Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hoe maak je van de waarheid een leugen, en vervolgens van de leugens een ‘valse waarheid’..
Een valse waarheid waarvan de meesten niet beseffen, noch vermoeden dat ie vals is en daardoor dus deze ‘valse waarheid’ voor écht aannemen. Doordat deze hen als écht voorgehouden wordt.. Door bijvoorbeeld de media, door overheden die ons vals voorlichten en door alle autoriteiten die ons ‘officieel’ van alles wijs kunnen maken. Omdat we niet in onze eigen waarheid geloven, niet kritisch zijn.. Of zo je wilt, nog ‘slapende’ zijn..

Draai het eens om, en wel 180º..!!

spiegelingDe 180º-doctrine houdt in, dat als je iets wordt aangepraat of voorgehouden, je die bewering dan direct 180º zou moeten omdraaien om enigszins te begrijpen hoe het ECHT zit..! De voornaamste bronnen van vervuiling zijn daarbij de gecontroleerde corporate media, het onderwijs en de kansel/het geloof. Zij maken gebruik van het principe van de omgekeerde redenatie. Deze lijkt op te gaan, maar is in de basis zo verwarrend, dat je nauwelijks door hebt, dat de waarheid/realiteit precies is omgedraaid, of zoals je wilt: gespiegeld..!

We zijn als gevangenen, opgesloten in een ommuurde gevangenis. Ons is aangepraat dat alles wat zich buiten de ‘beschermende gevangenismuren’ bevindt, de gevangenis is en dat wij zelf moeten geloven (aannemen zonder hard bewijs), dat wij binnen die muren in volstrekte vrijheid leven. Iemand die anders beweert, wordt meteen voor gek verklaard, uitgelachen of uitgeschakeld. Eén van die manieren om mensen te ridiculiseren is te spreken over ‘complottheorieën’..!

En weet je wat zo heftig is? Dat deze ‘omgekeerde wereld’ gewoon ‘standaard’ is geworden….. Het zijn de ‘valse autoriteiten’, de mensen van het kaliber, die met droge ogen beweren dat bijvoorbeeld kerncentrales toch écht groene stroom leveren en u daar als bijdrage voor het milieubehoud ietsje meer voor willen laten betalen. En dat doet u dan ook, want ‘ze zeggen het’ en ‘ze zullen daar toch niet over liegen’, of ‘tja ik weet het ook niet precies, het zal wel kloppen’… Het uit handen geven van je eigen autoriteit/zeggenschap staat vaak aan de basis van de acceptatie van deze 180º leugen.

Stemrecht als democratische censuur-methode
Sommigen menen ons de maat te moeten nemen door ons te vertellen dat we iets zouden moeten. Ieder mens is vrij, dus van ‘moeten’ kan al helemaal geen sprake zijn! De meest simpele vorm van deze denkwijze is het stemmen op een politieke partij, waarbij degene die niet stemt, zijn of haar mond dient te houden, want “zij hebben immers geen gebruik gemaakt van het democratisch recht”.

de leugen

Ongelegen waarheid versus geruststellende leugen

Deze verklaring is een eeuwenoude, kapitale denkfout. Door dit soort dwalingen nu 180 graden te draaien, kunnen we concluderen, dat stemmen het omgekeerde bewerkstelligt. Degene die stemt maakt zichzelf monddood en degene die zijn stem bij zichzelf heeft gehouden, kan zijn mening blijven geven. Iemand die stemt op een politicus en vervolgens toch zijn mening blijft geven is feitelijk onbeschoft; waarom gaf hij zijn stem dan überhaupt aan ‘zijn/haar’ parlementariër..?

Dan zijn er ook nog altijd mensen die menen, dat het systeem van binnenuit dient te worden veranderd. Hoe goed bedoeld ook, het zijn er maar weinigen, die erin slagen, het systeem van binnen op te blazen en met een alternatief te komen. Ze vallen (bijna) allemaal voor de verlokkingen van ‘het systeem’, in de vorm van ‘schijnzekerheden’.. Onder deze lieden bevinden zich ook de toppers, die het vaak eerst brengen tot dik-betaald rijksambtenaar, daarbij trouw moeten zweren aan een niet-democratisch aangesteld staatshoofd en daarbij -indirect- tevens zweren, dat ze alle beloften aan hun electoraat intrekken. Ziedaar: kiezersverraad wettelijk vastgelegd.

Een ander voorbeeld: de leerplichtwet.
In vroeger tijden werden kinderen meestal ingezet in het arbeidsproces om de rijke elite in hun voortbestaan te helpen. In het industriële tijdperk en de verstedelijking was kinderarbeid een doodgewone bron van bestaan. Onderwijs was alleen weggelegd voor kinderen van de rijke klasse. De ‘politiek’ wilde daar verandering in en aldus geschiedde. Kinderen hebben nu RECHT op onderwijs, zo dacht men toen en zo denken we nog steeds. Door het erkennen van dit RECHT is er vervolgens een wet gemaakt die dit RECHT zou moeten regelen.. Maar hoe heet die wet..? Het is de ‘Wet op de LEER-plicht’. Wij menen dus te maken te hebben met een verworven recht, maar zodra dat wettelijk is vastgelegd, is het een PLICHT geworden? Inderdaad, de 180º-regel is hier onverkort van toepassing.

Nog een typisch geval van omkering van feiten, de 180º-doctrine..!
imam en peter derksDit fenomeen komt over het algemeen van de kansel, de minaret of anderszins, waar de ‘meesters’ de gelovigen toespreken. Er wordt de gelovigen (mensen die klakkeloos zaken aannemen, omdat ze een ‘kracht of macht’ buiten zich zijn aangepraat) vertelt dat hij zijn naaste lief moet hebben als zichzelf. Want het Opperwezen is alleen gehoord door deze meesters en ‘gewone burgers’ kunnen hier niet bij. Door hun zondigheid, door hun simpelheid, noem maar op.. En zo wordt de ‘gesel-gods’ generatie na generatie doorgegeven. De mens moet zijn hele leven worden gemarteld met geloofswetten en geloofsregels om het hiernamaals te verwerven. Dat gaat niet automatisch maar via een monopoly van bijvoorbeeld de Rooms-katholiek kerk, de Islam of andere rigide geloofs’vormen’.. De dominee, de pastoor, de imam zullen de mensen ‘daar beneden’, weleens duidelijk maken dat de liefde voor het Opperwezen de enige ware weg is. Dat dat Opperwezen wellicht ook te bereiken is via het eigen hart, dát verhaal past niet in het geloofs-monopoly..!

Het geloof draait als een lijdens-creatie tot de dood er op volgt, en wie het hardst heeft geleden én daarbij het meest berouwvol is, verwerft een zetel in het hiernamaals, dáár dicht in de buurt van zijn Oppermartelaar. Draaien we de woorden van de predikers om, dan zien we vooral de praktijk aan onze ogen voorbijtrekken: moord, doodslag, marteling, discriminatie, oorlogen, gewelddadigheid zijn allemaal nogal extreme vormen van ‘liefde voor uw naaste’.

Kijken we eens naar al die oorlogen, gevoerd door ‘gelovigen’, die als eerste gebod in hun geloof állemaal hebben geleerd: “Gij zult niet doden!” En kijken we naar het ‘almachtig Opperwezen’ die daar niets aan doet; die is klaarblijkelijk dus afhankelijk van deze uitgezonden en voortdurende, negatieve energieën. Op die manier kunnen mensen liefhebben wat ze willen, het effect is exact het omgekeerde..! Zie je het?

Lees het hele artikel op: WantToKnow.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl