Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

geigertellerIn de Verenigde Staten is beroering ontstaan over de video ‘Fukushima radiation hits San Francisco?’ die op kerstavond op YouTube is gepost en waarin een onbekende man minutenlang de nucleaire straling opmeet aan de hand van een Geigerteller.  Het filmpje duurt zo’n zeven minuten en op sommige momenten bereikt de straling ruim 150 tellen per seconde, tot vijf keer het normale niveau. De beelden zijn gemaakt in Pacifica State Beach, een kustplaats op zo’n 30 minuten rijden van downtown San Francisco.

Het filmpje is al zo’n 600.000 keer bekeken en vele mensen vrezen dat nucleair afval dat in maart 2011 in Japan in zee verdween toen de kerncentrale van Fukushima door een aardbeving en de daaropvolgende tsunami werd getroffen nu de Amerikaanse Westkust heeft bereikt.

De anonieme videomaker meldt in een vergezellende blogpost dat hij de straling op de lokale stranden al 2 jaar monitort en dat er geen verklaring is voor de plotse stijging.

Lees meer op: Express.be


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl