Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Exponentiële ontwikkeling

robot3Nu bedrijven als Google en Amazon zich op de roboticasector storten, lijkt de lang voorspelde robotrevolutie eindelijk in aantocht. De mogelijkheid dat robots in de nabije toekomst steeds meer menselijke jobs zullen overnemen – met als gevolg het instorten van de economische waarde van menselijke arbeid – wordt door economen zeer ernstig genomen.

Financial Times

De belangrijkste factor van de komende robotrevolutie kennen we al lang onder de term ‘de Wet van Moore’, die stelt dat de rekenkracht van computers ongeveer om de twee jaar verdubbelt. Deze snelle en exponentiële groei zorgde er voor dat de typische smartphone van vandaag talloze malen sneller (en slimmer) is dan de technologie die in The Terminator van James Cameron de mensheid bedreigde.

Het is natuurlijk uiterst onwaarschijnlijk dat de telefoon in je zak ooit de wapens tegen je zal opnemen. Doch volgens de MIT-wetenschappers Erik Brynjolfsson en Andrew McAfee kan de combinatie van robotica en complexe rekenkundige algoritmes erg binnenkort wel de arbeidsmarkt revolutioneren.

In een wereld waarin men amper nog schrikt van zelfrijdende wagens, intelligente camera’s voor entertainmentdoeleinden en simultaanvertalingen, mag op korte termijn ook een ware revolutie worden verwacht op de arbeidsmarkt.

robot4Robots hebben al decennia het werk van vele werknemers in een groot aantal industriële sectoren overgenomen, maar de nieuwe golf van technologische ontwikkeling bedreigt nu ook de tewerkstelling in banen die tot nu toe immuun leken voor automatisering, zeggen wetenschappers van de University of Oxford.

De onderzoekers stellen daarbij dat 47 procent van de beroepstypes die in de Verenigde Staten worden geïdentificeerd, mogelijk zullen worden bedreigd door de concurrentie van robots, aangezien de activiteiten van machines zich niet langer beperken tot repetitief routine-werk. Creativiteit en sociale vaardigheden worden voor de mens op de arbeidsmarkt dan ook steeds crucialer.

Lees meer op: Express.be


 • Wie is de schrijver van dit artikel?
  Het beleid van de eliten globalisten en hidden agenda van ze lijken me meer een dreiging dan al de robotten samen…..
  Dat bedoel ik nou.ze(meeste msm) laten ons klooien met dingen die weinig of nauwelijks toedoen.het bestrijden van symtomen…zoals altijd.maar de main oorzaak wordt verborgen gehouden.daar zijn de msm nwo bouwers allemaal goed in.

  Lezers, laat u niet zo gauw panieken door robotiseren .
  Ze hebben de mensen nog nodig om de knoppen aan de robot te drukken.
  Die foto van de robot met dat handgebaar? Zit u ook in de satanisme?NWo bouwer?
  Volgens mij deze site is ook zo al geinfiltreerd door illuminatie nwo journalisten?
  Mss dat deze site hun nu al opgevallen is..en zodoende geinfiltreerd?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joop Böhm

  Het dreigende verlies van werkgelegenheid maakt het
  noodzakelijk om op korte termijn passende maatregelen te nemen. Er moet een
  betere verdeling komen van werk en inkomen. Zulks pleit voor de invoering van
  een Onvoorwaardelijk Basisinkomen voor Iedereen (OBI).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joop Böhm

  Misschien is het goed er nog even op te wijzen dat er een Europees Burgerinitiatief loopt dat – bij voldoende steun – onderzoek naar de effecten ervan verplicht stelt. U kunt dit initiatief nog tot 14 januari ondersteunen via sign.basicincome2013.eu.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • SeNz

  ik weet nie waar jij op doelt maar kijk eens naar bijv. de autobranche.. eerst had men honderden werknemers nodig voor t vervaardigen van autoooos en nu staan er 2 mensen te monitoren hoe t werk door robots word gedaan… dat er toevallig zulke fotoos bij dit artikel staan.. robots is een breed begrip en daar schort t bij u aan zo te zien..

  onder welke steen leef jij?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Daarbij is wel zo datakt de autos steeds goedkoper worden.ik zie het niet als een echt verlies.
  Nu zijn autos betaalbaar voor iedereen.ook voor u..
  Wat mij wel zorgen maakt is dan wel oorlogsindustrie en zijn oorlogzuchtig beleid waarbij mensenlevens kosten en tatalitaire materiele vernietiging plaatsvindt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • SeNz

  t feit dat auto’s hierdoor goedkoper worden vind ik niet relevant, want hoe wil ik een auto kopen als ik door het toenemend gebruik van robots in de industrie, geen werk kan vinden dus ook geen inkomen genereer?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Het verlies aan werkgelegenheid zou in een beschaafd systeem met veel gejuich worden ontvangen. Ik herinner me uit mijn jeugd hoe mijn vader eerst nog op de zaterdagochtend moest werken, een 48 urige werkweek, daarna werd het 40 uur en uiteindelijk 36 uur. Onze oprechte verwachting was dat tegen het jaar 2000 er nog meer 20 uur in de week zou moeten worden gewerkt. En let wel, het was de tijd van één kostwinner per gezin, doorgaans de vader.
  Als we eindelijk eens zouden ophouden met het produceren voor de vuilnisbak en het als krankzinnigen adverteren om al die overprodukte maar kwijt te kunnen raken plus het bestaan van die robots zou onze wereld er zoveel fijner uit kunnen zien. Iedereen een basisinkomen en in doorsnee een werkweek van wellicht 10 à 15 uur in de week zou volstaan zodat je de rest van de tijd aan je medemensen mag besteden. Het paradijs is in handbereik maar we zijn te dom om die egoïsten die vinden dat ze recht hebben op duizend maal zoveel als een ander achter slot en grendel te zetten of tenminste een verplichte psychiatrische behandeling te geven om hen zich te laten beseffen dat je weliswaar voor harder werken best wat meer mag krijgen dan een ander maar dat feitelijk het dubbele inkomen van een ander al absurd veel is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl