Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Vitaminepillen zijn gezond. Meestal toch..

antioxidantenZweedse biomedici ontdekten echter dat sommige vitamines kankers blijken te verergeren.

Vitamine C uit fruit (of uit de pillenpot), vitamine E uit visolie, caroteen (vitamine A) uit wortels, flavonoïden uit rode wijn en chocolade: volgens het volksgeloof zijn ze gezond, want ze werken als antioxidantia. Nu rapporteren wetenschappers in het gezaghebbende tijdschrift Science Translational Medicine echter dat vrije radicalen ook goed werk doen: ze houden groeiende kankers onder de duim.

Zodra je met kankercellen in je lijf zit – en vaak weet je dat helemaal niet – is het dus geen goed idee om antioxidantia te slikken. Ze remmen je lichaam net af in zijn strijd tegen de groeiende kankers.

Longkankers groeien door vitamines

acetylcysteine-eg-10-bruistabletten-600mgOnderzoekers van de Universiteit van Gothenburg lokten longkanker uit bij muizen, en gaven ze vervolgens N-acetylcysteïne (NAC, een antioxidant dat mensen met chronische longproblemen innemen om hun slijmen op te lossen) in dosissen zoals mensen die nemen. De groei van de tumoren verdriedubbelde, ze werden agressiever, en de muizen stierven dubbel zo snel.

Ze deden de tests over met een ander antioxidant, deze keer vitamine E, ook weer in dosissen zoals mensen die slikken. Vitamine E lost op in vet en werkt daardoor op een heel andere manier dan het wateroplosbare NAC. Maar de resultaten waren identiek. De biomedici deden alles nog eens over met een andere muizenstam, bij wie ze op een andere manier kanker hadden uitgelokt. Zelfde resultaat.

Muizen zijn geen mensen, en daarom deden de vorsers de tests nog eens over, nu met menselijke longkankercellen. Opnieuw met hetzelfde resultaat.

Kankercellen krijgen vrij spel

Vrije-Radicalen

Vrije radicalen

Volgens de onderzoekers beschadigen vrije radicalen ons DNA – wat tot kanker kan leiden – en onze cellen zetten dan een gen aan, p53, dat stoffen produceert die kankercellen uitschakelen. Maar de antioxidantia vagen de vrije radicalen weg, waardoor p53 niet of minder vaak aangezet wordt.

Daardoor krijgen reeds bestaande kankercellen vrij spel. Bovendien doden bestraling en chemotherapie kankercellen deels door in die kankercellen zoveel vrije radicalen te produceren dat ze eraan kapotgaan. De antioxidantia vangen ook die weg.

Bron: Standaard.be


 • rix

  Tsja,, nou dit weer ik weet niet meer wat ik eten moet,, is er ook een artikel over wat we wel kunnen eten??

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sjef Smeets

  Gewoon spek met ei iedere morgen

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • harold

  massapsychologie …..big pharma in actie…verwarring zaaien werkt al 50 jaar uitsekend……over 20 jaar horen we ook weer meer over deze oplichters….zie dr richardson, boek van binzel enzv……

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • isabel

  onderzoek van niks,ze kunnen beter eerlijk zijn over de schadelijkheid van suikers dus ook fruitsuikers voor een mens.
  zo heb speciale bio winkels met sappen die een mens behoort te drinken,en geloof me dat is niet zoet!!

  suikers zorgen JUIST voor de groei van kankercellen en niet de anti-oxidanten.

  maar dat weet de farmacie dus vind dit een vaag bericht.

  zo weet de farmacie ook dat ze in de achttiende eeuw al mensen genazen van scheurbuik en vele andere ziektes door middel van vitamine c intraveneus toe te dienen,dus niet oraal zoals vele denken dat dat de beste manier is om vitamine c toe te dienen.

  suiker in zijn al geheelheid is gewoon slecht voor een mens,je hebt het nodig maar dan ook echt zeer minimaal,en het blijkt dat met alles wat we eten suikers in zitten van snoep tot aan brood pizza`s.overal word suiker toegediend omdat het een verslavende eigenschap heeft en mensen zo er dus veel meer van gaan eten.
  dus alleen maar win win voor de ondernemer die een eigen supermarktketen heeft en ook voor de farmacie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  En wie heeft deze volstrekt krankzinnigen betaald of losgelaten uit het gesticht om weer een farma of monsantorapportje te schrijven. Vitamines bevorderen geen kanker. Maar omdat een heleboel mensen geen enkel benul hebben van de geneeskrachtige werking van voedsel waarvan vitaminen een onderdeel zijn in variabele aanwezigheid die weer onmisbaar zijn in samenwerking met andere zaken die zich in (biologisch, oftewel onbespoten, non-genetisch gemanipuleerd, gewoon zoals het in de natuur voorkomt dan wel voorkwam) komen ze nu aan met deze waanzinaria for dummies. Word ik nu weer afgemeld?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • AbigailOK

  Je huis. Daar zou je mee kunnen beginnen. Dan je auto. Of je fiets. Kom op zeg!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  Wie wordt genezen door het inspuiten door gif (chemotherapie) of bestraling (denk eens na over dat woord,s.v.p. en waar word je mee bestraald?) hetgeen resp. de lever, de nieren en andere vitale organen (hart) aantast dan wel weg bestraalt. Maar dat levert natuurlijk Big Farma en al die producenten van grote, dure machines een miljardenpot per jaar op. Anti-oxydanten vagen vrije radicalen weg. Gaan ze tegen. Het menselijk en dierlijk lichaam zitten heel complex en mysterieus mooi en ingenieus in elkaar. Daar hoort gezond verbouwd of gegroeid voedsel bij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja ik had longkanker en heb het overleeft. 2004. Ik rook nog steeds drink een wijntje and I am happy

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  En ik heb me niet laten verleiden door chemo kuren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja. die chemo kuren werden ook aangeboden. Ze waren bedoeld als onderzoek. Als je je liet behandelen met die chemo troep waarin onderzocht werd dat de kanker weg ging. werd alsnog je long verwijdert. Dan was je zwak ziek en misselijk en dodelijk. Tja ik heb gekozen voor de longoperatie wat niet gemakkelijk was. Heb een maand in het ziekenhuis gelegen. Met alle fouten van dien. Foute pijnbestrijding ruggeprik. Naald zat er niet in…Ik stierf van de pijn en kreeg later prikken in mijn buik en als dank was ik later een cold turkey

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Dat laatste klopt niet. Je overwint kanker door zelf sterk te zijn. En pilletjes helpen niet

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja. ik heb longkanker overwonnen. Ik ben trots op mezelf. En een beetje op mijn longarts een Fries in het MCA te Alkmaar. Ook gaat mijn dank uit naar de chirurg heer Pot…Die gaf mij levensmoed…..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja en na zo’n kanker operatie gaat het leven verder. Je wordt in de bijstand gepleurd en dan mag je het uitzoeken…..Welke journalist verdiept zich daar eens in?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Ik ben niet zielig hoor…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja. ik ben dus een bijstand profiteur. . Tja, die longkanker kwam op als vanzelf. gewoon door geboren te worden en besmet met het virus wat politici je aanmeten….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Mijn dank gaat uit aan die klote trut van Schippers. Door haar belangen verstrengeling met haar man is menigeen naar de verdoemenis geholpen. En moeten mensen 360 euro dokken. omdat ze ziek zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chet Lok

  Ik ben een voorstander van vitamines en een gezonde levenstijl enheb het gehele onderzoek niet gelezen. Ik ben er wel van ‘geschrokken’. Maar een paar dingen die ik dacht: het is niet gezegd dat de genoemde antioxidanten niet helpen met vóórkomen van de ziekte. Het zou kunnen zijn dat nadat je eenmaal op grotere schaal kankercellen in je lichaam hebt het de groei wel in de hand werkt. Waarom? Denk is hieraan: het lichaam maakt ook gebruik van waterstofperoxide (een oxidant) om virussen, bacterieen en misschien slechte cellen kapot te maken. Op het moment dat je hoge doses antioxidanten neemt wordt het pro oxiderende effect teniet gedaan.
  Begrijp me niet verkeerd je maakt een aantal valide punten, de belangenverstrengeling is zeer diep, maar we moeten overal kritisch naar kijken. Ook naar onze eigen standpunten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2016 gewoon-nieuws.nl