Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Exponentiële ontwikkeling

robot3Nu bedrijven als Google en Amazon zich op de roboticasector storten, lijkt de lang voorspelde robotrevolutie eindelijk in aantocht. De mogelijkheid dat robots in de nabije toekomst steeds meer menselijke jobs zullen overnemen – met als gevolg het instorten van de economische waarde van menselijke arbeid – wordt door economen zeer ernstig genomen.

Financial Times

De belangrijkste factor van de komende robotrevolutie kennen we al lang onder de term ‘de Wet van Moore’, die stelt dat de rekenkracht van computers ongeveer om de twee jaar verdubbelt. Deze snelle en exponentiële groei zorgde er voor dat de typische smartphone van vandaag talloze malen sneller (en slimmer) is dan de technologie die in The Terminator van James Cameron de mensheid bedreigde.

Het is natuurlijk uiterst onwaarschijnlijk dat de telefoon in je zak ooit de wapens tegen je zal opnemen. Doch volgens de MIT-wetenschappers Erik Brynjolfsson en Andrew McAfee kan de combinatie van robotica en complexe rekenkundige algoritmes erg binnenkort wel de arbeidsmarkt revolutioneren.

In een wereld waarin men amper nog schrikt van zelfrijdende wagens, intelligente camera’s voor entertainmentdoeleinden en simultaanvertalingen, mag op korte termijn ook een ware revolutie worden verwacht op de arbeidsmarkt.

robot4Robots hebben al decennia het werk van vele werknemers in een groot aantal industriële sectoren overgenomen, maar de nieuwe golf van technologische ontwikkeling bedreigt nu ook de tewerkstelling in banen die tot nu toe immuun leken voor automatisering, zeggen wetenschappers van de University of Oxford.

De onderzoekers stellen daarbij dat 47 procent van de beroepstypes die in de Verenigde Staten worden geïdentificeerd, mogelijk zullen worden bedreigd door de concurrentie van robots, aangezien de activiteiten van machines zich niet langer beperken tot repetitief routine-werk. Creativiteit en sociale vaardigheden worden voor de mens op de arbeidsmarkt dan ook steeds crucialer.

Lees meer op: Express.be


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl