichten naar andere oplossing zoeken. Toch neem ik aan dat de Politie zelf dacht dat hij er goed aan deed een ongeluk te voor komen. herten kunnen inderdaad beter weg komen dan koeien.
  Dus iedereen wat meer begrip voor beide kanten. En inderdaad er worden in Nederland en de rest van de wereld heel veel dieren gedood voor consumptie. En dat is al duizenden jaren zo, ook natuur! Of moeten we vanaf vandaag allemaal geen vlees meer eten. Dan hebben we weer crisis en staan er honderden werkloos op straat.
  ……………… gaan we dan weer allemaal verhalen ophangen over politiek wan beleid etc. etc. De meeste politie doet goed werk, we zouden er niet graag zonder willen, ik niet als ik al deze verhalen hoor. Want iedereen weet het nog beter dan de ander. Wat zou er gebeuren als we allemaal voor eigen rechter gingen spelen.
  ik zou zeggen heb u naaste lief gelijk u zelf. en waarom zien we de splinter in een anders oog wel en de balk in ons eigen niet………………..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • vif

  en wie is er nu de baas van zijn eigen weiland????dacht de boer …blijkbaar zit ik verkeerd…wat stom van die agent ….opschrijven die gast
  .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Carbo

  Opletten met die politieagent. Als je met pech langs de weg staat en hij denkt dat je daar niet hoort te staan schiet hij je ook nog door je hoofd.
  Krijg je daana als reden “ik dacht dat hij daar een aanslag was aan het plegen”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  Ja, nationale veiligheid en zo! Ook al heeft iemand dat met zijn telefoon allemaal gefilmd, dan nog gaat de agent vrijuit. Leve de democratie! En vervolgens krijgen we tegenwoordig het leger om inbrekers te betrappen. En natuurlijk werkt dat! Wij worden dus langzamerhand gemasseerd om dat normaal te vinden….Neerland, let op uw Saeck!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tinus Dewaide

  En…jij bent maar een mens[aap]

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tinus Dewaide

  Kogel door je nek ,Schoft?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tinus Dewaide

  Jacob, daaaaaaaaaag!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jacob

  Nou kijk dat bedoel ik nou, jij bevestigd nu precies wat ik bedoel met zo’n reactie

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ComputerSaysNo

  Oke, Zomaar een agent, loopt zo op de wei van een ander en schiet zomaar zonder wat te zeggen een dier neer “omdat er gevaar dreigde voor de automobilisten op de snelweg” waar geen sprake van was. Dit is geen politie agent. hij mag zijn spul inleveren wat mij betreft! en bovendien slaan je opmerkingen he-le-maal nergens op!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Corrie

  Versta ik het goed, een nekschot voor de agent omdat iemand bang is dat de agent de weg over steekt?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter Doedens

  Hadden die agenten niet even eerst met de boer kunnen praten van wie dat weiland en die koeien waren? Het is toch zijn grondgebied??? Wordt dat zomaar overruled? Heb je straks een konijn op je erf lopen, beestje van je kind, wordt dat zomaar op je erf afgeschoten om een of andere onbekende overheids reden. Ik bedoel, waar zijn de grenzen van minachting tegenover de burger?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • har

  Een kuddedier verlaat zijn kudde nooit! Hertje zag de koeien als zijn kudde niets aan de hand dus. Maar een kudde koeien die op hol slaan gaan echt wel door prikkeldraad zelfs met stroom. En wat is de beste manier om een kuddekoeien op hol te jagen? Juist !
  DOOR MET EEN PISTOOL TE GAAN KNALLEN.
  Agent moet aangeklaagt worden hij heeft de verkeersveiligheid in gevaar gebracht.
  Stads agenten hebben niets te zoeken op platteland

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • 112

  ga toch boeven vangen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl